Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016 13:22

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Μόνος πρώτος στην Α' τοπική μετά από 12,5 χρόνια!

Γράφτηκε από τον

Χρειάστηκε να περάσουν 12,5 χρόνια για να βρεθεί μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Α' τοπικής ο Μιλτιάδης!

Η ομάδα του Πύργου με τη νίκη της με 2-1 επί του Πανθουριακού παρέμεινε για δεύτερη σερί εβδομάδα στο ρετιρέ της βαθμολογίας δίχως συγκάτοικο, κάτι που δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της όταν ξεκινούσε η σεζόν.

Οι "μελανόλευκοι" έχουν 12 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές και βρίσκονται πιο πάνω από ομάδες όπως η "Μαύρη Θύελλα", ο Πάμισος, η Κυπαρισσία κ.α. 

Πρέπει να γυρίσουμε 12,5 χρόνια πίσω για να δούμε και πάλι τον Μιλτιάδη να οδηγεί την κούρσα στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας.

Ηταν τη σεζόν 2003-04 όταν η Τριφυλιακή ομάδα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α' τοπικής με διαφορά τριών βαθμών (80 έναντι 77) από τον δεύτερο Αστέρα Αρφαρών.

Με παίκτη - προπονητή τον Γιάννη Αθανασόπουλο

Τότε παίκτης - προπονητής του Μιλτιάδη ήταν ο Γιάννης Αθανασόπουλος και πρωτοκλασάτοι παίκτες οι Παναγιώτης Οικονόμου, 

Μπάμπης Καραμπότσος, Γιάννης Καραμπότσος, Αντώνης Γεωργόπουλος, Θανάσης Γεωργόπουλος και ο νεαρός τότε Βασίλης Αθανασόπουλος που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ο Μιλτιάδης έκλεισε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από Αστέρα Αρφαρών και Απόλλωνα Καλαμάτας.

Μάλιστα τα Αρφαρά ήταν 10 βαθμούς μπροστά από την ομάδα του Πύργου!

Ομως οι "μελανόλευκοι" έκαναν έναν φοβερό δεύτερο γύρο με συνεχόμενες νίκες και κατάφεραν να πάρουν… κεφάλι στη βαθμολογία στις 15 Μαρτίου 2004 όταν κέρδισαν 1-0 τον Πανιώνιο στην Καλαμάτα με τέρμα του Γ. Αθανασόπουλου και ο Αστέρας Αρφαρών έφερνε λευκή ισοπαλία στο Μελιγαλά με τον Εθνικό.

Νίκη τίτλου με Πύλο

Εκτοτε δεν έπεσαν από την πρώτη θέση και εξασφάλισαν τον τίτλο στην 33η αγωνιστική, στις 29 Απριλίου 2004, όταν κέρδισαν 2-0 εντός έδρας τον Τσικλητήρα Πύλου με δύο γκολ του Γ. Αθανασόπουλου στο τελευταίο 10λεπτο.

Στη συνέχεια ο Μιλτιάδης ανέβηκε στη Δ' εθνική, όπου έμεινε 3,5 χρόνια και αποχώρησε μεσούσης της σεζόν 2007-08. 

Υστερα έκανε τρεις καλές χρονιές στην Α' τοπική, όμως το καλοκαίρι του 2011 δήλωσε συμμετοχή στη Β' αντί για την Α' τοπική λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Εμεινε τρεις χρονιές στη δεύτερη κατηγορία, ύστερα έπαιξε ένα χρόνο στην Α1 τοπική και από πέρυσι επανήλθε εκεί όπου ανήκει, στην Α' τοπική.

Φέτος σαφώς και δεν υπάρχουν βλέψεις… πρωταθλητισμού και στόχος είναι μία καλή πορεία. Ομως οι παράγοντες και οι πιστοί φίλαθλοι του Μιλτιάδη καμαρώνουν βλέποντας την ομάδα τους στο πιο ψηλό σκαλί της βαθμολογίας και θυμούνται με νοσταλγία τις παλιές ημέρες της… δόξας.