Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016 15:13

ΕΡΑΝΗ - ΠΑΜΙΣΟΣ 3-4: Μεγάλο διπλό στο ματς της… χρονιάς

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ - ΠΑΜΙΣΟΣ 3-4: Μεγάλο διπλό στο ματς της… χρονιάς

 

 

Ενα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου έγινε χθες στα Φιλιατρά με τον Πάμισο να κερδίζει με το… αγγλικό 3-4 την Εράνη, παρουσία 300 και πλέον θεατών.

Ενα παιχνίδι αντάξιο της μεγάλης ιστορίας των δύο ομάδων που είχε γρήγορο ρυθμό, επτά γκολ, δύο δοκάρια, ένταση, πάθος και μεγάλο νικητή τον Πάμισο. Ετσι οι νησιώτες έκαναν το "2 στα 2" παίρνοντας το διπλό σε μία δύσκολη έδρα και φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ηταν δίχως αμφιβολία το ματς της… χρονιάς, όσο και αν είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν. 

Χάρμα ιδέσθε αν είσαι θεατής ή ουδέτερος, όμως… πονοκέφαλος αν είσαι προπονητής, μιας και οι άμυνες πήγαν… περίπατο χθες στα Φιλιατρά.

Η εξέλίξη της αναμέτρησης ήταν συναρπαστική με τον ανώτερο Πάμισο να προηγείται με τον Τουρλίδα και την Εράνη να απαντά με Διονυσόπουλο και Σπυρόπουλο, στο ξεκίνημα του β' μέρους.

Ομως ένα εκρηκτικό εξάλεπτο των νησιωτών ήταν ικανό να μετατρέψει το 2-1 σε 2-4, με σκόρερ τους Δημητρακόπουλο, Λαθύρη και Γεωργιόπουλο.

Η Εράνη πάλεψε μέχρι το φινάλε, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-4 με τον Γιαννακόπουλο και έτσι έμεινε στον ένα βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.

Το 0-1 ο Τουρλίδας

Ο Πάμισος μπήκε δυνατά στο ματς και έχοντας την κατοχή της μπάλας προσπάθησε κυρίως από τον άξονα να απειλήσει τους γηπεδούχους.

Στο 11' ο Μπομπότσι έδωσε στον Τουρλίδα, το συρτό σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο.

Η Εράνη έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 15' όταν ο Κώτσος τροφοδότησε τον Μητρόπουλο που τετ α τετ με τον Τρακάκη, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας στον Διονυσόπουλο, 

όμως ο τελευταίος από τα δύο μέτρα πλάσαρε άουτ σε κενή εστία!

Στο 22' ο Ηλιόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ με την κεφαλιά του Μωράκη να φεύγει άουτ.

Η υπεροχή της ομάδας του Αλέξη Μαντζούνη που έπαιζε ορθολογικό ποδόσφαιρο καρποφόρησε στο 25' όταν ο Τουρλίδας έκανε κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με πλάσε έκανε το 0-1.

Στο 28' ο Μητρόπουλος σέντραρε με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Μωράκη και τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι. 

Ο κ. Ζαρακοβίτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και μάλλον είχε δίκιο, αφού δεν υπήρχε πρόθεση και ο Μωράκης ήταν κοντά στον Μητρόπουλο.

Ανατροπή με Διονυσόπουλο, Σπυρόπουλο

Μετά το ημίωρο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο 34'  έφεραν το ματς στα ίσια, ύστερα από ωραία σέντρα του Καραχάλιου και καρφωτή κεφαλιά του Διονυσόπουλου (1-1).

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Νίκου Φρούσου μπήκε πιο δυνατά και στο 47' έκανε το 2-1, όταν ο νεαρός Δημόπουλος πραγματοποίησε φοβερή κούρσα από δεξιά και έκοψε την μπάλα στον Σπυρόπουλο που σε κενή εστία έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Ομως η Εράνη δεν… πάτησε πάνω σε αυτό το γκολ και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν τα… πάνω κάτω σε έξι μόλις λεπτά.

Το 2-1 έγινε 2-4 μέσα σε 6 λεπτά!

Αρχικά στο 52' ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο αμαρκάριστος Δημητρακόπουλος με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έφερε το ματς στα ίσια (2-2).

Μετά από τρία λεπτά ο Λαθύρης εκτέλεσε απευθείας ένα μακρινό φάουλ από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Λυμπερόπουλου για το 2-3.

Η άμυνα της Εράνης πελαγοδρομούσε και στο 57' ο Λαθύρης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά και σέρβιρε για τον Γεωργιόπουλο, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε με πλασέ το 2-4.

Στο 60' ο Χρονόπουλος, που μόλις είχε περάσει στο ματς, επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με τον Τρακάκη να βρίσκει λίγο την μπάλα και στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και βγήκε κόρνερ.

Στο 61' ήταν η σειρά του Παμίσου να έχει δοκάρι σε κοντινό πλασέ του

Γεωργιόπουλου ύστερα από νέα φοβερή ατομική προσπάθεια του Λαθύρη.

Ο καταιγιστικός ρυθμός στο ματς κόπασε κάπως, με την Εράνη να τα παίζει πάντως όλα για όλα. 

Μείωσε ο Γιαννακόπουλος, αποβλήθηκαν Καραχάλιος - Μπίσα

Μάλιστα στο 70' οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-4 με γυριστή κεφαλιά του Γιαννακόπουλου ύστερα από φάουλ του Χρονόπουλου.

Η Εράνη βγήκε εν συνεχεία μαζικά μπροστά και ήταν ευάλωτη στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα αν οι παίκτες του Παμίσου ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια θα είχαν πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο.

Στο 80' σε αντεπίθεση ο Γεωργιόπουλος έδωσε στον Λαθύρη που πλάσαρε αδύναμα και ο Μιχαλακόπουλος έδιωξε 2-3 μέτρα πριν τη γραμμή.

Στο 82' ο Μπερερής βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και έκοψε για τον Τουρλίδα που πλάσαρε άουτ σε κενή εστία, με τον Μιχαλακόπουλο να τον πιέζει και να τον ρίχνει κάτω. Οι νησιώτες ζήτησαν πέναλτι σε μία δύσκολη φάση.

Στο 90' ο Τουρλίδας τροφοδότησε τον Γεωργιόπουλο που από επίκαιρη θέση ήταν άστοχος στο σουτ που επιχείρησε.

Στο 91' ο Μπίσα έκανε σκληρό φάουλ στον Καραχάλιο, ο οποίος τον χτύπησε εκτός φάσης και δέχθηκε σωστά την κόκκινη κάρτα, ενώ για 1-2 λεπτά επικράτησε ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Μπίσα. 

Καλύτεροι των νικητών οι Λαθύρης, Δημητρακόπουλος, Γεωργιόπουλος και Ηλιόπουλος, ενώ από την Εράνη ξεχώρισαν οι Αλεβίζος και Δημόπουλος.

Ο διαιτητής Ζαρακοβίτης τα πήγε αρκετά καλά σε ένα δύσκολο ματς, με αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις. Εκανε ορισμένα λάθη, αλλά δεν επηρέασε με τις αποφάσεις του το τελικό αποτέλεσμα.

Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί, η Τσουκάλη και ο Παλλαδινός.

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Καραχάλιος, Βλάμης (80' Σταματόπουλος), Μιχαλακόπουλος, Αλμπάν (62' Γιαννακόπουλος), Κώτσος, Δημόπουλος, Αλεβίζος, Διονυσόπουλος, Σπυρόπουλος, Μητρόπουλος (59' Χρονόπουλος).

 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Μάρκου (73' Κατσιβαρδέας), Μπομπότσι, Δημητρακόπουλος, Μπερερής, Μωράκης, Γεωργιόπουλος, Παπαδόπουλος (60' Μπίσα), Τουρλίδας, Λαθύρης (80' Φιλόπουλος), Ηλιόπουλος.