Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 12:35

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Τρύπα στο χάρτη…

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Τρύπα στο χάρτη…

Το τέλος μίας ολόκληρης εποχής στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο φαίνεται να σηματοδοτεί η εβδομάδα που διανύουμε, καθώς μετά τη στιβαρή εικόνα του Τσικλητήρα στον Ταύρο και την πρώτη γκέλα της «Μαύρης Θύελλας» στην Κυπαρισσία η ασπρόμαυρη παντοκρατορία αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ!

Υπήρξε άλλη μία χρονιά στην 50χρονη ιστορία της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας, το 1980 που βρέθηκε ξανά στο Τοπικό,  έχοντας όχι έναν αλλά δύο συλλόγους της Μεσσηνίας (Μεσσηνιακός, Πάμισος) σε πιο πάνω κατηγορία, έδειξε όμως από την αρχή πως ήταν θέμα χρόνου να ανακτήσει τα σκήπτρα εντός του νομού.

Αντίθετα, η μέχρι τώρα παρουσία της τη φετινή σεζόν μπορεί να μην είναι απογοητευτική για το επίπεδο του Τοπικού, παραπάνω όμως δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί με το τωρινό ρόστερ.

Την ίδια στιγμή ο Τσικλητήρας κερδίζει… πόντους όχι μόνο στη βαθμολογία της Γ’ Εθνικής, αλλά στην ίδια την υπόστασή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά την ισοπαλία της περασμένης Κυριακής σε μία από τις δυσκολότερες πόλεις της Αθήνας η Πύλος δεν είναι πια μία ανυπόληπτη ποδοσφαιρικά κωμόπολη. Αρχίζει να σπάει τα μεσσηνιακά σύνορα και να γίνεται γνωστή σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα κι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος τη φετινή σεζόν αν κάτι δεν στραβώσει πολύ στη συνέχεια.

Στο ιδιαίτερα σκληροτράχηλο και όχι τόσο τεχνικό πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει καλυμμένα τα νώτα της στις στημένες φάσεις. Με δύο υψηλόσωμους κεντρικούς αμυντικούς αυτομάτως δημιουργείται υπεροχή στον αέρα, η οποία λογικά θα φέρει και γκολ στην επίθεση σε ορισμένα παιχνίδια, ειδικά όταν οι αντίπαλοι μειονεκτούν σε ύψος.

Εχοντας, λοιπόν, το κεφάλι του ήσυχο στις αντίπαλες μακρινές μπαλιές και ιδίως στα κόρνερ, ο Νίκος Κακαλέτρης και οι παίκτες του Τσικλητήρα έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο. Με διπλά και πολλές φορές ακόμα και τριπλά μαρκαρίσματα δεν άφηναν τους ποδοσφαιριστές του Φωστήρα να φτιάξουν παιχνίδι με την μπάλα χαμηλά, αναχαιτίζοντας τους περισσότερους κινδύνους. «Μπετόν αρμέ» ήταν η περιοχή των «ροσονέρι», μόλις μία φάση επέτρεψαν στον αντίπαλο μέσα σε αυτήν κι εκείνη προς το τέλος. Τι μένει για να απειληθεί ο φετινός Τσικλητήρα παίζοντας οργανωμένη άμυνα; Μόνο τα μακρινά σουτ αλλά με τον Παλιγγίνη κάτω από τα δοκάρια δεν υπάρχει φόβος.

Ο Τσικλητήρας δεν φάνηκε πολύ επιθετικά στον Ταύρο γιατί οι μέσοι και οι επιθετικοί του βοηθούσαν συχνά ώστε να βγαίνουν πολυπρόσωπα μαρκαρίσματα, αναλώνοντας εκεί την περισσότερη από την ενέργειά τους.

Το αυριανό ματς με τη Βάρδα είναι πάρα πολύ σημαντικό και το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το σούπερ ξεκίνημα των αντιπάλων που δεν λογίζονταν φαβορί για άνοδο αλλά είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει το 4 στα 4!

Με νίκη ο Τσικλητήρας θα πάρει από τώρα ισχυρότατο προβάδισμα παραμονής, ψηλώνοντας ακόμα περισσότερο σαν ομάδα, από τη στιγμή που θα σπάσει την ξέφρενη πορεία των πρωτοπόρων του ομίλου.

Η αναμέτρηση θα έχει ξεχωριστή σημασία και για το φίλαθλο κόσμο της περιοχής που περιμένει με ανυπομονησία να παρακολουθήσει από κοντά τους «ροσονέρι» στη Γ’ Εθνική και είναι δεδομένο πως στο ανακαινισμένο γήπεδο της Πύλου θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έδρα αποτέλεσε τα δύο προηγούμενα χρόνια το πιο ισχυρό όπλο του Τσικλητήρα ο οποίος πρωταγωνίστησε όχι μόνο στο Τοπικό, αλλά και στο Κύπελλο ερασιτεχνών φτάνοντας πρόπερσι ως τα ημιτελικά. Αν καταφέρει να συντηρήσει και αύριο κόντρα στους πρωτοπόρους το… μύθο της πανίσχυρης έδρας τότε η μικρή… τρύπα που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν οι Πυλιώτες στο χάρτη του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου θα μεγαλώσει.

