Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016 14:20

ΦΩΣΤΗΡΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-0: Ορθιος στον Ταύρο

Γράφτηκε από τον
ΦΩΣΤΗΡΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-0: Ορθιος στον Ταύρο

 

 

Εναν ακόμα πολύτιμο βαθμό στο... σακούλι του έβαλε χθες ο Τσικλητήρας μένοντας όρθιος σε μία από τις πιο δυνατές έδρες της Αθήνας, όπως είναι αυτή του Φωστήρα.

Η ομάδα της Πύλου, παρ’ ότι νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική, μόνο... ψαρωμένη δεν  εμφανίστηκε στο γήπεδο του Ταύρου και πήρε δίκαια τον πόντο με το 0-0 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βλαντή.

Οι «ροσονέρι» ήταν εξαιρετικά στημένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρόσεξαν ιδιαίτερα τις στημένες φάσεις γνωρίζοντας ότι αποτελούν το δυνατό... χαρτί των γηπεδούχων και προς το τέλος λίγο έλειψε να κλέψουν ακόμα και τη νίκη, όμως ο Μπίζος δεν κατάφερε να βρει το στόχο με το κεφάλι στο 80ό λεπτό, στη σημαντικότερη ευκαιρία του Τσικλητήρα σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Φωστήρα μπήκαν με υπεροψία στον αγωνιστικό χώρο και το πλήρωσαν, καθώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κανένα ματς δεν κερδίζεται μόνο με τη φανέλα.

Μόλις δύο μεγάλες φάσεις σε ολόκληρο το 90λεπτο δημιούργησαν οι γηπεδούχοι με τον Παλιγγίνη να αντιδρά εντυπωσιακά τόσο στο μακρινό σουτ του Δωροβίνη στο 44’, όσο και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του αρχηγού του Φωστήρα στην τελευταία φάση του αγώνα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αλλες καθαρές ευκαιρίες δεν κατάφερε να φτιάξει ο «φονέας των γιγάντων», απέναντι στην εξαιρετικά συμπαγή άμυνα του Τσικλητήρα, όπου δέσποζε η επιβλητική παρουσία του Μπίζου.

Ο κεντρικός αμυντικός των «ροσονέρι» ήταν πρωταγωνιστής στην κορυφαία στιγμή τους δέκα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90’, αλλά δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, όπως θα ήθελε, μετά από «γλυκιά» σέντρα του Κερμενίδη.

Ο διαιτητής Βλαντής (Πειραιά) ήταν ακριβοδίκαιος και δεν έπαιξε έδρα, μοιράζοντας το... καρπούζι στη μέση.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Κουρεπίνης, Κουντουράς (82’ Κουτσούμπας), Κόπελας, Παραράς, Πέττας, Κοτίτσας (14’ Σκάρος), Ντάφλας, Ζαγοριανός, Λέσι, Δωροβίνης, Μπιτσάνης.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλλιγκίνης, Κυριαζόπουλος, Μπίζος, Καραμπάς (50’ Παναγόπουλος), Ρούσσης (63’ Αγοραστός), Χοτζάι, Πήλιος, Τσάτσος, Γραμματικόπουλος, Μικελάτος (74’ Σβίγγος), Κερμενίδης.

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ: «Γαλόνι ο βαθμός...»

Ως... γαλόνι στη φανέλα χαρακτήρισε το χθεσινό βαθμό στον Ταύρο ο προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης μετά το τέλος της αναμέτρησης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Ο βαθμός που πήραμε σήμερα σε αυτό το γήπεδο απέναντι σε έναν τόσο ιστορικό αντίπαλο όπως ο Φωστήρας αποτελεί γαλόνι στη φανέλα της ομάδας μου και δείχνει ότι σιγά σιγά ψηλώνουμε.

 

Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε για να πάρουμε αποτέλεσμα, είχαμε πει πως πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την εμφάνιση και από το αποτέλεσμα ανέφερε αρχικά ο Μεσσήνιος τεχνικός και πρόσθεσε: «Με την επιστροφή στη φυσική μας έδρα θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Οι 5 πόντοι στα 4 πρώτα ματς είναι καλή συγκομιδή, παρ’ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε δύο ακόμα, γιατί στη Θήβα τους χάσαμε τζάμπα στο τελευταίο λεπτό».