Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2016 12:31

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ- ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-1 (1-3 πεν): Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι

Γράφτηκε από τον

Πολύ κοντά σε μια ιστορική πρόκριση βρέθηκε χθες ο Τσικλητήρας, αλλά η αστοχία στα πέναλτι ή αν θέλετε ο αντίπαλος γκολκίπερ τον άφησαν με την προσμονή.

Η Παναχαϊκή με πρωταγωνιστή στη "ρώσικη ρουλέτα" τον Βασίλη Σούλη, νίκησε 1-3 (1-1 κ.α. και παράταση) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Γ' εθνικής, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αιολικό. Ο Στεργίδης με σουτ στο 80' έβαλε μπροστά τους Πατρινούς, αλλά στο 84' ο Γραμματικόπουλος απάντησε και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί όπου το 1-1 δεν άλλαξε και όλα κρίθηκαν από τα 11 βήματα. 

Ο Σούλης νίκησε τόσο τον Τσάτσο, όσο και τον Σβίγκο, ενώ ο Χοτζάι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το μοναδικό εύστοχο πέναλτι για τον Τσικλητήρα σημείωσε ο Κυριαζόπουλος και μοιραία ήρθε ο αποκλεισμός.

Η μεσσηνιακή ομάδα αποχαιρέτησε το θεσμό με ψηλά το κεφάλι και κέρδισε το χειροκρότημα των 600 και πλέον φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και τα εύσημα από τον αντίπαλο προπονητή Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

Το γεγονός άλλωστε ότι χρειάστηκαν πάνω δύο ώρες και η διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής, φανερώνει τη μάχη που έγινε για την πρόκριση.

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι ο Τσικλητήρας έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει φέτος απέναντι στην Παναχαϊκή, η οποία παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τα ματς του πρωταθλήματος. Αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου την προσπάθεια των γηπεδούχων, διότι μην ξεχνάμε την ποιότητα του ρόστερ των φιλοξενούμενων. 

Η Παναχαϊκή είχε σε εξαιρετική μέρα τον Στεργίδη, που έκανε όλο το παιχνίδι, ενώ ο Τσικλητήρας τον Κωστή που όσο είχε δυνάμεις, δημιουργούσε ρήγματα από αριστερά. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε χθες για πρώτη φορά (λόγω τιμωρίας από πέρυσι) και μάλιστα ως αριστερό μπακ.

Από τη δική του σέντρα στο 4' , ο Μικελάτος έκανε το σουτ στην κίνηση, για να αποκρούσει σωτήρια ο Σούλης. Στο 8' ο Μπιτσάκος σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι και στο 17' ο Στεργίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά και πάσαρε για τον Κωνσταντακόπουλο, αλλά πρόλαβε και έκοψε σωτήρια ο Μπίζος. Στο 25' από κόρνερ του Κερμενίδη, ο Μικελάτος σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους χωρίς να βρει στόχο. 

Στο 37' ο Γραμματικόπουλος σούταρε από θέση βολής και ο Γραμματικόπουλος έδιωξε με γροθιές, σ' ένα πρώτο ημίχρονο, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έγινε πιο χαμηλός. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και φαινόταν ότι η πρόκριση θα κριθεί στο γκολ. Αυτό το βρήκε η Παναχαϊκή στο 80' με διαγώνιο σουτ του Στεργίδη και αδράνεια της άμυνας, που άφησε μόνο του τον πιο επικίνδυνο παίκτη των Πατρινών. Ο Τσικλητήρας όμως δεν πέταξε... λευκή πετσέτα και στο 84' έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Κωστής με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο "συνήθης ύποπτος" Γραμματικόπουλος την έσπρωξε απλά στα δίχτυα. 

Στην παράταση η κούραση ήταν εμφανής και το τέμπο ακόμα πιο χαμηλό. Τόσο όμως οι Μεσσήνιοι, όσο και οι Αχαιοί είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν το ματς. 

Ο Μαστραντωνάκης με φαλτσαριστό σουτ στο 94' έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών και στο 112' ο Παλιγγίνης πρόλαβε στην έξοδο τον Γκίνο και κράτησε το 1-1.

Ενα λεπτό αργότερα από σέντρα του Παναγόπουλου, ο Πήλιος πήρε την κεφαλιά και Σούλης με εντυπωσιακή επέμβαση του στέρησε το γκολ. Στο 120' ο ρέφερι Μανούχος από την Αργολίδα έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Μικελάτο, για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Γεωργαντόπουλο. 

Η σειρά των πέναλτι

(Π). Στεργίδης 0-1

(Τ) Χοτζάι δοκάρι

(Π) Γεωργαντόπουλος 0-2

(Τ) Κυριαζόπουλος 1-2

(Π) Μπιτσάκος απέκρουσε ο Παλιγκίνης

(Τ) Τσάτσος απέκρουσε ο Σούλης

(Π). Γκίνο 1-3

(Τ) Σβίγκος απέκρουσε ο Σούλης

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Μπίζος, Ζαχαρόπουλος (62' Σβίγκος), Κυριαζόπουλος, Χοτζάι, Κωστής (99' Καραμπάς), Τσάτσος, Γραμματικόπουλος, Μικελάτος, Κερμενίδης (75' Πήλιος).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Β. Σούλης, Χίσα, Αδαμόπουλος, Στ. Σούλης, Παπαδόπουλος, Βασιλείου (81' Γκίνο), Στεργίδης, Μπιτσάκος, Μωραίτης, Κωνσταντακόπουλος (55' Μαστραντωνάκης), Καθάρειος (62' Γεωργαντόπουλος).

Κακαλέτρης: "Γλυκόπικρη γεύση"

Ιστορική μέρα χαρακτήρισε τη χθεσινή ο προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης, καθώς η ομάδα της Πύλου αντιμετώπισε: "Μια ομάδα του μεγέθους της Παναχαϊκής. Το ματς δίκαια πήγε στα πέναλτι και εκεί κέρδισε ο πιο εύστοχος και ψύχραιμος. Μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση ο αποκλεισμός. Το ξεχνάμε όμως και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Η ομάδα μέρα με τη μέρα δυναμώνει".

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους Μεσσήνιους ο προπονητής της Παναχαϊκής Σωκράτης Οφρυδόπουλος: 

"Ευχαριστούμε τη διοίκηση για τη φιλοξενία. Παίξαμε σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Γ' εθνικής και με μια καλή ομάδα και καλό προπονητή. 

 

Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και αυτό επιβεβαιώθηκε. Δίκαια φθάσαμε στα πέναλτι. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες γιατί έπαιξαν 120 λεπτά σε μια ζεστή μέρα. Σε ερώτηση του "Notosport" για το αν πιστεύει ότι θα κινδυνέψει ο Τσικλητήρας στο πρωτάθλημα, απάντησε: "Ο Τσικλητήρας έχει πολύ καλή ομάδα και θα είναι ψηλά. Εχει οργάνωση και πρέπει να χτίσει πάνω στις βάσεις.