Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 20:46

Με βαθμό έφυγε από τη Λιβαδειά η Λάρισα (1-1)

Γράφτηκε από τον

Λεβαδειακός και ΑΕΛ ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στο δεύτερο χρονικά σαββατιάτικο (1/10) ματς για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το «Χ» ευνοεί σαφώς την ΑΕΛ που διατήρησε το θετικό μομέντουμ μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό απέναντι σε μία ανταγωνίστρια ομάδα για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Το ματς απέκτησε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και δύο κλασσικές ευκαιρίες μετατράπηκαν σε γκολ. Για τον Λεβαδειακό ανέβασε «στροφές» ο Ζεζίνιο και σέντραρε υποδειγματικά στον Τόνι Σίλβα που άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ στο 55ο λεπτό! O 23χρονος άσος από τη Γουινέα-Μπισσάου σκόραρε το δεύτερο γκολ του επί ελληνικού εδάφους σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης προσπάθησε να «τονώσει» επιθετικά την ΑΕΛ και έκανε κίνηση-ματ! Έτσι, ο Βαρέλα πέρασε σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Γκόλιας μετατοπίστηκε ως κεντρικός χαφ με ταυτόχρονη μετατροπή διάταξης σε 4-2-3-1 και τον Βραζιλιάνο Ντοντό να κινείται ως κλασσικός φορ. Διάνα πέτυχε ο Μακεδόνας τεχνικός! Ο νεοεισελθών εκτέλεσε φάουλ και ο Ντοντό (σ.σ. εσωτερική αλλαγή) ισοφάρισε με κεφαλιά στο 55ο λεπτό (1-1). Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος έγινε ο τρίτος σκόρερ της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς έσπευσε να προσδώσει και εκείνος πλάτος στην επίθεση για τον Λεβαδειακό. Επομένως, οι εξτρέμ Μπελγκαζουανί (αριστερά) και Καραμπουέ (δεξιά) πέρασαν σταδιακά στο ματς με τον Ζεζίνιο να οπισθοχωρεί ως κεντρικός χαφ. Ο Λεβαδειακός πίεσε μέχρι το φινάλε σπαταλώντας τις κυριότερες κλασσικές ευκαιρίες με τον Καβουσάκη να αποκρούει σε σουτ των Μάντζιου (69’) και Μπελγκαζουανί (71’).

Το… σκηνικό μεταφέρθηκε μπροστά στην εστία του Καβουσάκη, ενώ τα λάθη στις άμυνες των δύο ομάδων υπήρξαν συνεχόμενα. Εντούτοις, το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Κίτρινες: 25’ Μεντί, 89’ Μουλόπουλος / 90’+1’ Γκόλιας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί (71’ Μπελγκαζουανί), Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα, Γιακουμάκης (80’ Καραμπουέ), Μάντζιος.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Ρέντζας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (61’ Βαρέλα), Φατιόν (80’ Λαμπρόπουλος), Γκόλιας, Ναζλίδης (88’ Ντέλετιτς), Ντοντό, Αβραάμ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR