Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 23:47

Με περσικά γκολ ο Πανιώνιος 2-1 τον Ηρακλή

Γράφτηκε από τον

Με τον καλύτερο τρόπο αντέδρασε ο Πανιώνιος μετά το εντός έδρας στραπάτσο με τη Βέροια καταφέροντας να πάρει το διπλό στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου (1/10). Με πρωταγωνιστές τους Ιρανούς Ανσαριφάρντ και Μασούντ οι «κυανέρυθροι» νίκησαν με 2-1 τον Ηρακλή σε ένα ματς για γερά νεύρα, το οποίο ξέφυγε εντελώς στα τελευταία λεπτά με ευθύνη και του Νεοφυτιάδη.

Λίγος ο διαιτητής από τον Σύνδεσμο Κορινθίας, δεν μπορούσε να επιβάλει την τάξη. Λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, λάθη στο να κουμαντάρει παίκτες και πάγκους, ενώ δεν θεώρησε παράβαση το γκρέμισμα του Χουάντερσον στον Μπεν εκτός περιοχής μετά το 0-2, όταν ο Αφρικανός ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

 

Ο Πανιώνιος ήταν συνολικά καλύτερος έχοντας επί της ουσίας κυριαρχήσει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ το δεύτερο άνηκε στον Ηρακλή, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πάρει τον βαθμό εάν δεν γινόταν η εντυπωσιακή επέμβαση του Γιαννιώτη στις καθυστερήσεις.

 

Κακές εμπνεύσεις από τους δύο προπονητές με τον Νίκο Παπαδόπουλο να αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε λόγος να μην ξεκινήσει τον Λάμπρου και τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να κάνει σοβαρό λάθος με τη χρησιμοποίηση του Γκιοατά στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει εκεί ο τελευταίος και αυτό φάνηκε όταν βρήκε έναν σοβαρό εξτρέμ αντίπαλο. Ο Μοντέιρο ήταν αόρατος όσο έπαιξε, αλλά τον Λάμπρου δυσκολευόταν να τον σταματήσει.

 

Πολύ καλό ρυθμό από νωρίς είχε το ματς με τον Πανιώνοι να είναι η ομάδα που μπαίνει πιο δυνατά. Οι Νεοσμυρνιώτες έβρισκαν εύκολα χώρους, έφταναν έως την περιοχή με άνεση και στη συνέχεια με την ποιότητα που είχαν και τις λύσεις ανάγκης στην άμυνα του Ηρακλή έφταναν σε τελικές.

 

Μόλις στο 7' ο Μασούντ πέταξε πολύ μεγάλη ευκαιρία στα σκουπίδια από ιδανική θέση, ενώ η επόμενη πραγματικά καλή στιγμή ήταν με τον Φούντα. Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής και τελικά εξαργυρώθηκε στο 34' με τον πολύ ωραίο σουτ του Μασούντ εκτός περιοχής.

 

Σε αυτή τη φάση, μάλιστα, φάνηκε για άλλη μία φορά το πρόβλημα που είχαν οι Θεσσαλονικείς στο να κρατούν σωστά τις θέσεις τους. Η μπαλιά πέρασε στην πλάτη της άμυνας, ενώ υπήρχε συνεχώς και κενό ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την αμυντική με τις αποστάσεις να μην είναι σωστές.

 

Όσο για τους «κυανόλευκους», ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Η μοναδική καλή τους στιγμή ήταν ένα σουτ του Λεοζίνιο, του παίκτη δηλαδή που προσπαθούσε να κάνει σχεδόν τα πάντα στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Περόνε έδινε, επίσης, μάχες, αλλά δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα όπως θα ήθελε με τους αμυντικούς του Πανιωνίου να κλείνουν σωστά πάνω του.

 

Ο Παπαδόπουλος, όπως ήταν λογικό, προβληματίστηκε με την εικόνα της ομάδας του και γι' αυτό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε δύο αλλαγές βάζοντας τους Καραγκούνη και Λάμπρου ποντάροντας κυρίως στον δεύτερο μεσοεπιθετικά προκειμένου να πάρει προσπάθειες πάνω του. Αυτό έγινε και έτσι βρήκαν χώρο και οι υπόλοιποι.

 

Ο Ηρακλής πατούσε καλύτερα, έγινε σαφέστατα πιο απειλητικός και στο 59' έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά και άλλη μία στο 65', όταν ο Ρισβάνης την τελευταία στιγμή πρόλαβε τον Λεοζίνιο. Συνέχισε να πιέζει, αλλά άφηνε πολλούς χώρους στα μετόπισθεν και το πλήρωσε. Στο 78' ο Ανσαριφάρντ άδειασε τον Ρούσσο, διάνυσε το μισό γήπεδο και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-2.

 

Κάπου εκεί φάνηκαν να τελειώνουν όλα για τον «Γηραιό», αλλά οι παίκτες του δεν τα παράτησαν. Βγήκαν ξανά στην επίθεση και τελικά μείωσαν στο σκορ με τον Λεοζίνιο στο 85' από πολύ ωραία ενέργεια του Λάμπρου, ο οποίος άδειασε με μία κίνηση Σιώπη και Ρισβάνη. Εκτός τόπου και χρόνου στη φάση ο Γκιοατά.

 

Το παιχνίδι πήρε φωτιά και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Οι σφυγμοί ανέβηκαν στο κατακόρυφο και είχαμε πολλές αψιμαχίες. Στο 88' έγινε η πρώτη σύρραξη με πρωταγωνιστές τους Φούντα και Κυριακίδη και στη... μάχη μπήκαν και οι πάγκοι των δύο ομάδων. Στο 90'+2 ο Γιαννιώτης κράτησε όρθια την ομάδα εντυπωσιακά σε σουτ του Περόνε και το παιχνίδι έληξε με νέα σύρραξη και δύο αποβολές, αυτές των Λουκίνα και Μπεν.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νεοφυτιάδης (Κορινθίας), βοηθοί οι Μπετσόγλου (Κορινθίας) και Πήττας (Ηλείας), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 13' Ρούσσος, 56' Περόνε, 63' Σαραμαντάς, 89' Λουκίνας, 90'+7 Πασάς - 15' Γκιοατά, 56' Μασούντ, 80' Ανσαριφάρντ, 90'+3 Γιαννιώτης, 90'+3 Οικονόμου, 90'+4 Μπεν

 

Κόκκινες: 90'+6 Λουκίνας - 90'+6 Μπεν

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Ρούσσος, Κούρος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (46' Καραγκούνης), Ιντζόγλου (75' Λουκίνας), Πασάς, Μοντέιρο (46' Λάμπρου), Λεοζίνιο, Περόνε.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Γκιοατά, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούντ, Μασούρας (70' Μπεν), Φούντας, Ανσαριφάρντ (81' Ενγκόγκ).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR