Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2013 20:38

Ετοιμος για Ναύπλιο ο Μεσσηνιακός, 5-0 σε φιλικό τον Πάμισο

Γράφτηκε από τον

Αν το φιλικό με τον Πάμισο ήταν πρόβα τζενεράλε για το Ναύπλιο, τότε  ο Μεσσηνιακός μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα πάρει την Κυριακή τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Ο βαθμός δυσκολίας βέβαια δεν θα έχει καμία σχέση, αλλά ο Πανναυπλιακός είναι μια ομάδα στα μέτρα των καλαματιανών.


Οι "πράσινοι" επικράτησαν σήμερα στη Μεσσήνη με το εντυπωσιακό 5-0, σκοράροντας τέσσερις φορές στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Τσάκωνας χρησιμοποίησε την 11άδα που προορίζει για το εκτός έδρας ματς με τον Πανναυπλιακό.. Ο Κόκκαλης ήταν κάτω από τα γκολπόστ και στην άμυνα (από αριστερά) οι Δασκαλάκης, Μπιμπίρης, Μπαστακός και Τσουκάλης. Αμυντικά χαφ οι Αργυρόπουλος, Μπεγέτης, δεξιά ο Νινιός, αριστερά ο Ταχματζίδης και πίσω από τον επιθετικό Βιτάλι, ο Τσουλάκος σ' ένα ελεύθερο ρόλο.
Ο Ταχματζίδης με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 18' άνοιξε το σκορ και στο 25' ο Βιτάλι (στην αρχή της φάσης υπάρχει οφσάιντ, αλλά δεν υπήρχε… βοηθός) έκανε το 0-2. Στο 34' από κόρνερ του Ταχματζίδη ο ανενόχλητος Μπαστακός με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3 και στο 45' ο Ταχματζίδης με πλασέ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 0-4. Ο Ταχματζίδης μπορούσε και χατ - τρικ, καθώς στο 23' αστόχησε μόνος μέσα από την μεγάλη περιοχή, ενώ νωρίτερα στο 16' ο Μπεγέτης είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι.
Ο Ταχματζίδης που ενσωματώθηκε τελευταίος στην προετοιμασία, δείχνει ότι είναι έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού, αφού η παρουσία του δίνει πνοή στο δημιουργικό κομμάτι. Και ο Μεσσηνιακός θέλει στο Ναύπλιο να σκοράρει και να επιστρέψει στην Καλαμάτα με βαθμολογικό όφελος. Στα θετικά συγκαταλέγεται και  ότι βρήκε πάλι δίχτυα ο Βιτάλι που έδωσε και την ασίστ στο 0-4.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δ. Τσάκωνας άλλαξε όλη την 11άδα με εξαίρεση τον Κόκκαλη και ο Μεσσηνιακός έχει να επιδείξει μόνο το γκολ του Μανωλόπουλου στο 62'. Ο Πάμισος ανέβασε την απόδοσή του και είχε ευκαιρίες να σκοράρει με τον Αλεβίζο στο 70', τον Χαρμπίλα στο 71' και τον Σταματόπουλο στο 75', ενώ στο πρώτο μέρος ο Κωτσάκης είχε δοκάρι στο 19' και στην επόμενη φάση έγινε το 0-2.
Στο α' 45 λεπτό ωστόσο οι Νησιώτες είχαν πολύ κακή αμυντική λειτουργία, ενώ έχασαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Οι απουσίες των Αντωνίου, Ζάρκου σε συνδυασμό με την κούραση και τη δυναμικότητα του αντιπάλου είναι ορισμένοι από τους λόγους της κακής παρουσίας.
Ο Πάμισος θέλει ακόμα πολλή δουλειά σε όλες τις γραμμές για να είναι έτοιμος στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.
Στα αρνητικά του φιλικού που διαιτήτευσε ο Γιαννέτσος ο τραυματισμός του Μπιζίμη (χρειάστηκε ράμματα)  στο φινάλε
ΠΑΜΙΣΟΣ: Γρηγορόπουλος (46' Ανδρέου), Κωτσάκης (65' Μουλαβασίλης), Ρούτσης, Αλεβίζος (71' Μωράκης), Φιλόπουλος (46' Πούπουζας), Δημητρακόπουλος, Ηλιόπουλος (80' Χρονόπουλος), Ι. Τρίψας, Χρ. Τρίψας, Πατσιώτης (46' Σταματόπουλος), Χριστόπουλος (46' Χαρμπίλας).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (α' ημίχρονο):  Κόκκαλης, Τσουκάλης, Δασκαλάκης, Μπιμπίρης, Μπαστακός, Αργυρόπουλος, Μπεγέτης, Νινιός (35' Κουλουράς), Ταχματζίδης, Τσουλάκος, Βιτάλι.
Β' ημίχρονο: Κόκκαλης, Κουλουράς (80' Σταματελόπουλος), Κουρέας, Πετρόγιαννης (80' Γαβράς), Μπιζίμης, Κουκούτσης, Σπανός, Πουλάκος, Μανωλόπουλος, Μερκούρης, Χελάς.



Στο γήπεδο ο Παπαδόπουλος


Στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης μετέβη  ο Σταύρος Παπαδόπουλος για να δει το φιλικό του Μεσσηνιακού με τον Πάμισο. Ο χρηματοδότης βρίσκεται στην Καλαμάτα για ολιγοήμερες διακοπές και απέδειξε για μία ακόμα φορά την αγάπη του για τον Μ.Γ.Σ.