Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 12:03

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Ιδιαίτερος αντίπαλος...

Γράφτηκε από τον

Στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα οι προκλήσεις δεν σταματούν ποτέ, ούτε για τις ομάδες, ούτε για τους αθλητές – ποδοσφαιριστές. Ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο υπάρχει πάντα η προσδοκία να ανέβει ο πήχης ψηλότερα.

Η «Μαύρη Θύελλα» μπορεί να έχει ξεπέσει στο Τοπικό Μεσσηνίας, ωστόσο στη φετινή διαδρομή της είναι σίγουρο πως θα βρει μπροστά της «ιδιαίτερα» παιχνίδια όπως το αυριανό στην Κυπαρισσία.

Η τριφυλιακή πρωτεύουσα αποτελεί ανεπιθύμητο προορισμό για την ασπρόμαυρη ομάδα που δυσκολευόταν πάντα στη συγκεκριμένη έδρα. Μόνο μία φορά έχει καταφέρει να περάσει νικηφόρα από εκεί (0-1), το 1980 όταν κατά σύμπτωση είχε ξαναβρεθεί στο Τοπικό. Αργότερα, στο επίπεδο της εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας είχε γνωρίσει μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της ιστορίας της (5-0) από τον ΑΟΚ του Καρυπίδη και του Μανώλη Θεοδώρου, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε στη Γ’ Εθνική είχε φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Αλλο ποδόσφαιρο τότε και σε τελείως διαφορετική εποχή, μέσα στο γήπεδο έπεφταν... κορμιά και μάλιστα σε λασπωμένο αγωνιστικό χώρο, αφού συνήθως στην Κυπαρισσία η «Μαύρη Θύελλα» συναντούσε άσχημες καιρικές συνθήκες και μπόλικη βροχή.

Ενας από τους... μύθους εκείνης της εποχής είχε στο επίκεντρο το Μανώλη Θεοδώρου, εκ των ιστορικών αρχηγών την εποχή του Γαϊτανάρου, που στα τελειώματα της καριέρας του έπαιξε ποδόσφαιρο στον ΑΟΚ, κάνοντας εκεί και τα πρώτα προπονητικά του βήματα. Επινοώντας ένα... φτηνό επικοινωνιακό τρικ οι παράγοντες και ορισμένοι εκ των ποδοσφαιριστών διέδωσαν τότε πως ο νυν πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας πατούσε πάνω σε μία ασπρόμαυρη φανέλα, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Ολη αυτή η ιστορία έγινε και πριν μερικά χρόνια αντικείμενο εκμετάλλευσης από διάφορα μέσα (κυρίως ηλεκτρονικά), επειδή όμως τίποτα δεν μένει κρυφό κάτω από το φως του ήλιου κάποια στιγμή η αλήθεια φανερώθηκε και αποδείχθηκε πως ο Θεοδώρου που ταυτίστηκε ποδοσφαιρικά με τη «Μαύρη Θύελλα» ουδέποτε προέβη σε μία τέτοια ενέργεια.

Το 1985 οι παράγοντες της Καλαμάτας είχαν κυριολεκτικά... τρελαθεί με τον Βαγγέλη Καλογερόπουλο, τον κορυφαίο φορ που ανέδειξε ποτέ το τριφυλιακό ποδόσφαιρο και έκαναν τα πάντα προκειμένου να τον αποκτήσουν. Προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των μελών της διοίκησης του ΑΟΚ έπεσε στο τραπέζι ένα μπλοκ επιταγών με την προτροπή να γράψουν πάνω σε αυτό οι Τριφύλιοι όσα μηδενικά ήθελαν!

Η σημερινή «Μαύρη Θύελλα» διαθέτει και την ποιότητα και το... μομέντουμ για να περάσει αύριο νικηφόρα από την Κυπαρισσία, όμως η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Στην πρεμιέρα με την... αύρα της ανώτερης ομάδας και την αβάντα της έδρας η ασπρόμαυρη ομάδα επικράτησε άνετα 3-1 του Τέλλου Αγρα, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της. Αν καταφέρει να φύγει με το τρίποντο από ένα γήπεδο στο οποίο παραδοσιακά δυσκολεύεται οι παίκτες της θα αποκτήσουν σούπερ ψυχολογία και το προφίλ της υποψήφιας πρωταθλήτριας θα ενισχυθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως βρεθεί να κυνηγάει τις ομάδες που ενδεχομένως να έχουν κάνει το 2 στα 2 στα 2, κάτι που θα επιφέρει έξτρα άγχος στα αποδυτήρια.   

