Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016 12:36

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Ας είναι το τελευταίο...

Γράφτηκε από τον

Η τραγική είδηση του απρόσμενου θανάτου ενός νέου ανθρώπου την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο επισκίασε, όπως ήταν φυσικό, κάθε τι άλλο στην αθλητική ειδησεογραφία της Μεσσηνίας τις προηγούμενες ημέρες.

Ο 14χρονος Σωτήρης Νικολόπουλος ήταν ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του τοπικού ποδοσφαίρου, όπως υποστηρίζουν όσοι τον είχαν δει να παίζει μπάλα και η κλήση του στη Μικτή Παίδων πέρυσι τέτοιο καιρό ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Μάλιστα δεν έδειξε να πτοείται καθόλου από το γεγονός ότι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίστηκε σε άλλη θέση, σε σχέση με εκείνη που έπαιζε στον ΑΟ Βέργας. 

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να πάει παραπάνω, καθώς το περασμένο Σάββατο το νήμα της ζωής του κόπηκε εντελώς άδικα και αναίτια μέσα στα αποδυτήρια, γεγονός που συγκλόνισε ολόκληρη την ποδοσφαιρική – και όχι μόνο – Μεσσηνία.

Ο θάνατός του ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο κι άλλων νέων, που έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια τη ζωής τους μέσα στους αθλητικούς χώρους, επειδή δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα οι απαραίτητες εξετάσεις γίνονται επιφανειακά, ή ακόμα και καθόλου!

Κάποια στιγμή οι αθλητικές αρχές, ανεξάρτητα από τις οπαδικές ή πολιτικές προτιμήσεις τους θα πρέπει να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με το θέμα, προκειμένου να μη χάσουμε κι άλλα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ακόμα και το ίδιο το κράτος αντί να συστήνει υποχρεωτικές εξετάσεις σε μεσήλικες, θα μπορούσε να αναλάβει μία πρωτοβουλία για καλύτερο ιατρικό έλεγχο των νέων ανθρώπων που στο κάτω, κάτω έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους. Κι επειδή, ως συνήθως, η κρατική μέριμνα για την νεολαία απουσιάζει, ας επιληφθούν του θέματος οι... από κάτω. Είτε η ΕΠΟ, είτε η ΕΠΣ Μεσσηνίας, είτε και τα ίδια τα μεσσηνιακά σωματεία, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών ακαδημιών του νομού, είναι όλοι τους υποχρεωμένοι να βρουν έναν τρόπο ώστε οι αθλητές να περνούν από πραγματικές και λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσουν οι ίδιοι το λογαριασμό αντί για τους γονείς. Είναι κρίμα στη σημερινή εποχή και με την επιστήμη να έχει προχωρήσει τόσο πολύ, να χάνονται αθώες ψυχές στα γήπεδα, ή στα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με το απαρχαιωμένο καταστατικό της ΕΠΟ, που ακολουθούν οι Τοπικές Ενώσεις, αρκεί μόνο ένα καρδιογράφημα, για να αγωνιστεί κάποιος σε παιχνίδι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Ακόμα κι αυτό, όμως, πολλές φορές δεν γίνεται με ευθύνη των γιατρών, όπως ακούγεται στους αθλητικούς χώρους...  

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να εντατικοποιηθούν οι ιατρικοί έλεγχοι σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Ας δώσουν, επιτέλους, οι αρμόδιοι την προσοχή που αρμόζει σε αυτό το ζήτημα, ώστε ο Σωτήρης να είναι το τελευταίο παιδί που χάνεται κατά αυτόν τον τρόπο...  

Τέτοια αποβολή ούτε στο σινεμά!

Εχουμε δει αποβολές κι αποβολές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως ο λόγος για τον οποίο αποβλήθηκε ο επιθετικός του Πανθουριακού Γιάννης Χελάς στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΟ Κυπαρισσίας ξεπερνά πραγματικά και το πιο ευφάνταστο κινηματογραφικό σενάριο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνος ο ποδοσφαιριστής αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για εξύβριση της γιατρού της αναμέτρησης, όπως ανέφερε ο βοηθός, κάτι που είχε σαν επακόλουθο να τιμωρηθεί ο Χελάς με 4 αγωνιστικές.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι πως τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα ο 29χρονος επιθετικός δεν έχει δώσει δείγματα... φασαριόζου ποδοσφαιριστή που δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις.

Κι επειδή ακριβώς αυτή δεν ήταν μία συνηθισμένη αποβολή, το θέμα είχε συνέχεια με την πλευρά του παίκτη να υποστηρίζει πως η γιατρίνα τον προκάλεσε, πετώντας του στο πρόσωπο ένα μπουκάλι με νερό!

Αντίθετα, η εκδοχή που δίνει στο περιστατικό γράφοντας σχετικά στο Facebook η γιατρός Ελευθερία Αργυροπούλου, είναι πως ο Χελάς κλώτσησε ο ίδιος το μπουκάλι βρίζοντάς την.

Γνώριμη πρεμιέρα

Τον Τέλλο Αγρα υποδέχεται σήμερα η «Μαύρη Θύελλα» στην πρεμιέρα της Α’ Τοπικής κατηγορίας, έναν αντίπαλο που γνωρίζει αρκετά καλά μετά τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις στην πρώτη φάση του Κυπέλλου.

Η ασπρόμαυρη ομάδα καλείται να επιβεβαιώσει και στο πρωτάθλημα τον τίτλο του γκραν φαβορί, μετά την άνετη πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Στο πρώτο ματς στους Γαργαλιάνους οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δυσκολέψει αρκετά την Καλαμάτα, ισοφαρίζοντας 2-2 με πέναλτι στο φινάλε, αλλά στον επαναληπτικό η «Μαύρη Θύελλα» καθάρισε το ματς και την πρόκριση με... συνοπτικές διαδικασίες, επικρατώντας 3-0.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του φίλαθλου κόσμου, ειδικά μετά τις έντονες διεργασίες που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την οργάνωση της νέας Λέσχης Φιλάθλων, η οποία μάλιστα με ανακοίνωσή της καλεί τον κόσμο στο γήπεδο.

Για νέα αρχή ο Τσικλητήρας

Στο... θάνατο ισοφαρίστηκε στη Θήβα ο Τσικλητήρας, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πετύχει ιστορική εκτός έδρας νίκη. 

Η ομάδα της Πύλου στο πρώτο της εκτός Μεσσηνίας παιχνίδι στη Γ’ Εθνική στάθηκε αρκετά καλά, προηγήθηκε με απευθείας φάουλ του Γραμματικόπουλου, αλλά δέχτηκε το 1-1 λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο, χάνοντας έτσι μέσα απ’ τα χέρια της δύο βαθμούς.

 

Οι «ροσονέρι» στοχεύουν αύριο σε νέα ξεκίνημα φιλοξενώντας τη Δόξα Μεγαλόπολης στο Δημοτικό Στάδιο, στο τελευταίο πιθανότατα φετινό παιχνίδι που θα στερηθούν τη δύναμη της φυσικής τους έδρας. Ζητούμενο είναι το πρώτο φετινό τρίποντο που θα τονώσει ψυχολογικά ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και τους υποστηρικτές του Τσικλητήρα που αναμένεται να είναι αρκετοί στις εξέδρες.