Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 18:08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 3-1: Πρώτη νίκη με ανατροπή στο τελευταίο 10λεπτο

Γράφτηκε από τον

 

Τα πάνω κάτω έφερε το Σάββατο ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που κατέκτησε την πρώτη του νίκη επί του Αστέρα Αρφαρών με 3-1, παρότι ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 80'!

Οι δύο ομάδες ήταν ουραγοί στη βαθμολογία χωρίς βαθμό, με τους φιλοξενούμενους να χτυπούν νωρίς με τον δραστήριο Καραπετιάν. 

Ο Ολυμπιακός που έπαιζε με πολύ άγχος ήταν μπλοκαρισμένος για 80 λεπτά, με τους "κυανόλευκους" να κρατούν το υπέρ τους σκορ. Ομως μέσα σε ένα δίλεπτο η ομάδα του Λάκη Σπάλα έκανε την ολική ανατροπή χάρις σε τέρματα των Τζίφα και Σώκαλη με πέναλτι, ύστερα από αμυντικές ολιγωρίες των φιλοξενούμενων.

Γρήγορο προβάδισμα με Καραπετιάν

Η ομάδα του Γιώργου Γκέγκα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο ο Πιτσιλής τροφοδότησε τον Καίσαρη που σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Λυμπερόπουλου.

Στο 4' είχαμε το 0-1 με τον Χρονόπουλο να δίνει στον Καραπετιάν ο οποίος από θέση μέσα αριστερά ελίχθηκε και με σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Λυμπερόπουλο.

Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 7' όταν ο Αναγνωστόπουλος έδωσε στον Μαρούδα που σούταρε, όμως ο Σταθόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση του Ολυμπιακού κόπασε μετά το 20λεπτο, με τους "κυανόλευκους" να ελέγχουν τον ρυθμό και να χάνουν κλασική ευκαιρία στο 34'... Ο Ν. Βοσνάκης βρήκε με κάθετη πάσα τον Καραπετιάν που επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, με τον Σώκαλη να διώχνει ακριβώς πάνω στη γραμμή αποσοβώντας το 0-2.

Στο β' ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις, όμως έκαναν εύκολα το λάθος και δεν είχαν το καθαρό μυαλό να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Σταθόπουλου. Στο 53' το δυνατό σουτ του Αναγνωστόπουλου από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε σε κόρνερ ο Σταθόπουλος.

Ο νεαρός πορτιέρο είπε "όχι" και σε σουτ του Σκιά στο 69'.

Τα... πάνω κάτω σε ένα δίλεπτο!

Τελικά η λύση για την καλαματιανή ομάδα ήρθε από τον αρχηγό της Βασίλη Τζίφα στο 80'... Ο Τσαναλίας άλλαξε παιχνίδι για τον Τζίφα που από πολύ πλάγια θέση με ψηλοκρεμαστό πλασέ ξεγέλασε τον Σταθόπουλο για το 1-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαρούδας βρέθηκε τετ α τετ και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Αστέρα, με τον κ. Ψηλοπαναγιώτη να δίνει σωστά το πέναλτι.

Στο 82' ο σπεσιαλίστας Σώκαλης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα κάνοντας το 2-1. Πλέον οι φιλοξενούμενοι δίχως ψυχολογία δεν μπορούσαν να βγουν με αξιώσεις μπροστά. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός είχε καλές στιγμές στο 89' και 90' (τα σουτ των Μαρούδα και Σκιά απέκρουσε ο Σταθόπουλος) και στο 93' έφτασε στο 3-1 όταν ο Σκιάς σέρβιρε από δεξιά για τον Τζίφα που με σουτ σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Γιαννέτσου και Γεωργαντά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Σώκαλης, Γ. Μπάλλας, Στ. Μπάλλας, Τσαναλίας, Πολυμενέας, Μπαζάνης (38' Σκιάς), Αναγνωστόπουλος (63' Στριλιγκάς), Τζίφας, Μαρούδας, Τσεκάνι (38' Στυλιανόπουλος).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Σταθόπουλος, Μπούρδος, Ηλ. Καπόγλης, Π. Καπόγλης, Παν. Χαραλαμπόπουλος, Ν. Βοσνάκης, Κ. Βοσνάκης, Χρονόπουλος, Καίσαρης, Καραπετιάν (82' λ. τρ. Κουρνιώτης), Πιτσιλής (46' Πετ. Χαραλαμπόπουλος).