Τουλάχιστον στο διαδίκτυο το ενδιαφέρον μετατοπίζεται διαρκώς προς Πύλο, με τον Τσικλητήρα να διεκδικεί τη… μερίδα του λέοντος στην αθλητική ενημέρωση των Μεσσήνιων φιλάθλων. Αν το γεγονός αυτό συνδυαστεί και με δική του καλή πορεία στη Γ’ Εθνική φέτος τότε η επόμενη σεζόν προβλέπεται ακόμα πιο ανταγωνιστική για τα πρωτεία στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Βήμα προς τα εμπρός και το DVD διάρκειας 120’ με την πορεία του συλλόγου τη σούπερ επιτυχημένη τελευταία διετία, μέσα στην οποία κέρδισε δύο Κύπελλα Μεσσηνίας, πρωτάθλημα στην Α’ Τοπική και φυσικά την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ένα πολύτιμο ενθύμιο που θα διαιωνίζει αυτές τις επιτυχίες, μαζί με δηλώσεις όλων των μεγάλων πρωταγωνιστών. 

Αναζητά νικηφόρο σερί η "Μαύρη Θύελλα"

Η ισοπαλία στην Κυπαρισσία και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι δεν ήταν ανώτερη του γηπεδούχου ΑΟΚ, τσαλάκωσε κάπως το προφίλ του γκραν φαβορί και τις προσδοκίες που καλλιεργεί η «Μαύρη Θύελλα» φέτος.

Ακόμα και με αυτή τη μέτρια εμφάνιση η Καλαμάτα θα μπορούσε να έχει φύγει με τους 3 βαθμούς στο τσεπάκι της από την Κυπαρισσία αν ο Καλαντζής ευστοχούσε στο πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

Τώρα οι βαθμολογικές απώλειες απαγορεύονται στα 4 επόμενα ματς, ενώ το ιδανικό θα ήταν να γίνει πραγματικότητα το νικηφόρο σερί που αναζητεί η ασπρόμαυρη ομάδα στα 7 επόμενα παιχνίδια, τα οποία θα δώσει εντός της πόλης.

Ο αυριανός αγώνας της 3ης αγωνιστικής της Α’ Τοπικής με τον Απόλλωνα Καλαμάτας θα γίνει αυτή τη φορά Κυριακή και είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει πολύ περισσότερο κόσμο.

Κατά το παρελθόν τα δύο σωματεία δεν διατηρούσαν και τις καλύτερες σχέσεις με τους Απολλωνίτες να υποστηρίζουν ότι με το δικό τους καταστατικό ιδρύθηκε το 1967 ο «Π.Σ. Η Καλαμάτα», κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Ο Απόλλωνας τροφοδότησε, παράλληλα, τη «Μαύρη Θύελλα» με πολλούς ικανότατους ποδοσφαιριστές από την εποχή του Γαϊτανάρου μέχρι την προηγούμενη θητεία του Παπαδόπουλου, ενώ ο σύγχρονος… συνδετικός κρίκος των δύο συλλόγων δεν είναι άλλος από τον Τάκη Βασιλόπουλο, που μετέχει στη νέα διοίκηση της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας.

Στον Απόλλωνα είχε δελτίο σαν πιτσιρικάς και ο Σταύρος Παπαδόπουλος, πριν ακόμα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και ο ίδιος κατά το παρελθόν έχει δηλώσει πως πρόκειται για την αγαπημένη του ομάδα.     

Νέος… Παλαμάρας ο Μπίζος;

Ο Αγγελος Μπίζος και ο Χρήστος Παλιγγίνης ήταν οι ποδοσφαιριστές που έκλεψαν τις εντυπώσεις την περασμένη Κυριακή στον αγώνα του Τσικλητήρα με το Φωστήρα στον Ταύρο.

Ο 26χρονος Κορωναίος κεντρικός αμυντικός καθάρισε τις περισσότερες ψηλές μπαλιές των αντιπάλων προς την περιοχή της ομάδας του, ενώ μετά την αποχώρηση του Ρούσση με τραυματισμό φάνηκε ακόμα περισσότερο.

Ο υψηλόσωμος Μπίζος θυμίζει αρκετά τον Κώστα Παλαμάρα που είχε προλάβει να δείξει τις ικανότητές του σε μικρότερη ηλικία. Πραγματικός ογκόλιθος στα μετόπισθεν, είναι βέβαιο πως θα ξαναπαίξει το ρόλο του… κυματοθραύστη στα επόμενα εκτός έδρας ματς των «ροσονέρι».

Στην περσινή ξέφρενη πορεία των Πύλιων βοήθησε πολύ και στο επιθετικό κομμάτι σκοράροντας αρκετά γκολ με το κεφάλι και μένει να δούμε αν θα προσφέρει και εκεί φέτος που οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες.

Ο Παλιγγίνης ήταν εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια, πραγματοποιώντας τρεις εντυπωσιακές επεμβάσεις και γενικότερα η εμφάνισή του ενέπνεε σιγουριά.

 

Τα γενέθλια της Γιούλικα Σκαφιδά και η Καλαμάτα!

Τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις της κόρης του, Γιούλικας Σκαφιδά, μαρτύρησε ανήμερα των γενεθλίων της ο Άγγελος Σκαφιδάς!

Ο παλαίμαχος άσος της «Μαύρης Θύελλας», εκ των ηγετικών μορφών της εποχής Γαϊτανάρου, ανέβασε τις 3 Οκτωβρίου στο FACEBOOK μία φωτογραφία της πασίγνωστης ηθοποιού που κρατάει μία παλιά μπάλα του «Π.Σ. Η Καλαμάτα».

 

Με αυτή τη φωτογραφία, μάλιστα, ευχήθηκε στη Γιούλικα για τα γενέθλιά της. Στα 35 χρόνια της ζωής της η Καλαματιανή ηθοποιός έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με το στίβο, αλλά την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι αναγκάστηκε να σταματήσει την πολύωρη καθημερινή ενασχόλησή της με τους δρόμους ταχύτητας.