Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 12:31

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 0-1: Με γκολ του Τρίψα στο 94'

Γράφτηκε από τον

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αναγέννηση Παραλίας με σκόρερ τον Χρήστο Τρίψα, επικράτησε το Σάββατο στο "Γ. Λουκαρέας" του Ολυμπιακού Καλαμάτας με 1-0.

Πρώτη νίκη στο δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι της στο φετινό μαραθώνιο της Α' τοπικής πήρε η "Μπάρτσα", που κατάφερε να ξεπεράσει τον καλά στημένο στο παιχνίδι Ολυμπιακό και να φύγει με το επιθυμητό αποτέλεσμα από μια δύσκολη έδρα.

Ο αγώνας ήταν καλός, είχε ρυθμό με τους παίκτες των δύο ομάδων να δείχνουν διάθεση για να παίξουν μπάλα και να διεκδικήσουν τη νίκη. Οι "ερυθρόλευκοι", που στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, είχαν την κατοχή, δημιούργησαν καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι (όλες στο α' 45λεπτο), για να σκοράρουν, όμως δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις δύο καλές στιγμές στο α' μέρος, και αρκετές στην επανάληψη, όμως δίχτυα βρήκαν στην τελευταία, στις καθυστερήσεις με τον Τρίψα.

Το γκολ

Στο 94' ο Αναγνωστόπουλος πήγε να βγάλει τον Ολυμπιακό στην κόντρα, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας, όμως στην προσπάθειά του να τροφοδοτήσει τρεις συμπαίκτες του, έστειλε την μπάλα στην πλάτη τους και όχι μπροστά τους. Ετσι ο Δουρούμης που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας τροφοδότησε τον Αργυρόπουλο, ο οποίος ελίχθηκε έξω από την περιοχή προσπαθώντας είτε να σουτάρει, είτε να βρει κάποιον αμαρκάριστο συμπαίκτη του για να του δώσει την μπάλα. Ετσι και έγινε. Ο Τρίψας πέρασε πίσω από τους αμυντικούς δέχτηκε την μπάλα από τον Αργυρόπουλο και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το 0-1.

Καλές φάσεις

Στο 14' φαλτσαριστό σουτ του Τρίψα, ο Λυμπερόπουλος με ωραία εκτίναξη απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια. Στη εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Τριανταφυλάκη, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Λυμπερόπουλος είχε κλείσει τη γωνία του και κατάφερε να αποκρούσει και πάλι. Στο 27' δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Μαρούδα λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Ανδρέου. Στο 36' μπροστινή μπαλιά Γ. Μουλιάτου για Τριανταφυλλάκη, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως ο Λυμπερόπουλος που είχε βγει από την εστία του απέκρουσε σωτήρια. Στο 38' ο Σ. Μπάλλας εκτέλεσε πλάγιο για τον Μαρούδα, αυτός απέφυγε ωραία τους Βεργόπουλο και Κανελλόπουλο, μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτήρια ο Ανδρέου. Στο 40' μακρινό φάουλ του Τζίφα, ο Μπαζάνης δεν πρόλαβε να πλασάρει, ο Ανδρέου απέκρουσε η μπάλα έφτασε στον Σώκαλη που έκανε τη σέντρα και ο Πολυμενέας που πήδηξε μόνος του με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 69' πλασέ του Αργυρόπουλου απέκρουσε ο Ανδρέου και στην συνέχεια οι αμυντικοί έδιωξαν πριν σουτάρει ο Τριανταφυλλάκης. Στο 80' ο Κορομηλάς έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Αργυρόπουλο, αυτός απέφυγε με ωραία κίνηση έναν αμυντικό και σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια με τα χέρια σε κόρνερ ο Λυμπερόπουλος. Στο 82' σέντρα του Μάρη ο Αργυρόπουλος έκανε τη δυνατή κεφαλιά για να αποκρούσει και πάλι σε κόρνερ ο Λυμπερόπουλος. Στο 91' σέντρα του Κορομηλά στο πέναλτι σχεδόν ο Γ. Μουλιάτος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Σκιάς (28' μακρινό σουτ), Τρίψας (61' σουτ) και Κορομηλάς (88' φάουλ).

Παράπονα έχει η Αναγέννηση Παραλίας από τον διαιτητή Καρβούνη για μια περίπτωση πέναλτι στο 25' όταν ο Τριανταφυλλάκης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σ. Μπάλλα. Ο κ. Καρβούνης ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί στο ματς. Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Σκόρδος και Βρυώνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Σ. Μπάλλας, Τσαναλίας, Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Σκιάς (89' Μπέρμπερη), Μπαζάνης (63' λ.τρ. Αναγνωστόπουλος), Τζίφας, Μαρούδας, Σώκαλης, Τσεκάνι (83' Λάζαρης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Ανδρέου, Γερμάνης, Κορομηλάς, Βεργόπουλος, Κανελλόπουλος, Μάρης, Αργυρόπουλος, Γ. Μουλιάτος, Τρίψας, Δασκαλάκης (54' Δουρούμης), Τριανταφυλλάκης.

"Κατάσκοπος" ο Χατζηαγγελής

Στο γήπεδο έδωσε το "παρών" και ο Τάσος Χατζηαγγελής, εκ του προπονητικού τιμ της Καλαμάτας.

Ο έμπειρος προπονητής παρακολούθησε για ένα ημίχρονο από τα δημοσιογραφικά θεωρία (και το β' από την εξέδρα) , το παιχνίδι του Ολυμπιακού Καλαμάτας με την Αναγέννηση Παραλίας, ενώ αρκετή ώρα πριν την έναρξη του ματς φρόντισε να έχει στα χέρια του και τις 11άδες και αναπληρωματικούς των δύο ομάδων για να έχει άποψη. Βέβαια τα ματς με τις δύο ομάδες αργούν, καθώς με την Αναγέννηση θα αγωνιστεί εκτός έδρας την 8η αγωνιστική, ενώ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό την 11η αγωνιστική.

Χειραψία οι προπονητές

Πριν την έναρξη του αγώνα αντάλλαξαν χειραψία οι προπονητές των δύο ομάδων Αντώνης Μαυρέας και Αγγελος Σπάλλας. Να σημειωθεί ότι τους δύο προπονητές συνδέει η παρουσία τους ως ποδοσφαιριστές στην ομάδα της Καλαμάτας, όπου υπήρξαν και συμπαίκτες.