Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 13:04

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-2: Αρχισε με σημαντικό διπλό

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-2: Αρχισε με σημαντικό διπλό

Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής ο Πανθουριακός, που επικράτησε προχθές στο "Γ. Λουκαρέας" του Απόλλωνα Καλαμάτας με 2-1.

Έγινε καλό παιχνίδι παρουσία αρκετών φιλάθλων και των δύο ομάδων, με τον Απόλλωνα να αξίζει κάτι καλύτερο σύμφωνα με την απόδοση του. Πάντως με την εμφάνιση του έδειξε ότι θα είναι από τις ανταγωνιστικές ομάδες του πρωταθλήματος. Είχε αρκετές φάσεις στο παιχνίδι, κυρίως με τον Εμμανουήλ, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις τετ-α-τετ, δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, (στις 2 απέκρουσε ο Σταθάς και στην 3η η μπάλα κατέληξε άουτ).

Η ομάδα της Θουρίας κατάφερε να μπει με το δεξί στο φετινό μαραθώνιο της Α' τοπικής, παρότι προερχόταν από ένα δύσκολο παιχνίδι κυπέλλου με την Κυπαρισσία, την περασμένη Κυριακή,  με τους παίκτες της να αγωνίζονται 120 λεπτά και προχθές στη διάρκεια του 90λεπτου φάνηκαν σημάδια κούρασης, ενώ είχε και δύο σημαντικές απουσίες, του Χελά και του Μουστάκα.

Τα γκολ

Στο 30' ο Καράμπελας με σουτ έξω από την περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθουριακό. Η απάντηση του Απόλλωνα ήταν άμεση καθώς στο 35' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ξυδιά από τον Σεφεράσι και ο Φωτιάδης με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν ότι η απόφαση του διαιτητή Καρβούνη ήταν αυστηρή. Στο 65' μετά από ωραία συνδυασμό Ηλιόπουλου και Ντόκου αυτός "έκοψε" την μπάλα στον Πανταζή, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 1-2.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ματθαιός, Μπούρας, Φαράντος, Παυλάκος, Κλουβάτος, Πετράκος, Ξυδιάς (60' Βουρνάς), Τρικουράκης, Εμμανουήλ, Φωτιάδης, Ε. Τσουλάκος (75' Κουκέας).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης (75' Αντωναίος), Σεφεράσι, Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Δασκαλάκης, Μιγκάκης (26' λ.τρ. Ηλιόπουλος), Ντόκο, Καραγιάννης, Πανταζής (80' Μαργαρίτης).

• Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 14χρονου ποδοσφαιριστή της Βέργας Σωτήρη Νικολακόπουλου που πριν από μία εβδομάδα έφυγε από τη ζωή.

 

• Κινήσεις που δείχνουν ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον Απόλλωνα τη φετινή περίοδο. Το άκουσμα του ύμνου της ομάδας, η παρουσίαση 18άδων των ομάδων καθώς και τα αποτελέσματα της λαχειοφόρου αγοράς με δώρο ένα ποδήλατο στο ημίχρονο του ματς, ήταν μερικές από τις κινήσεις της διοίκησης της ιστορικής ομάδας της Καλαμάτας.