Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016 18:44

Ο Παναιτωλικός... πάτησε 4-0 την Κέρκυρα

Γράφτηκε από τον
Ο Παναιτωλικός... πάτησε 4-0 την Κέρκυρα

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Παναιτωλικός νίκησε με 4-0 την Κέρκυρα για την έβδομη αγωνιστική της Super League, επιστρέφοντας με εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Πάουλο που πέτυχε δύο γκολ (7’, 56’) και Λεντέσμα που έβγαλε δύο ασίστ. Από ένα γκολ Τομανέ (5’) και Ρόσα (82’). Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Ζορμπά στο 68ο λεπτό.

Όπως ακριβώς πρέπει να πρέπει να μπαίνει ο κάθε γηπεδούχος σε ένα ματς, ξεκίνησε ο Παναιτωλικός την αναμέτρηση. «Έπιασε» από τον… γιακά την Κέρκυρα που δεν ήξερε που πατούσε και που πήγαινε στο πρώτο τέταρτο, επηρεασμένη και από το γεγονός ότι είχε αρκετές απουσίες (Βενέτης, Γκόμες, Ντουαλά και Γεωργακόπουλος) και εκμεταλλεύτηκε τις δύο πρώτες της καλές και έβαλε γερές βάσεις για το τρίποντο, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 5’ ο Λεντέσμα έκανε μπαλιά-τρύπα και βρήκε τον Τομανέ, που στόπαρε ωραία μέσα στην περιοχή και πέφτοντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας όμορφο γκολ. Πριν καν προλάβουν να κοπάσουν ο πανηγυρισμοί, οι γηπεδούχοι ανάγκασαν τον κόσμο τους να σηκωθεί και πάλι. Ο Πορτογάλος έγινε δημιουργός αυτήν τη φορά, καθώς με τη σέντρα που έκανε από τα αριστερά με το δεξί βρήκε τον Πάουλο που πρόλαβε την έξοδο του Αραμπατζή και έκανε το 2-0 με προβολή. Στη συνέχεια, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, έκανε ό,τι ήθελε μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο. Από εκεί και πέρα άρχισε να ρίχνει σταδιακά την απόδοσή του ο Παναιτωλικός και η Κέρκυρα άρχισε να παίρνει τα πάνω της και σημειώθηκε μια φάση που χωράει συζήτηση (από της διαιτητικής πλευράς) στο 16ο λεπτό.

Ο Ανδριόπουλος έκανε ωραία μπαλιά για τον Επστάιν που ήταν έτοιμος να βγει φάτσα με τον Κυριακίδη και τον μάρκαρε ο Γκλέσιο, λίγο πριν πατήσει περιοχή. Υπάρχει επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες και ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση. Πάντως, πρόκειται για δύσκολη φάση, καθώς μπέρδεψαν τα πόδια τους οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Ίσως αυτή η στιγμή να βοήθησε τους φιλοξενούμενους στο να… ξυπνήσουν. Έγιναν σιγά-σιγά πιο δραστήριοι και άρχισε να τους νιώθει η αντίπαλη άμυνα. Όχι βέβαια, πως απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ωστόσο, έγιναν πιο ανταγωνιστικοί. Την καλύτερή τους φάση την είχαν στο 29’, όταν ο Σπίνουλας συνέκλινε από τα δεξιά και έκανε δυνατό σουτ, προς το κέντρο της εστίας, αλλά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Κυριακίδη, πήρε πορεία προς της εστία και ο έμπειρος πορτιέρο την μπλόκαρε με τη δεύτερη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Παναιτωλικός ανέβασε ταχύτητα τα ποσοστά κατοχής της μπάλας (το έφθασε στο 61%-39%, όσο περίπου στο ξεκίνημα του ματς δηλαδή). Μάλιστα, έφτιαξε και την καλύτερη ευκαιρία. Στο 35’ Γκλέσιο βγήκε απέναντι από τον Αραμπατζή και προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά αυτός του έκανε... τάπα και αποσόβησε το 3-0.

Εξίσου καλό ξεκίνημα (με αυτό του πρώτου) έκαναν οι Αγρινιώτες, δείχνοντας το ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Λεντέσμα που ήταν σε πολύ καλή ημέρα, έχασε ευκαιρία στο 55’, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά όμως, έδωσε την ευκαιρία στον Πάουλο να πάρει τη δόξα και να στραφούν οι προβολείς πάνω του. Έβγαλε δεύτερη ασίστ, δίνοντας στο πιάτο το γκολ στον Πάουλο, που δεν λάθεψε απέναντι από τον Αραμπατζή, τον «εκτελώντας» τον σε τετ-α-τετ. Ο Παναιτωλικός έφθασε με αυτόν τον τρόπο στο 3-0, έχοντας συνολικά έξι γκολ.

Από εκεί και πέρα το ματς… έσβησε. Οι γηπεδούχοι, κατέβασαν στροφές από εκείνο το σημείο (άλλωστε ήταν δύσκολο να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους) και η Κέρκυρα προσπάθησε να… μπαλώσει κάπως την κατάσταση, αλλά δεν το κατάφερε ούτε αυτό. Άγγιξε το γκολ στο 68’, όταν ο Ζορμπάς «χόρεψε» μέσα στην περιοχή, έκανε ωραίο σουτ και έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών. Μπορεί το 4-0 να μην έγινε στο 73’ όπου ο Ρόσα Φαρλέι βγήκε απέναντι από τον Αραμπατζή από τα αριστερά, με τον Έλληνα πορτιέρο να προστατεύει καλά την κλειστή του γωνία και να αποτρέπει το γκολ. Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα μπήκε λίγα λεπτά μετά, όταν ο Βραζιλιάνος νίκησε με ωραίο πλασέ τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Παναιτωλικός (Γ. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (64’ Καμαβουάκα), Μάκος, Πάουλο, Τσοκάνης, Λεντέσμα (67’ Φαρλέι), Ουαρντά (76’ Μουνιός)

Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Ζορμπάς, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Σπινούλας, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (46’ Κόντος), Ντιόγκο (62’ Ζαραδούκας), Τουράμ (46’ Παμλίδης.

 

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR