Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 11:37

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 3-1: Πρώτη νίκη στη Γ' εθνική με πρωταγωνιστή τον Γραμματικόπουλο!

Γράφτηκε από τον

 

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή ημέρα για τον Τσικλητήρα Πύλου μιας και πέτυχε στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας την πρώτη του νίκη στη Γ' εθνική, με 3-1 επί της Δόξας Μεγαλόπολης.

Μία νίκη που ήρθε απόλυτα δίκαια για το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη, που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και απειλήθηκε ελάχιστα από την Αρκαδική ομάδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Τσικλητήρα ήταν ο Γιώργος Γραμματικόπουλος που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του και αναστάτωσε την αμυντική γραμμή της Δόξας.

Το τρίτο γκολ έβαλε ο νεαρός Μπάμπης Πήλιος που μπήκε αλλαγή στο ξεκίνημα του β' μέρους και έδειξε στοιχεία πολύ καλού ποδοσφαιριστή.

Ετσι η ομάδα της Πύλου έφτασε τους 4 βαθμούς μετά 

από 3 αγωνιστικές και βρέθηκε μαζί με το Ζευγολατιό στην 6η θέση της κατάταξης στον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής.

Από την άλλη η Δόξα Μεγαλόπολης υπέστη την πρώτη της φετινή ήττα μετά από δύο ισοπαλίες. Η ομάδα του Βασίλη Κούβαλη ήρθε με αμυντικές διαθέσεις στην Καλαμάτα και φάνηκε μόνο στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ισοφάρισε και έχασε μία ακόμη ευκαιρία. 

Αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες της βρέθηκαν σε μέτρια μέρα, όμως έστω κι έτσι πάλεψε μέχρι τέλους για τον βαθμό, δεχόμενη το τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά.

Στο 32' το 1-0 με Γραμματικόπουλο

Τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με πολλές λάθος μεταβιβάσεις εκατέρωθεν και αρκετές διακοπές.

Μετά το 20ο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα, έχοντας ως πρώτα βιολιά τους Κερμενίδη και Μικελάτο και τον Γραμματικόπουλο σε καλή ημέρα.

Στο 20' ο Κερμενδίδης έπιασε ένα ξαφνικό σουτ από μακρινή απόσταση με τον Μακρυωνίτη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. 

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Τσάτσος, όμως η κεφαλιά του Μικελάτου έφυγε ψηλά άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή σήμανε και το γκολ για τους Πυλιώτες, οι οποίοι πίεζαν κυρίως από τα άκρα... Ετσι στο 32' ο Παναγόπουλος έβγαλε μια ωραία σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Γραμματικόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη, απείλησε σε άλλες δύο περιπτώσεις. Στο 43' ο Κερμενίδης σέντραρε, 

ο Μακρυωνίτης απομάκρυνε ασθενώς και ο Γραμματικόπουλος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο σώμα του Αντώνακα.

Ενα λεπτό αργότερα ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Μικελάτος έπιασε την κεφαλιά που όμως δεν βρήκε στόχο.

Ισοφάριση στο 49' με Παναγιωτίδη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν πιο επιθετική διάθεση και να εκμεταλλεύονται πλήρως την πρώτη καλή ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Ηταν το 49' όταν ο 

Ν. Λυμπεροπουλος βρήκε με κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή τον Παναγιωτίδη και εκείνος αφού στόπαρε την μπάλα με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1, με την άμυνα του Τσικλητήρα να πιάνεται στον... ύπνο.

Η Δόξα συνέχισε να είναι καλύτερη στο επόμενο 10λεπτο, με τους παίκτες του Τσικλητήρα να υποπίπτουν σε πολλά αβίαστα λάθη επηρεαζόμενοι από την ισοφάριση.

Στο 57' το δυνατό φάουλ του Νάνου μπλόκαρε ο Παλιγγίνης.

Ο Γραμματικόπουλος και πάλι τη λύση

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας όμως πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 60' όταν ο Πήλιος έδωσε αριστερά στον Κερμενίδη που έπιασε το διαγώνιο σουτ, ο Μακρυωνίτης απέκρουσε αλλά δεν μπλόκαρε την μπάλα και ο Γραμματικόπουλος που καιροφυλακτούσε με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-1, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από τους Πυλιώτες φιλάθλους.

Ο Πήλιος ήταν η πρώτη αλλαγή του Κακαλέτρη στο 55' αντί του Τσώνη, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να τα πηγαίνει εξαιρετικά αγωνιζόμενος ως δεξί χαφ.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ έλεγξαν τον ρυθμό, με καλή κυκλοφορία και καθαρό μυαλό και έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση και για τρίτο γκολ.

Στο 65' το μακρινό σουτ του Κερμενίδη, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μακρυωνίτης.

Το... κερασάκι στην τούρτα ο 19χρονος Πήλιος 

Η Δόξα ήθελε αλλά δεν μπορούσε να πιέσει την άμυνα του Τσικλητήρα και τα λεπτά περνούσαν, χωρίς άγχος για την ομάδα του Κακαλέτρη.

Μάλιστα στο 88' έγινε το 3-1 όταν ο Κερμενίδης με μπαλιά 30 μέτρων βρήκε τον Πήλιο και εκείνος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία.

Καλύτεροι των νικητών οι Κερμενίδης, Γραμματικόπουλος, Κυριαζόπουλος και Πήλιος, ενώ από τη Δόξα ξεχώρισαν οι Παναγιωτίδης και Νάνος.

Καλή ήταν η διαιτησία του Καλογερόπουλου (Αθηνών) και των βοηθών του Κολιάκου και Τσολακίδη, σε ένα ομολογουμένως εύκολο παιχνίδι.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Καραμπάς, Ρούσσης, Κυριαζόπουλος, Τσώνης (55' Πήλιος), Τσάτσος (70' Σβίγγος), Γραμματικόπουλος (80' λ.τρ. Χοτζάι), Μικελάτος, Κερμενίδης, Μπίζος.

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Μακρυωνίτης, Δρόσος, Κατσαρός (80' Πέπα), Παναγιωτόπουλος (73' Πρίκας), Βασιλείου, Αντώνακας, 

Παναγιωτίδης, Νάνος, Μαναριώτης, Ν. Λυμπερόπουλος 

(85' Θ. Ασημακόπουλος), Δ. Λυμπερόπουλος.

Δυνατή κερκίδα από 200 Πυλιώτες

Περίπου 200 φίλοι του Τσικλητήρα ταξίδεψαν από την Πύλο και δημιούργησαν δυνατή... κερκίδα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Πανηγύρισαν έντονα τα γκολ, δεν σταμάτησαν να παροτρύνουν τους παίκτες της ομάδας τους και στο τέλος έφυγαν χαμογελαστοί από το γήπεδο, τόσο από τη νίκη όσο και από την εμφάνιση.

* Το χθεσινό ήταν λογικά το τελευταίο ματς που δίνει μακριά από την φυσική του έδρα ο Τσικλητήρας.

Ο νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο της Πύλου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο, σε δύο εβδομάδες (9 Οκτωβρίου) ο Τσικλητήρας θα υποδεχθεί τον ΠΑΟ Βάρδας στο δικό του γήπεδο.

* Στο Στάδιο βρέθηκαν και 100 φίλοι της Δόξας Μεγαλόπολης, με ένα μεγάλο πανό. 

* "Παρών" στα επίσημα του Σταδίου και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης που δεν χάνει αγώνα του Τσικλητήρα!

* Με κιτρινόμαυρη εμφάνιση αγωνίστηκε χθες ο Τσικλητήρας για πρώτη φορά.

* Αθλια εικόνα στα δημοσιογραφικά θεωρεία με σπασμένα τζάμια, σκουπίδια και πόρτες έτοιμες να... καταρρεύσουν.

* Ο Τσικλητήρας είχε κερδίσει για τελευταία φορά σε επίσημο παιχνίδι την Δόξα Μεγαλόπολης και χθες το επανέλαβε...

Στα τέλη Μαϊου νικούσε με 3-0 την Αρκαδική ομάδα και ανέβαινε και μαθηματικά στη Γ' εθνική. Μετά από 4 μήνες πέτυχε την πρώτη του νίκη στην τρίτη κατηγορία και πάλι με... τριάρα!