Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016 21:02

Εκανε... σεφτέ ο Λεβαδειακός, 2-1 την Κέρκυρα

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε την Κυριακή (25/9) ο Λεβαδειακός, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα δώρα των Κουτζαβασίλη και Ντιμιτρόφσκι και επικράτησε της Κέρκυρας με 2-1.

Οι Βοιωτοί δεν ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν δείχνοντας σημάδια βελτίωσης μετά τις δύο σερί ήττες με Παναθηναϊκό και Πλατανιά. Είχαν ένα πολύ κακό δεκάλεπτο στο φινάλε, φάνηκε πως θέλουν ακόμα δουλειά, αλλά ανεβαίνουν.

Άρεσε ο Τόνι Σίλβα, ο οποίος στο πρώτο του ματς ως βασικός με τους «πράσινους» σημείωσε και το παρθενικό του γκολ, ενώ άνοιξε λογαριασμό για φέτος και ο Μάντζιος. Κινητικός ο Γιακουμάκης, έκανε ντεμπούτο παίρνοντας λίγα λεπτά συμμετοχής ο Καραμπουέ.

Για την Κέρκυρα, αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι ότι αδίκησε τον εαυτό της. Όλα θα ήταν αλλιώς αν δεν γινόταν το απίστευτο λάθος του Κουτζαβασίλη στο 20'. Ζορμπάς και Επστάιν κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ενώ μεταμόρφωσαν την ομάδα οι δύο αλλαγές του Μιχάλη Γρηγορίου, Κόντος και Αρναρέλλης. Καλός ξανά ο Τουράμ, δεν βοήθησε όσο έπρεπε ο Ντουαλά.

Ένα γκολ από νωρίς προσπάθησε να βρει ο Λεβαδειακός, ο οποίος μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν και κέρδισαν αρκετά κόρνερ στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, ο Μιλιάζες, ο οποίος τα εκτελούσε, δεν μπορούσε να βρει συμπαίκτη του.

Ό,τι, όμως, δεν κατάφερναν οι Βοιωτοί τους το έκαναν... δώρο οι φιλοξενούμενοι. Στο 20' ο Ντιμιτρόφσκι γύρισε την μπάλα στον Κουτζαβασίλη και εκείνος γλίστρησε ανενόχλητος με αποτέλεσμα ο Τόνι Σίλβα να σκοράρει προ κενής εστίας. Δέκα λεπτά μετά οι δύο παίκτες της Κέρκυρας δεν συνεννοήθηκαν ξανά, ο Σκοπιανός έδιωξε πάνω στον Μάντζιο και εκείνος χωρίς να δυσκολευτεί έκανε το 2-0.

Η Κέρκυρα προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, αλλά ήταν λογικό οι παίκτες της να προσπαθούν να συνέλθουν από το σκορ. Πήρε τα ηνία του ματς με τον Λεβαδειακό να δίνει μέτρα και να γυρνά προς τα πίσω για να διαφυλάξει το μηδέν.

Τελικά το κατάφερε χωρίς μεγάλη δυσκολία με μοναδική πραγματικά καλή στιγμή αυτή στο 34' με τον Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο μόνος παίκτης των Φαιάκων που έκανε μέχρι την ανάπαυλα αισθητή την παρουσία του στους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σχεδόν τίποτα αξιοσημείωτο. Ο Λεβαδειακός μπήκε με το σκεπτικό να πάει το ματς σβηστά, να μην κινδυνέψει και να μην ψάξει ένα ακόμη γκολ και αυτό πρακτικά του βγήκε, αφού κράτησε την Κέρκυρα μακριά από την εστία του.

Οι Φαίακες ήταν αυτοί που έπρεπε να ρισκάρουν και να αρχίσουν να βγάζουν ευκαιρίες μήπως και μπουν ξανά στο παιχνίδι, αλλά έβγαλαν πρόβλημα στη δημιουργία. Δεν αναπτύσσονταν σωστά ούτε από τον άξονα ούτε από τα άκρα και ήταν εντελώς ακίνδυνοι.

Ο Γρηγορίου έβαλε στο ματς Κόντο και Αρναρέλλη, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά αυτό δεν λειτούργησε αμέσως. Μέχρι, μάλιστα, να βρουν τις θέσεις τους οι φιλοξενούμενοι, οι χώροι που άφηναν ήταν πολλοί στον Λεβαδειακό για αντεπιθέσεις. Σε μία εξ αυτών ο Γιακουμάκης είχε ένα καλό σουτ, ενώ η απάντηση της Κέρκυρας ήταν ένα καλό σουτ του Γεωργίου στο 67'.

Ωστόσο, η Κέρκυρα ανέβασε την πίεσή της όσο περνούσαν τα λεπτά και προς το τέλος άρχισε να χάνει σημαντικές ευκαιρίες. Στο 80' ο Μεντί έδιωξε στη γραμμή προβολή του Τουράμ, ένα λεπτό μετά απείλησε ο Ντουαλά και στο 84' ο Βενέτης. Τελικά το γκολ για τους Επτανήσιους ήρθε στο 89' με τον Αρναρέλλη, ενώ στο 90'+5, στην τελευταία φάση του αγώνα δηλαδή, είχαν και δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τουράμ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τίκας (Καρδίτσας), βοηθοί του οι Δίπλαρης (Καρδίτσας) και Κασσαβέτης (Αιτωλοκαρνανίας), ενώ τέταρτος ο Μήτσιος (Ηπείρου).

Κίτρινες: 54' Μάντζιος, 83' Μουλόπουλος, 84' Μοσχονάς - 41' Ζορμπάς, 54' Ντουαλά, 76' Ανδρεόπουλος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Ζεζίνιο (85' Καραμπουέ), Κουλιμπαλί (68' Καλτσάς), Τόνι Σίλβα (73' Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι (74' Ανδρεόπουλος), Βενέτης, Ντιόγκο (60' Κόντος), Σιόντης, Ντουαλά (60' Αρναρέλλης), Ζορμπάς, Γεωργίου, Επστάιν, Τουράμ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR