Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016 10:41

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ο Πανθουριακός απειλεί τον πρωτοπόρο Μιλτιάδη - Εκτός με Αβία η "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

 

Ο Μιλτιάδης απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην Α' τοπική καθώς μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι η μοναδική ομάδα που έχει κάνει το 3 στα 3 και βρίσκεται μάλιστα μόνος πρώτος μετά από 12,5 χρόνια.

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής πάντως θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο καθώς θα φιλοξενηθεί από τον ισχυρό Πανθουριακό, σε ένα ματς που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η "Μαύρη Θύελλα" θα φιλοξενηθεί από την ΑΕ Αβίας στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία ενώ έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παραδοσιακό ντέρμπι του Τέλλου Άγρα με τον Πάμισο που θα γίνει στους Γαργαλιάνους. Η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Φαραί ενώ ο ισόβαθμός της στην δεύτερη θέση Α.Ο. Διαβολιτσίου θα παίξει στην Καλαμάτα με τον Απόλλωνα. 

Η τέταρτη αγωνιστική περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά ματς με βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπως αυτό της Εράνης με τον Ολυμπιακό και της Ανδρούσας με την Αναγέννηση ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει το ματς του Εθνικού Μελιγαλά με τον Αστέρα Αρφαρών. 

Σημαντικά ματς σε Κορδία Ασπρόχωμα και Γαργαλιάνους

Η Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί από την ΑΕ Αβίας με στόχο το πρώτο φετινό διπλό. Τις προηγούμενες μέρες ενισχύθηκε με την απόκτηση των Αθανασόπουλου και Καντούτση οι οποίοι δυναμώνουν σημαντικά το ρόστερ που είχε μέτριες εμφανίσεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. 

Οι τραυματίες Κουκούτσης, Γεωργιόπουλος και ο Κουντάνης, η επιστροφή του οποίου αργεί πολύ ακόμη, θα λείψουν από το σημερινό ματς. 

Η Αβία θα παίξει πλήρης με στόχο μια όσο το δυνατό καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Κάμπου έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα με 4 βαθμούς σε 3 ματς.

Ο Πανθουριακός θα παίξει εντός έδρας για τρίτη συνεχόμενη φορά, κάτι που προέκυψε μετά την αλλαγή της έδρας στον αγώνα του με τον Πάμισο την προηγούμενη αγωνιστική. Στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη για την ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου που φιλοδοξεί να βρεθεί πολύ ψηλά στην βαθμολογία φέτος. Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα ενισχύθηκε και με την απόκτηση του αμυντικού Θανάση Κλουβάτου από τον Απόλλωνα. Την τελευταία αγωνιστική της ποινής του θα εκτίσει ο Γιάννης Χελάς ενώ κάποιοι μικροτραυματισμοί που είχαν οι Δασκαλάκης, Κωνσταντόπουλος και Πανταζής ίσως δεν επιτρέψουν την συμμετοχή κάποιου αύριο. 

Από την άλλη, χωρίς απουσίες θα παραταχθεί στο ματς ο Μιλτιάδης καθώς εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Πάλιας. Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας θέλει να δώσει συνέχεια στο καλό ξεκίνημα της και ποντάρει στην καλή αγωνιστική κατάσταση της αλλά και στην ανεβασμένη ψυχολογία που έχει μετά τις τρεις σερί νίκες. 

Ο Τέλλος Άγρας παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και προέρχεται μάλιστα από την βαριά ήττα (5-2) στο Διαβολίτσι. Ψάχνει λοιπόν μια νίκη την οποία θα προσπαθήσει να πάρει αύριο απέναντι στον Πάμισο. Η μοναδική απουσία θα είναι ο τραυματίας Ερέκι. Ο Πάμισος προέρχεται από την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα (2-0 από Πανθουριακό) και θα παίξει για τρίτη σερί φορά μακριά από τη Μεσσήνη με στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Μπίσα εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, αλλά ο Αριστομενόπουλος παραμένει τραυματίας.

Εντός έδρας νίκες θέλουν Κυπαρισσία και Εράνη

Η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί τον ΑΟ Φαραί με στόχο το τρίποντο που θα την διατηρήσει ψηλά στην βαθμολογία. Ο Ντιόπ εξέτισε την ποινή του και επανέρχεται ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών. Ο Α.Ο. Φαραί ενισχύθηκε προχθές με την απόκτηση του Βασίλη Κουρέα από την Καλαμάτα ενώ αύριο θα λείψει ο Μάρης. Οι Καλαματιανοί μετρούν δύο συνεχόμενες ήττες και θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. 

Χωρίς νίκη παραμένει η Εράνη που θέλει το τρίποντο κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την πρώτη τους νίκη απέναντι στον Αστέρα Αρφαρών. Στην Εράνη ο Καραχάλιος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ενώ θα λείψει ο τραυματίας Σπυρόπουλος. Στον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν μόνο οι εδώ και καιρό τραυματίες  Πέτρος Αργάνης και Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος.

Αμφίρροπα ματς σε Ανδρούσα «Γ. Λουκαρέας» και Μελιγαλά

Εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στην Ανδρούσα όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την Αναγέννηση. Η Ανδρούσα προέρχεται από το διπλό επί του ΑΟ Φαραί ενώ θα λείψει ο τιμωρημένος Κωτσάκης και αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Βιδάκη και Τσώνη. Η Αναγέννηση προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και θα πάει στην Ανδρούσα με καλή ψυχολογία αλλά και χωρίς απουσίες. 

Την πρώτη του νίκη ψάχνει κόντρα στο Διαβολίτσι ο Απόλλωνας Καλαμάτας που έχει μόνο ένα βαθμό έχοντας βγάλει όμως δύσκολο πρόγραμμα. Ο Φαράντος εξέτισε την ποινή του, ο Κ. Καρδάσης λογικά θα είναι έτοιμος ενώ θα είναι σε θέση να αγωνιστούν και οι Ν. Παπαγεωργίου,  Δ. Τσουλάκος. 

Το Διαβολίτσι έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα με 7 βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και θα πάει για το θετικό αποτέλεσμα και απέναντι στον Απόλλωνα. Αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χάρη Μουλαβασίλη λόγω τραυματισμού. 

Στο Μελιγαλά ο Εθνικός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Αρφαρών. Χωρίς προβλήματα θα αγωνιστεί ο Εθνικός που θέλει να αξιοποιήσει την έδρα του και να πάρει το τρίποντο. Ο Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει να αποσπάσει το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στο Μελιγαλά. 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 

Αβία - Καλαμάτα

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3.30 μ.μ.

Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Βρυώνης

Απόλλωνας Καλαμάτας - Διαβολίτσι

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.

Καρβούνης, Τσίρμπας, Σ. Τσαούση

Πανθουριακός - Μιλτιάδης

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.

Νικάς, Τσουκάλη, Μπασιλάρης

Εθνικός Μελιγαλά - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αδαμόπουλος, Αντωνόπουλος

Κυριακή 

Κυπαρισσία - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Γκούμας

Τέλλος Αγρας - Πάμισος

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Σερεμέτης, Σκόρδος

Ανδρούσα - Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.

Νικάς, Λάμιας, Καρβούνης

Εράνη - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Φιλιατρών, 3.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Α. Τσουκάλη 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 3 αγώνες)

1. Μιλτιάδης 6-1 9

2. Διαβολίτσι 6-2 7

-. Καλαμάτα 6-3 7

-. Κυπαρισσία 4-2 7

5. Αναγέννηση Παραλίας 5-2 6

-. Πανθουριακός 4-2 6

-. Πάμισος 8-6 6

8. Αβία 5-4 4

-. Ανδρούσα 3-3 4

10. Α.Ο. Φαραί 4-4 3

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 4-5 3

-. Εθνικός Μελιγαλά 2-4 3

13. Απόλλωνας Καλαμάτας 4-6 1

-. Εράνη 3-7 1

-. Τέλλος Αγρας 5-10 1

16. Αστέρας Αρφαρών 2-8 0