Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 13:45

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2-1: Εκανε την ανατροπή και μπήκε με το... δεξί

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2-1: Εκανε την ανατροπή και μπήκε με το... δεξί

 

 

Με πατημένο το...γκάζι από την περσινή εξαιρετική χρονιά μπήκε στο πρωτάθλημα ο Μιλτιάδης που κέρδισε απόλυτα δίκαια με 2-1 τη νεοφώτιστη μεν, αλλά αρκετά ενισχυμένη δε, Αναγέννηση Παραλίας το Σάββατο στον Πύργο Τριφυλίας.

Μία νίκη που ήρθε με ανατροπή στο σκορ, μιας και η Αναγέννηση προηγήθηκε μόλις στο 2' με πέναλτι του Τριανταφυλλάκη. Ομως οι "μελανόλευκοι" κατάφεραν να φέρουν... τούμπα το ματς με τέρματα των Μπαρσελό και Αναστασόπουλου πριν βγει το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό, με την Αναγέννηση να βγαίνει στο τελευταίο 20λεπτο μπροστά, όμως συνολικά τις περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες τις έχασε η ομάδα των Στυλιανόπουλου - Σουρέλη.

Ετσι ο Μιλτιάδης μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως η έδρα του θα είναι το μεγάλο του όπλο και τη φετινή σεζόν. Από την άλλη η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα προβλημάτισε με την εμφάνιση της, εν αντιθέσει με τους αγώνες κυπέλλου που είχε δείξει πολύ καλό πρόσωπο.

Η απουσία ενός καθαρόαιμου επιθετικού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και φάνηκε σε ένα ματς με υψηλό δείκτη δυσκολίας, όπως το προχθεσινό στον Πύργο.

Στο 2' το 0-1 με πέναλτι Τριανταφυλλάκη

Ο αγώνας ξεκίνησε με την μπάλα να στήνεται στην... άσπρη βούλα μόλις στο 1ο λεπτό. Μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Τριανταφυλλάκης έπεσε στο έδαφος από άτσαλο μαρκάρισμα του Δημόπουλου, με τον κ. Πλακογιάννη να δίνει το πέναλτι. Ο Τριανταφυλλάκης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έτσι μόλις στο 2' η "Μπάρτσα" έκανε το 0-1.

Ηταν ένα ονειρεμένο ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους, που όμως δεν φρόντισαν να... πατήσουν πάνω σε αυτό και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Αντιθέτως ο Μιλτιάδης πήρε άμεσα τα ηνία του αγώνα και στο 7' το μακρινό φάουλ του Διαμαντόπουλου απέκρουσε ο Ανδρέου.

Το γύρισε πριν το ημίχρονο

Στο 12' οι "μελανόλευκοι" έφτασαν στην ισοφάριση με ένα πολύ ωραίο σε δημιουργία γκολ... Ο εξαιρετικός Βέλλης, που έπαιξε κόντρα στην μέχρι πρότινος ομάδα του, σήκωσε την μπάλα για τον Γεωργιόπουλο εκείνος με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Μπαρσελό που με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ανδρέου για το 1-1.

Στο 24' οι Πυργιώτες απείλησαν και πάλι όταν μετά από σέντρα του Γεωργιόπουλου, η κεφαλιά του Βέλλη έφυγε άουτ.

Η Αναγέννηση είχε μια καλή στιγμή στο 27' όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τρίψα και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μουλιάτου, ο Γιαννόπουλος έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Ο Μιλτιάδης όμως ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 33' πήρε κεφάλι στο σκορ... Ο Βέλλης από αριστερά έβγαλε δύσκολη σέντρα, ο Μπαρσελό έπιασε την κοντινή καρφωτή κεφαλιά, με τον Ανδρέου να κάνει φοβερή απόκρουση... Η μπάλα όμως πήρε ύψος και λίγο πριν τη γραμμή ο Αναστασόπουλος με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Στο 40' μετά από βαθιά μπαλιά του Κανελλόπουλου, η άμυνα του Μιλτιάδη δεν έδιωξε, με τον Τριανταφυλλάκη να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει σύριζα άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Αναστασόπουλος έδωσε στον Μπαρσελό που κοντρόλαρε και σούταρε στην αγκαλιά του Ανδρέου.

Έλεγξε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Κώστα Στυλιανόπουλου να διατηρεί τον έλεγχο και να απειλεί στο 47' όταν οι Αναστασόπουλος και Γεωργιόπουλος έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να σουτάρει και τον Ανδρέου να διώχνει σε κόρνερ.

Οσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, για να ανέβει κατακόρυφα στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Μαυρέας που δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, είχε βάλει ως αλλαγή από το πρώτο μέρος τον Δασκαλάκη και έπαιζε πότε με τον Μάρη (στο πρώτο ημίχρονο), πότε με τον Τρίψα και πότε με τον Δασκαλάκη στην κορυφή της επίθεσης.

Μοναδικός κίνδυνος πάντως για την άμυνα των γηπεδούχων ήταν ο δραστήριος Τριανταφυλλάκης, που στο 70' έκανε μια έξοχη κούρσα, τριπλάροντας 4 αντιπάλους, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Αλλη ευκαιρία δεν έκανε μέχρι το φινάλε η Αναγέννηση, παρότι είχε την κατοχή και πίεζε με μεγάλες μπαλιές.

Εν αντιθέσει με την ομάδα του Πύργου που απείλησε δις, στο 75' και το 81'...

Στην πρώτη φάση μετά από βαθιά μπαλιά ο Γεωργιόπουλος πίεσε την Βεργόπουλο που με γυριστή κεφαλιά παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 81' ο Καραμπότσος τροφοδότησε τον Γεωργιόπουλο που ξέφυγε από έναν αμυντικό και σούταρε ελάχιστα άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Καλύτεροι του Μιλτιάδη οι Πάλιας, Γεωργιόπουλος, Αναστασόπουλος και Βέλλης, ενώ από την Αναγέννηση ξεχώρισε μόνο ο Τριανταφυλλάκης.

Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Γιαννέτσου και Τσοπανάκη.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιαννόπουλος, Δημόπουλος, Πάλιας, Σταθόπουλος, Διαμαντόπουλος, Γαλάνης, Γεωργιόπουλος, Βέλλης (90' Τσερτος), Αναστασόπουλος, Μπαρσελό (85' Παυλόγιαννης), Καραμπότσος (82' Κάππος).

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Ανδρέου, Γερμάνης, Κορομηλάς, Βεργόπουλος, Κανελλόπουλος, Μάρης, Αργυρόπουλος, Δουρούμης (41' Δασκαλάκης), Μουλιάτος (82' Μάλαμας), Τρίψας, Τριανταφυλλάκης.