Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 13:06

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: "Παίζουμε ο ένας για τον άλλο", λέει ο Μάριο Μπαρσελό και μιλά για το ντέρμπι με Αγρα

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: "Παίζουμε ο ένας για τον άλλο", λέει ο Μάριο Μπαρσελό και μιλά για το ντέρμπι με Αγρα

 

 

Τη μοναξιά της κορυφής στην Α' τοπική συνεχίζει να απολαμβάνει ο Μιλτιάδης. Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας πέτυχε το "4 στα 4" απέναντι στον Πανθουριακό, έχοντας πρωταγωνιστή σε ένα ακόμα παιχνίδι τον Μάριο Μπαρσελό.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός σκόραρε εις διπλούν και έφθασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, βάζοντας πλώρη και φέτος για πρώτος σκόρερ. Πέρυσι το κοντέρ έγραψε 15 τέρματα σε 21 ματς.

"Δεν μου λέει τίποτα αν βάλω 25 γκολ και η ομάδα δεν πετύχει το στόχο της", λέει στο "Notosport" ο Μπαρσελό, δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Το μυστικό άλλωστε της εντυπωσιακής εκκίνησης του Μιλτιάδη στην Α' τοπική, δεν είναι άλλο από το οικογενειακό κλίμα.

"Είμαστε όλοι μια παρέα και παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Οι παλιοί παίκτες έχουν αγκαλιάσει τα νέα παιδιά και αγωνιζόμαστε χωρίς άγχος".

Ο έμπειρος επιθετικός παραδέχεται στη συνέχεια ότι: "Κανείς δεν περίμενε να είμαστε εκεί που είμαστε, γιατί το πρόγραμμα δεν ήταν εύκολο.  Πετύχαμε δύο σημαντικές νίκες με Αναγέννηση και Θουρία, που μαζί με την Καλαμάτα θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Από πέρυσι όμως είχαμε δείξει ότι μέσα στο γήπεδό μας είμαστε δυνατοί και έξω παλεύουμε για το καλύτερο".

Οσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Θέλουμε να κερδίσουμε γρήγορα την παραμονή και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει. Ξέρουμε ότι την Καλαμάτα είναι πολύ δύσκολο να την χτυπήσεις και δεν είναι αυτός ο στόχος μας". 

Κόντρα στον... κολλητό του Λυκούργο!

Ο Μάριο Μπαρσελό, που είναι κουμπάρος του παλιού παίκτη του Ολυμπιακού Νέρι Καστίγιο, σχολίασε φυσικά και το προσεχές τριφυλιακό ντέρμπι με τον Τέλλο Αγρα, ο οποίος δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα.

"Δεν λέει κάτι που είμαστε πρώτοι και ο Τέλλος Αγρας τελευταίος. Είναι ιστορική ομάδα και σε ένα ντέρμπι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και ξεκινούν και οι δύο ομάδες από το μηδέν. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω μπροστά τον κόσμο μας, γιατί πέρυσι ήμουν τιμωρημένος στον αγώνα που έγινε στον Πύργο. Ο κόσμος με αγαπά και τον αγαπώ και είναι σαν το σπίτι μου".

Ο Ουρουγουανός στράικερ έστειλε και  μέσω του "Notosport" μήνυμα στο φίλο του Λυκούργο Ανδρώνη, με τον οποίο θα τεθούν αντίπαλοι την Κυριακή, όπως και με τον Αποστόλη Καλογήρου.

"Θα παίξω αντίπαλος με τον κολλητό μου τον Λυκούργο, ο οποίος ήταν αυτός που με έφερε στο Μιλτιάδη, αλλά και τον άλλο μου φίλο τον Αποστόλη. Τους εύχομαι καλή επιτυχία. Θέλω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος, που πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς". 

Κυνηγά το ρεκόρ της σεζόν 1989-90

Μνήμες 1989 ξυπνούν στον Πύργο Τριφυλίας, καθώς τη σεζόν εκείνη ο Μιλτιάδης είχε ξεκινήσει με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το ρεκόρ έσπασε την 7η αγωνιστική από τη Δόξα Καλαμάτας που τον νίκησε στη Σπερχογεία με 1-0, με την τριφυλιακή ομάδα να έχει φοβερά παράπονα από τη διαιτησία. Τότε ο Μιλτιάδης τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον πρωταθλητή ΑΟΜ, έχοντας προπονητή το Μιχάλη Πολυμενέα και παίκτες όπως οι Στυλιανόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γεωργόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Νίκος και Σωτήρης Καναβός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν  η πρώτη συμμετοχή στην Α' τοπική στη νεότερη ιστορία του. Το μεγαλύτερο σερί νικών έχει καταγραφεί πάντως την περίοδο 1993-94, με το Μιλτιάδη να μετρά 14 διαδοχικά τρίποντα, με την διαφορά ότι δεν ήταν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.  Στον πάγκο καθόταν ο Κώστας Διδασκάλου και στο ρόστερ ήταν μεταξύ άλλων οι Στυλιανόπουλος, Γιάννης και Μπάμπης Καραμπότσος, Νίκος και Σωτήρης Καναβός.

Σε αυτό το πρωτάθλημα είχαν ξεχωρίσει ο Πάμισος και η Αναγέννηση Παραλίας.