«Ασπρόμαυρη ομάδα, μόνο εσένα αγαπώ...»

Με μία πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία ο ραδιοσταθμός «ΠΑΛΜΟΣ» βράβευσε πριν από μερικές ημέρες τους συντελεστές του ύμνου της «Μαύρης Θύελλας», που εξακολουθεί να ακούγεται μέχρι και σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την ηχογράφησή του.

Το 1987 ο φυσικομαθηματικός Θανάσης Αναγνωσταράς, εκ των ιδιοκτητών του «Σινέ Καφέ» στη Δυτική Παραλία, ένθερμος υποστηρικτής της Καλαμάτας σκαρφίστηκε μέσα σε ένα καφενείο στη Σπερχογεία τους στίχους και τους έγραψε σε μία χαρτοπετσέτα. Τηλεφώνησε αμέσως στο φίλο του Παναγιώτη Χριστόπουλο, που τραγουδούσε από χόμπι εκείνη την εποχή σε μποάτ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και την επόμενη κιόλας μέρα μπήκαν σε ένα πρόχειρο στούντιο στο παλιό δισκοπωλείο του Νίκου Τριάντου και ηχογράφησαν τον ύμνο. Τα τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά την επόμενη μέρα στο γήπεδο και έκτοτε συντροφεύει μόνιμα τη «Μαύρη Θύελλα»!

Το Θανάση Αναγνωσταρά και τον παναγιώτη Χριστόπουλο βράβευσαν δύο εκ των ιστορικών αρχηγών της ασπρόμαυρη ομάδας, ο Αγγελος Σκαφιδάς και ο Αντώνης Μαυρέας που εικονίζονται μαζί τους στη σχετική φωτογραφία.

Γενικός αρχηγός του Λεβαδειακού ο Μιχάλης Νικολόπουλος!

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος μπορεί να έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, φαίνεται όμως πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τόσο σύντομα το ποδόσφαιρο.

Ο πρώην αμυντικός της «Μαύρης Θύελλας» και του Μεσσηνιακού που φόρεσε τη φανέλα αρκετών ακόμα συλλόγων ανέλαβε το πόστο του γενικού αρχηγού στο Λεβαδειακό.

Κουβαλώντας στις πλάτες του τεράστια εμπειρία με περισσότερα από 20 χρόνια μέσα στα γήπεδα επιλέχθηκε από τον πρόεδρο των Βοιωτών Γιάννη Κομπότη ως ο πλέος κατάλληλος... συνδετικός κρίκος των παικτών με τη διοίκηση.

Δοκιμασία στον Ταύρο

Η πρώτη φετινή νίκη ήρθε για τον Τσικλητήρα την προηγούμενη Κυριακή κι όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το κλίμα έφτιαξε για τα καλά στο εσωτερικό των «ροσονέρι».

Ο νεοφώτιστος στη Γ’ Εθνική σύλλογος της Πύλου έχει αύριο δύσκολη αποστολή στον Ταύρο, απέναντι στον ιστορικό Φωστήρα, ωστόσο με την ψυχολογική ώθηση της πρώτης φετινής νίκης είναι ικανός για νέα επιτυχία.

Από τη στιγμή που φέτος υποβιβάζεται μόλις μία ομάδα από τον όμιλο του Τσικλητήρα, κάθε βαθμολογικό κέρδος εκτός έδρας θα είναι καλοδεχούμενο, καθω΄ς θα διευκολύνει το δρόμο της παραμονής.

Στους... δύο τρίτος δεν χωρεί...

Μία σημαντική απώλεια μετρά το μεσσηνιακό λόμπι της Τριγλίας Ραφήνας μετά την αποχώρηση του Κώστα Ψυρόπουλου από την τεχνική ηγεσία. Ο νεαρός τεχνικός διαφώνησε με τη διοίκηση κι έτσι οι δρόμοι τους χώρισαν.

 

Αντίθετα, στον αθηναϊκό σύλλογο παραμένουν ο υψηλόσωμος αμυντικός Γιάννης Σεντεμέντες και ο έμπειρος φορ Γιώργος Πουλάκος, που αποτελούν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη.