Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016 21:59

Σκόνταψε στη Βέροια ο ΠΑΟΚ (0-0)

Γράφτηκε από τον

Άσφαιρος για δεύτερο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έφερε 0-0 και με τη Βέροια εκτός έδρας την Κυριακή (2/10) επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που είχε φανεί και με την Ξάνθη, πως δυσκολεύεται υπερβολικά στο γκολ κόντρα σε κλειστές άμυνες.

Οι Θεσσαλονικείς έπεσαν θύμα των αρκετών αλλαγών που έκανε ο Βλάνταν Ίβιτς στην προσπάθειά του να φρεσκάρει την ομάδα του. Ο Κρέσπο δεν βοήθησε, όπως θα έκανε ο Μάτος, ο Μυστακίδης δεν ήταν καλός, ενώ και ούτε ο Περέιρα έδωσε όσα θα μπορούσε. Ήταν, πάντως, ο μοναδικός που σκόραρε σε φάση που ο επόπτης ανακάλυψε οφσάιντ.

 

Πιθανότατα το γκολ αυτό θα άλλαζε εντελώς την εικόνα της αναμέτρησης, όμως, από εκεί και πέρα οι «ασπρόμαυροι» είχαν πολλά προβλήματα. Δεν υπήρχε δημιουργός, ο Ροντρίγκες ήταν κάτω του μετρίου, ενώ με δυσκολία θα μπορούσε να πει κανείς πως διακρίθηκε παίκτης των φιλοξενούμενων. Πάλεψε ο Αθανασιάδης, ενώ έδωσε πνοή στην ομάδα του ο Μπίσεσβαρ.

 

Όσο για τους γηπεδούχους, έχουν συνέλθει για τα καλά. Μετά το διπλό επί του Πανιωνίου έπαιξαν με... συνταγή Νέας Σμύρνης και πήραν έναν πολύτιμο βαθμό. Έτσι το ντεμπούτο του Θωμά Γράφα με τη «Βασίλισσα του Βορρά» στο παρθενικό του παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα ήταν άκρως θετικό. Όλοι έτρεξαν πολύ με τους Μπαλάφα και Άρτσε να κάνουν μεγάλο ματς και τον Βασιλαντωνόπουλο να είναι στους διακριθέντες.

 

 

Να επιβληθεί από την αρχή και να κάνει το παιχνίδι του προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας και να έλεγχε απόλυτα τον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου είχε πρόβλημα.

 

Ο Γράφας παρέταξε ενδεκάδα Νέας Σμύρνης και με το ίδιο πλάνο. Είχε δηλαδή δύο πλάγιους που βοηθούσαν πολύ με τις επιστροφές τους (ο Βασιλαντωνόπουλος άλλωστε μπακ είναι) και επί της ουσίας άφηνε μπροστά μόνο τους Βίτι και Καπετάνο προκειμένου να κρατούν μακριά τα αντίπαλα στόπερ.

 

Ο Ροντρίγκες δεν ήταν καλά, ο Κρέσπο δυσκολευόταν από τη μέση και μπροστά, ενώ ο Μυστακίδης δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 9', έτρεξε αρκετά στη συνέχεια, αλλά δεν έκανε αυτό που χρειαζόταν. Απόρροια της γενικής εικόνας του ΠΑΟΚ ήταν να μην παίρνει καθόλου την μπάλα ο Αθανασιάδης.

 

Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν αρκετά κόρνερ, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκαν, ενώ το θετικό για εκείνους ήταν πως η Βέροια δεν απειλούσε με εξαίρεση ένα σουτ του Καπετάνου στο 34'. Έως την ανάπαυλα το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η φάση του 44', όταν ο Περέιρα σκόραρε και ο πρώτος βοηθός Χουσκόγλου (Θράκης) ανακάλυψε οφσάιντ. Ήταν τουλάχιστον μισό μέτρο πίσω ο Αργεντινός.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος με το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο, το οποίο στο πρώτο του τέταρτο δεν είχε σχεδόν τίποτα πέραν μίας κεφαλιάς του Μαλεζά. Είχαμε, πάντως, τις πρώτες κινήσεις από τους πάγκους με τον Κάμπος να μπαίνει αντί του κακού Ροντρίγκες και τον Γράφα να απαντά λίγο αργότερα βάζοντας τον Χαροντάκη, έναν μπακ, αντί του Μεληκιώτη προκειμένου να γίνει ακόμα πιο αμυντική η ομάδα του.

 

Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας το ματς άρχισε να ανοίγει και να αποκτά ρυθμό. Στα επόμενα λεπτά είδαμε, μάλιστα, όσες φάσεις δεν είχαν γίνει έως τότε. Στο 65' ο Βασιλαντωνόπουλος άγγιξε το γκολ με διαγώνιο σουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Μπίσεσβαρ έψαξε τον Κάμπος και ο τελευταίος με προβολή από κοντά δεν βρήκε την μπάλα για ελάχιστα εκατοστά.

 

Ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στα επόμενα λεπτά και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βγουν γρήγορα στην επίθεση για να εκμεταλλευτούν τα κενά που έβρισκαν. Ο Ίβιτς ψάχνοντας το γκολ έβαλε και τον Κουλούρη ώστε να έχει άλλον έναν παίκτη στην περιοχή εκτιμώντας πως η Βέροια προς το φινάλε θα κλειστεί πίσω.

 

Αυτό έγινε, αφού από το 80' και μετά οι γηπεδούχοι οχυρώθηκαν στα καρέ τους και προσπαθούσαν απλώς να διώχνουν την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ πίεζε, είχε μία καλή στιγμή με τον Αθανασιάδη στο 84' και στο 86' έφτασε μία ανάσα από το γκολ με τον Κουλούρη. Ωστόσο, άλλη φάση δεν έκανε και έτσι πέταξε άλλους δύο βαθμούς.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών), βοηθοί του οι Χουσκόγλου (Θράκης) και Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), ενώ τέταρτος ο Φωτιάδης (Σερρών).

 

Κίτρινες: 53' Άρτσε - 45'+3 Αθανασιάδης, 79' Τσίμιροτ

 

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός, Καλί, Ναβαλόφσκι, Μπαλάφας, Άρτσε (83' Παπαστεριανός), Βασιλαντωνόπουλος, Βίτι (55' Σισίνιο), Μεληκιώτης (59' Χαροντάκης), Καπετάνος.

 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Λέοβατς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μυστακίδης (74' Κουλούρης), Τσίμιροτ, Περέιρα (62' Μπίσεσβαρ), Χαρίσης, Ροντρίγκες (46' Κάμπος), Αθανασιάδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR