Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2016 11:43

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Θα πετύχουμε το στόχο μας", αισιοδοξεί ο Δημήτρης Τσάκωνας

Γράφτηκε από τον

 

Η Καλαμάτα ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί και φυσικά παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική, ωστόσο η πρώτη βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα ήρθε αρκετά νωρίς… 

Την περασμένη Κυριακή οι «μελανόλευκοι» έφεραν 1-1 στην Κυπαρισσία, σε ένα ματς όπου είχαν μέτρια εικόνα αλλά και ένα χαμένο πέναλτι στα τελευταία λεπτά, με το οποίο θα μπορούσαν έστω και παίζοντας μέτρια να πάρουν τη νίκη.

Φυσικά η ισοπαλία σε ένα από τα 2-3 πιο δύσκολα ματς της χρονιάς δεν αποτελεί καταστροφή. Επιβεβαιώνει όμως ότι θα υπάρξουν δυσκολίες και ότι θα χρειαστεί η ανάλογη προσπάθεια για να σφραγίσει στο γήπεδο η ομάδα τον τίτλο του φαβορί.

"Δεν θα χαριστεί τίποτα, πρέπει να ματώσουμε"

Ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Δημήτρης Τσάκωνας δεν ανησυχεί μετά την ισοπαλία στην Κυπαρισσία υπενθυμίζει όμως ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να... χαριστεί στην Καλαμάτα.

"Οπως έχω πει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα και θα πρέπει να ματώσουμε στο γήπεδο για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Στην Κυπαρισσία παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα. Είχαμε μέτρια εικόνα στο ματς, παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη αξιοποιώντας κάποια από τις φάσεις που κάναμε ή το πέναλτι στο τέλος του αγώνα".

"Γίνεται καλή δουλειά, χρειάζεται όμως υπομονή"

Ο έμπειρος παράγοντας περιμένει ακόμη καλύτερη την Καλαμάτα στην συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που γίνεται.

"Είμαι ικανοποιημένος από ότι έχω δει από την ομάδα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μέχρι τώρα. Γίνεται σκληρή δουλειά από το τεχνικό τιμ αλλά χρειάζεται λίγη υπομονή γιατί υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά. Η ομάδα πάντως έχει αρχίσει να δένει, δείχνει καλό πρόσωπο και παιχνίδι με παιχνίδι θα βρίσκει καλύτερο ρυθμό και θα ανεβάζει την απόδοση της"

"Ευχαριστούμε τον κόσμο, είμαι βέβαιος ότι θα πάμε καλά"

Ο Δημήτρης Τσάκωνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη των φιλάθλων στους οποίους στέλνει το μήνυμα ότι η ομάδα ενδεχομένως να δυσκολευτεί όμως όπως και να έχει στο τέλος θα πετύχει το στόχο της. "Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που συμπαραστέκονται από την αρχή στην ομάδα και έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους όπου έχουμε παίξει ακόμη και στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η ομάδα θα πάει καλά και, έστω και αν δυσκολευτεί, στο τέλος θα πετύχει το στόχο της".

Στο εξής... Κυριακές τα εντός έδρας παιχνίδια

Η Καλαμάτα έδωσε Σάββατο τα πρώτα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κάτι που έγινε μετά από δικό της αίτημα στην ΕΠΣΜ. Ωστόσο είναι γνωστό ότι η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο είναι παραδοσιακά και για όλες τις ομάδες μικρότερη το Σάββατο από ότι την Κυριακή, κάτι που επισήμαναν και αρκετοί φίλαθλοι στους ανθρώπους της ομάδας. 

Η Καλαμάτα λοιπόν ζήτησε και άλλαξε τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων της, που στο εξής θα γίνονται Κυριακή, αρχής γενομένης του αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, μεθαύριο στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Στο ματς αυτό η επιστροφή στις νίκες θεωρείται επιτακτική για την Καλαμάτα. Οι μελανόλευκοι συνέχισαν χθες την προετοιμασία τους με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο ενώ σήμερα θα γυμναστούν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. 

Όσον αφορά τον πρόεδρο Σταύρο Παπαδόπουλο που ήταν στη Μεσσηνία τις προηγούμενες μέρες, αναχώρησε από την Ελλάδα προχθές και δεν θα είναι στο γήπεδο την Κυριακή. 

Εφτά σερί παιχνίδια στην Καλαμάτα

Το ματς της περασμένης Κυριακής στην Τριφυλία και συγκεκριμένα στην Κυπαρισσία ήταν το πρώτο που η Καλαμάτα βγήκε να παίξει εκτός της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Κάτι που θα ξαναγίνει μετά από πολύ καιρό καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα η Καλαμάτα θα παίξει εντός της πόλης τα εφτά επόμενα ματς πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, μετά το ματς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας θα παίξει διαδοχικά με Αβία εκτός (στον Κορδία), Διαβολίτσι μέσα, Φαραί έξω, Πάμισο μέσα, Αναγέννηση έξω και Μιλτιάδη μέσα. Η επόμενη έξοδος από την πόλη θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου και στο ματς με τον Αστέρα Αρφαρών ενώ στις 11 Δεκεμβρίου η Καλαμάτα θα πάει στα Φιλιατρά για να παίξει με την Εράνη, στο τελευταίο εκτός έδρας ματς για το 2016.

Στο τιμ της ακαδημίας ο Στέλιος Παπαδόπουλος

Τέλος ο Στέλιος Παπαδόπουλος προστέθηκε στο τιμ των ακαδημιών της "Μαύρης Θύελλας", όπου βρίσκονται οι Παναγιώτης Δρούγας, Γιώργος Μηλίτσης και Παντελής Τσιγαρίδης. Ο Παπαδόπουλος πάντως θα ασχοληθεί κυρίως με το οργανωτικό κομμάτι στο οποίο και έχει ειδικευτεί, μιας και έχει κάνει ανάλογες σπουδές στις ΗΠΑ.