Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016 20:54

Με... οβίδα του Ούμπιντες ο Ατρόμητος 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης που βουλιάζει...

Γράφτηκε από τον

Ο Χαβιέρ Ούμπιντες ήταν όλα τα «λεφτά» και ο Ατρόμητος κέρδισε το παρθενικό του τρίποντο στη σεζόν, επικρατώντας 1-0 του Αστέρα Τρίπολης που παραμένει χωρίς πόντους μετά τα τρία πρώτα ματς της φετινής Σούπερ Λιγκ.

 

Αναμφίβολα, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά και προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγονται οι παρθενικές εμφανίσεις των Κατράνη και Βασιλείου σε επίπεδο ενδεκάδας. Αμφότεροι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Ατρόμητου και προσπάθησαν να δώσουν λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο δεξί μεσοεπιθετικό άκρο αντίστοιχα για τους Περιστεριώτες.

 

Ο Αστέρας ισορρόπησε την κατάσταση μετά το πρώτο 20λεπτο. Αρκετά δραστήριοι έδειχναν οι Καλτσάς και Μάσα κινούμενοι ως εξτρέμ. Μάλιστα, η κλασσικότερη ευκαιρία υπήρξε προϊόν της συνεργασίας τους, αλλά ο Γκορμπούνοφ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή στο 38ο λεπτό.

 

Το ματς βασίστηκε αυστηρά στην τακτική. Έτσι, χρειαζόταν είτε μία ατομική προσπάθεια ενός ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής είτε κάποιο σημαντικό λάθος σε κάποια αμυντική γραμμή. Τελικά, έγινε το πρώτο! Ο Στόϊτσεφ «έκοψε» στον Ούμπιντες και ο 34χρονος άσος εξαπέλυσε φοβερό σουτ με κατάληξη το δεξί «Γ» του εμβρόνητου Κοστίτσκι στο 42ο λεπτό.

 

Ο Αργεντινός έφτασε τα 18 γκολ στη Σούπερ Λίγκα αγωνιζόμενος με τον Ατρόμητο και τα 26 συνολικά μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου ανήκε παλαιότερα.

 

Δυναμικά μπήκε ο Αστέρας στο β’ ημίχρονο και πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους. Ο Μάσα έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία από πλευράς Αρκάδων στο 48ο λεπτό. Έκτοτε, ακολούθησαν αρκετές αλλαγές εκ μέρους των δύο τεχνικών που προσπάθησαν να «τονώσουν» τις ομάδες τους.

 

Οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν στο 75’ καθώς ο Ιγκλέσιας αντίκρισε –ορθά- τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον νεοεισελθόντα, Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 έδωσε «πνοή» στην επίθεση των γηπεδούχων αντικαθιστώντας τον μετριότατο Λε Ταλέκ. Στο φινάλε χάθηκε ακόμη μία ευκαιρία από τον Ούμπιντες έπειτα από ασίστ του πολύπειρου στράϊκερ.

 

Κίτρινες: 10’ Κεϊτά, 60΄Μπάγκα, 72’ Τόνσο - 13’ Καλτσάς, 57’ Ιγκλέσιας, 72’ Γιαννούλης, 90’+1’ Φαρίνια

 

Κόκκινες: 75' Ιγκλέσιας

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κατράνης (85’ λ.τρ. Μπίτολο), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ούμπιντες, Στόϊτσεφ, Βασιλείου (51’ Μπάγκα), Κεϊτά, Τόνσο, Λε Ταλέκ (71’ Δ. Παπαδόπουλος).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Ίγκορ, Γιαννούλης, Σεφί (71’ Ιγκλέσιας), Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Καλτσάς (63’ Στανισάβλιεβιτς), Μάσα, Ιωαννίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR