Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016 19:28

Κόλλησαν στο μηδέν ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς

Γράφτηκε από τον
Κόλλησαν στο μηδέν ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς

Ο ένας φαινόταν να μην μπορεί, ο άλλος τα έχανε... Στο 0-0 έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς το απόγευμα τους Σαββάτου (24/9) στου «Ζωσιμάδες» παίρνοντας έτσι την πρώτη τους ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ για τους Κρητικούς αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών χωρίς αυτό να αναιρεί πως πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους στη Σούπερ Λίγκα.

Ο ΠΑΣ έβγαλε πολλά προβλήματα στη δημιουργία του παιχνιδιού χωρίς τον Ακόστα έχοντας ως άλλοθι τις αρκετές απουσίες, αλλά και τον κακό αγωνιστικό χώρο που δεν επέτρεπε στον Μαμπουλού και στον Κόντε να συνδυαστούν όπως ήθελαν. Πήρε λίγα πράγματα από τον Κοζορώνη, ο Ζάιρο φάνηκε να είναι έξω από τα νερά του ακόμη, ενώ ο Λίλα ήταν κάκιστος. Στο πρώτο του φετινό ματς στη Σούπερ Λίγκα έδειξε ότι δεν έχει ρυθμό, έκανε εύκολα λάθη, ενώ στο φινάλε αποβλήθηκε. Η κόκκινη, πάντως, θα μπορούσε να έχει έρθει και νωρίτερα για τον Αλβανό.

 

Από την άλλη, ο Πλατανιάς παρουσιάστηκε για ένα ακόμη ματς πολύ σοβαρός, έκανε το παιχνίδι του και θα μπορούσε να φύγει με το διπλό αν ο Γιακουμάκης κατά κύριο λόγο ήταν πιο εύστοχος. Είχε δύο πολύ καλές στιγμές, ενώ αρκετά δραστήριος ήταν και ο Μανούσος. Μεστό ματς από τον Μενδρινό, δεν πήγε καλά ο Μουνάφο.

 

Φτωχό ήταν το πρώτο ημίχρονο στο οποίο με δυσκολία μπορούσε να βρει κανείς φάση παρόλο που άρχισε με μία πολύ καλή στιγμή. Μόλις στο 3' ο Μαμπουλού από πλάγια εντός περιοχής πήγε να νικήσει τον Σωτηρίου και δεν τα κατάφερε.

 

Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή του ΠΑΣ στο πρώτο 45λεπτο, αφού στην πορεία φάνηκε πως είχε μεγάλη δυσκολία να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως η μοναδική καλή του στιγμή προήλθε ύστερα από πίεση ψηλά και κλέψιμο με την άμυνα του Πλατανιά να πιάνεται ανοργάνωτη.

 

Οι Κρητικοί από την πλευρά τους προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να φτιάξουν φάσεις με κοντινές πάσες. Έψαχναν αρκετά τον Μανούσο και εκείνος προσπαθούσε να τελειώσει κάθε επίθεση με όποιο τρόπο μπορούσε. Είχε, μάλιστα, μία πολύ καλή στιγμή στο 43'.

 

Ωστόσο, ούτε για τον Πλατανιά ήταν εύκολο να μπει στην περιοχή του Περιστερίδη με αποτέλεσμα το ματς κατά κύριο λόγο να αναλώνεται στον χώρο του κέντρου με τις μονομαχίες και τα δυνατά μαρκαρίσματα να είναι αρκετά από τους παίκτες των δύο ομάδων.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα βελτιώθηκε ελαφρώς. Ο Πλατανιάς έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Μανούσο στο 51' και στο 55' λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με τον Γιακουμάκη. Όλα άρχισαν από λάθος του Λίλα, ο οποίος ήταν εμφανές πως δεν πατούσε καλά και πουλούσε πολύ εύκολα την μπάλα.

 

Ο ΠΑΣ απάντησε έχοντας μέσα σε ένα λεπτό δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στο 63' ο Ναδάλες αρχικά ανάγκασε τον Σωτηρίου να κάνει πολύ καλή επέμβαση και από το κόρνερ ο Αποστολόπουλος στη γραμμή έδιωξε την κεφαλιά του Σκόνδρα.

 

Κάπου εκεί ξεκίνησαν Πετράκης και Παράσχος να παρεμβαίνουν με τις αλλαγές τους στο ματς. Ο Κρητικός τεχνικός ήταν αυτός που ανακάτεψε περισσότερο την τράπουλα κάνοντας και εσωτερικές αλλαγές. Ωστόσο, δεν του βγήκαν οι επιλογές των Δώνη και Βιδάλ και έτσι αναγκάστηκε στο φινάλε να βάλει τον Φερφελή προκειμένου να παίξει η ομάδα του με βαθιές μπαλιές.

 

Ο Πλατανιάς, όμως, έλεγξε το ματς, κατάφερε να μη δεχτεί πίεση. Στο 89' ήρθε και το δώρο από τον Λίλα, ο οποίος αποβλήθηκε, και έτσι δεν χρειάστηκε να ιδρώσει για να κρατήσει το μηδέν. Αντιθέτως, θα μπορούσε με τον Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις να πάρει και τη νίκη, αν ο νεαρός από κοντά δεν αστοχούσε στο 90'+2.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πουλημάς (Κέρκυρας), βοηθοί του οι Ζησιμόπουλος (Πειραιά) και Γεωργακόπουλος (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Κύζας (Δράμας).

 

Κίτρινες: 25' Λίλα, 75' Μπουκουβάλας, 88' Δώνης - 82' Γκνιάτιτς

 

Κόκκινη: 89' Λίλα

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Μπουκουβάλας, Κούτρης (71' Δώνης), Λίλα, Κοζορώνης, Ζάιρο (75' Βιδάλ), Μαμπουλού, Κόντε (83' Φερφελής).

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (83' Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (90'+1 Ντιλαβέρ), Μουνάφο (66' Στάθης), Γιακουμάκης, Μανούσος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