Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 19:40

Με γκολάρα του Βιδάλ ο ΠΑΣ 1-0 στην Κέρκυρα!

Γράφτηκε από τον

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Κέρκυρα (0-1) πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα του Σαββάτου (1/10) δίνοντας συνέχεια στο εντυπωσιακό του ξεκίνημα στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Ούτε οι Φαίακες αλλά ούτε και οι Ηπειρώτες έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία γιατί τους έλειπε η φαντασία. Δεν υπήρχε παίκτης να κάνει κάτι το απρόβλεπτο μέχρι την έμπνευση του Βιδάλ, ο οποίος με εντυπωσιακό σουτ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0.

Έως τότε οι νησιώτες ήταν ελαφρώς καλύτεροι, αλλά μέχρι εκεί. Το τρικ του Μιχάλη Γρηγορίου με τριάδα στην άμυνα του έβγαινε γιατί δεν είχε απειληθεί καθόλου, αλλά η Κέρκυρα δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ενώ δεν υπήρχαν και στηρίγματα για τον Τουράμ, ο οποίος πάλευε μόνος του.

Όσο για τον ΠΑΣ, αόρατος ο Ζάιρο, ο οποίος σπατάλησε και μεγάλη ευκαιρία προς το τέλος, ολομόναχος ο Κόντε. Ο Μαμπουλού από νωρίς είχε ενοχλήσεις και δεν φάνηκε, ενώ προσπάθησαν Γιάκος και Κοζορώνης. Άρεσε ο Βιδάλ όχι μόνο για το γκολ και με αυτή την εμφάνιση προϊδέασε τους πάντες για το ταλέντο του. Ακούγονται, άλλωστε, στα Γιάνεννα εντυπωσιακά πράγματα για τον νεαρό μεσοεπιθετικό.

Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι με τις φάσεις να είναι πραγματικά ελάχιστες. Η Κέρκυρα ήταν εκείνη που έφτανε σε τελικές παρόλο που ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την μπάλα στην κατοχή του για μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι Φαίακες έδειξαν να προσαρμόζονται γρήγορα στο 3-5-1-1 του Γρηγορίου, το οποίο δεν είχαν ξαναπαίξει φέτος. Γκόμες και Ντιόγκο ανέβαιναν όσο χρειαζόταν, ο Ζορμπάς προσπαθούσε να είναι κοντά στον Τουράμ και ο τελευταίος είχε τον άχαρο ρόλο να δίνει συνεχώς μάχες με τους στόπερ των φιλοξενούμενων.

Η μοναδική πραγματικά καλή στιγμή ήταν αυτή στο 14', όταν Τουράμ, Επστάιν και Ντουαλά έκρυψαν την μπάλα με τον τελευταίο να μην κάνει καλό τελείωμα. Από εκεί και πέρα, με κάποια σουτ εκτός περιοχής προσπάθησαν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στο 44' με κεφαλιά του Ντιμιτρόφσκι έφτασαν κοντά στο γκολ.

Όσο για τον ΠΑΣ, ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός με κανέναν τρόπο. Μαμπουλού και Ζάιρο ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, βοήθεια από τον χώρο του κέντρου δεν υπήρχε και έτσι ο Κόντε δεν έπαιρνε μπαλιές με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να περιορίζονται στο να κυκλοφορούν την μπάλα μέχρι και έξω από την περιοχή.

Δεν άλλαξαν πολλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός βελτιώθηκε ελαφρώς, αλλά οι δύο ομάδες παρέμειναν φλύαρες. Οι τελικές ήταν ξανά για την Κέρκυρα, αλλά όλες με μακρινά σουτ, τα οποία δεν ήταν ικανά να προβληματίσουν τον Περιστερίδη.

Ο ΠΑΣ έχασε τον Μαμπουλού λόγω ενοχλήσεων και με την είσοδο του Βιδάλ δεν άλλαξε κάτι. Ο Βραζιλιάνος επιχείρησε να πάρει κάποιες προσπάθειες πάνω του συγκλίνοντας προς τα μέσα από δεξιά, αλλά αρχικά δεν του έβγαιναν γιατί δεν υπήρχαν και συμπαραστάτες.

Ο Γιάκος επιχείρησε να ανεβεί και να αρχίσει να πατάει περιοχή προκειμένου να τραβήξει πάνω του έναν παίκτη, όμως, η τριάδα των στόπερ της Κέρκυρας έκλεινε πολύ καλά τους χώρους. Έτσι όλα έδειχναν ότι γκολ δύσκολα θα μπει μέχρι που ήρθε στο 80' η βολίδα του Βιδάλ με την οποία έγινε το 0-1.

Ο Γρηγορίου έβαλε τον Κόντο αντί του Βενέτη, γύρισε σε τετράδα την αμυντική του γραμμή και ζήτησε από τους παίκτες του να βγουν μπροστά με αποτέλεσμα να αφήσουν χώρους. Έτσι οι Ηπειρώτες έφτασαν σε τελικές και έχασαν με τον Ζάιρο μοναδική ευκαιρία και για το 0-2. Τελικά αυτό δεν τους κόστισε, αφού στο φινάλε Τουράμ και Επστάιν δεν βρήκαν στόχο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιαννουλάκης (Χανίων), βοηθοί του οι Δημητριάδης (Καστοριάς) και Γεωργαράκος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Παππάς (Αθηνών).

Κίτρινη: 37' Γκόμες - 50' Τζημόπουλος, 57' Μπουκουβάλας, 59' Σκόνδρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ιωάννου, Ντιόγκο, Σιόντης, Ντουαλά (65' Χιντζίδης), Επστάιν, Ζορμπάς (76' Γεωργακόπουλος), Τουράμ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Κοζορώνης, Γιάκος, Ζάιρο (90' Κούτρης), Μαμπουλού (52' Βιδάλ), Κόντε.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR