Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016 14:39

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι - Εχασε πέναλτι στο 83' ο Καλαντζής

Γράφτηκε από τον

 

Το βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν χθες στο γήπεδο της Κυπαρισσίας, η τοπική ομάδα και η Καλαμάτα, που μετά από ένα καλό και μοιρασμένο σε γενικές γραμμές παιχνίδι έμειναν στο 1-1.

Παιχνίδι με ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με δύο γκολ, ένα δοκάρι, μια αποβολή για τους γηπεδούχους, ένα χαμένο πέναλτι για τη φιλοξενούμενη ομάδα, αλλά όχι πολλές φάσεις παρακολούθησαν οι περίπου 500 φίλαθλοι (100 με 150 περίπου ήταν οι φίλοι της Καλαμάτας) που βρέθηκαν χθες στην εξέδρα του γηπέδου της Κυπαρισσίας.

Οι δύο ομάδες σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου έδωσαν βάρος στην άμυνα επιδιώκοντας να κρατήσουν το μηδέν και από εκεί και πέρα με κάποιες οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες επιχειρούσαν να απειλήσουν τις εστίες των Λαμπρόπουλου, Κωνσταντακόπουλου. 

Το φιλμ του αγώνα 

Στο πρώτο μέρος δύο ήταν οι αξιόλογες φάσεις, από τις συνολικά 5, που είχαν οι δύο ομάδες, το δοκάρι της Κυπαρισσίας και το γκολ της Καλαμάτας σχεδόν στην εκπνοή.

Συγκεκριμένα στο 22' ο Ανδρουτσής εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και ο Μανδραπήλιας που κινήθηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια την απομάκρυναν οι αμυντικοί. Στο 45' ο Σαραντόπουλος έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο, του έκανε τη σέντρα για να πεταχτεί σχεδόν στο ύψος του πέναλτι ο Καλαντζής και με καρφωτή κεφαλιά, αφού η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-1.

Στην επανάληψη είχαμε το ίδιο σκηνικό λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, από τις οποίες ξεχώρισαν το γκολ της ισοφάρισης από την Κυπαρισσία, το χαμένο πέναλτι από την Καλαμάτα, που αν ευστοχούσε ο Καλαντζής ίσως να την οδηγούσε στη νίκη. Στο 60' ο Μανδραπήλιας ελίχθηκε ωραία από τα πλάγια και συνέκλινε προς την περιοχή, βλέποντας τον Βασιλόπουλο να κάνει κίνηση έκανε την μπροστινή μπαλιά βγάζοντας τον συμπαίκτη του στην πλάτη των αμυντικών της Καλαμάτας και σε θέση για γκολ. Ο Βασιλόπουλος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 1-1. Στο 83' σε επιθετική προσπάθεια της Καλαμάτας ο Μπαστακός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία και στην πορεία της κινήθηκε ο Ντιόπ και πριν καταλήξει στα δίχτυα την έδιωξε με το χέρι. Αμέσως ο Μπλάνας σφύριξε σωστά το πέναλτι και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Κυπαρισσίας. Ο Καλαντής το εκτέλεσε αδύναμα προς την αριστερή γωνία του Λαμπρόπουλου με τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. να πέφτει στην πορεία της μπάλας και να αποκρούει σωτήρια με τα χέρια.

Αλλες φάσεις για γκολ είχαν οι Μπεγέτης (17' σουτ), Καλαντζής (31' σουτ), Νικολόπουλος (31' σουτ), Βασιλόπουλος (40' πλασέ), Γεωργιόπουλος (56' διαγώνιο σουτ) και Νάτσης (68' σουτ).

Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών διαιτητών Ρέκκα, Γιαννέτσου. Να σημειωθείν ότι στο 9' ο κ. Μπλάνας διέκοψε προσωρινά για περίπου 1 λεπτό το παιχνίδι γιατί οι φίλοι της Καλαμάτας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για απόφαση του βοηθού Γιαννέτσου. Μάλιστα δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα τον εξύβρισαν με γνωστό σύνθημα. 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Τσίτσος (86' Ζαφείρης), Δημητρουλόπουλος (80' Σούπουλι), Μανδραπήλιας, Ντιόπ, Βασιλόπουλος, Κωνσταντόπουλος (77' Μπακόπουλος), Τριανταφύλλης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Λιόλιος, Τζανετέας (86' Κουρούπης), Μπαστακός, Μπεγέτης (65' Νάτσης), Καλαντζής, Νικολόπουλος, Σαραντόπουλος, Τσουλάκος, Καλογερόπουλος

Στο γήπεδο Γαϊτανάρος, Ράλλης

Τον χθεσινό αγώνα της Καλαμάτας στην Κυπαρισσία παρακολούθησαν ο επίτιμος πρόεδρος της Λυκούργος Γαϊτανάρος, όρθιος δίπλα στους οργανωμένους φίλους της ομάδας. Λίγο πιο πέρα ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Ράλλης, οι οποίοι σίγουρα δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση, αλλά και το αποτέλεσμα της Καλαμάτας. Θυμίζουμε ότι επί προεδρίας του κ. Ράλλη την περίοδο 2010-2011 η Καλαμάτα σε αντίστοιχο αγώνα με την Κυπαρισσία για το πρωτάθλημα της Δ' εθνικής είχε αναδειχθεί ισόπαλη με το ίδιο σκορ.