Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 20:38

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Περίπατο οι παίδες, δύσκολη νίκη οι νέοι με Ζάκυνθο

Γράφτηκε από τον
ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Περίπατο οι παίδες, δύσκολη νίκη οι νέοι με Ζάκυνθο

Με νίκες ξεκίνησαν οι Μεσσηνιακές ομάδες τις υποχρεώσεις τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων και νέων.


Στα σημερινά ματς της πρεμιέρας που έγιναν στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, οι παίδες είχαν εύκολο έργο απέναντι στην ομάδα της Ζακύνθου την οποία νίκησαν 7-0 ενώ οι νέοι είχαν πιο δύσκολο έργο ωστόσο επικράτησαν με 3-2 της ομάδας της Ζακύνθου. Νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο λοιπόν και για τον νέο τεχνικό των μικτών Μεσσηνίας Ηλία Μαστορέα.
Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη των αγώνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου παίκτη της Βέργας και των μικτών Μεσσηνίας Σωτήρη Νικολακόπουλου.

Το ματς των παίδων

Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία και κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα.
Μόλις στο 2' ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το γύρισμα και ο Κωστέας είχε σουτ στο δοκάρι.
Στο 13' όμως ο Παπανικολόπουλος έδωσε την πάσα στον Κωστέα και αυτός με σουτ πέτυχε το 1-0.
Στο 20' ο Κωστέας από αριστερά έκανε ωραίο γύρισμα στον Σαρδέλη και αυτός με πλασέ πέτυχε το 2-0.
Στο 27' ο Κωστέας είχε ρόλο δημιουργού και ο Αλεξανδρόπουλος με πλασέ σημείωσε το 3-0. Ο Αλεξανδρόπουλος σκόραρε ξανά στο 36' γράφοντας το 4-0, μετά από πάσα του Κωστέα.
Είχε προηγηθεί μια πολύ καλή ευκαιρία στο 30' όταν ο Κωστέας με πλασέ έστειλε τη μπάλα προς τα δίχτυα αλλά ο Αγαλιώτης απομάκρυνε τη μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.
Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε σειρά στο σκοράρισμα ο Ρουμελιώτης που μπήκε αλλαγή στο ματς και πέτυχε τρία γκολ. Στο 70' μεατομική προσπάθεια και σουτ έκανε το 5-0, στο 71' ο με σουτ σημείωσε το 6-0 και στο 78' διαμόρφωσε το τελικό 7-0.
Δοκάρι για την Μεσσηνιακή ομάδα είχε ο Κωστέας στο 43', μετά από σέντρα του Σκοπέτου.
Διαιτητής ήταν ο Αυγερινός και βοηθοί οι Αθανασίου και Μπαλάσης, όλοι από την Αρκαδία.
ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καραχάλιος, Σκοπέτος, Οικονομέας, Καλύβας, Στυλιανόπουλος (41' Παπαγεωργακόπουλος), Κοτσιλιέρης, Παπανικολόπουλος (58' Αρβανίτης, Κοσμόπουλος (58' Καρύδης), Κωστέας (49' Ρουμελιώτης), Σαρδέλης (41' Σταματελόπουλος), Αλεξανδρόπουλος.
ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Ταμαρέσης, Κοτσώνης (62' Πάτρας), Ρίκος (62' Καρατζάς), Σ. Καψάσκης, Θ. Καψάσκης (56' Μπιτσιάνης), Σαρακήνης (56' Ξένος), Κατσένος (28' λ.,τ. Αγαλιώτης), Κολεύρης, Ζώντος, Κακολύρης, Καλόφωνος.

Το ματς των νέων

Με χατ - τρικ του Γιάννη Κουτσουρόπουλου και αρκετό άγχος η Μεσσηνία νίκησε με 3-2 τη Ζάκυνθο και μπήκε με το δεξί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων και νέων. Ο ποδοσφαιριστής του Δαναού βρήκε δίχτυα στο 32', στο 55' και στο 87', με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1 στο 64' με τον Γουσέτη και στο τελικό 3-2 με πέναλτι του Μεταξά στο 89'. Οι νέοι της Μεσσηνίας έκαναν πολλά λάθη, αλλά δεν τα πλήρωσαν. Ο Κουτσουρόπουλος στο 32' εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 43' ο Ζώτος σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι σ' ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν σχετικά νωρίς. Στο 55' ο Κανιώρος σέντραρε από δεξιά και ο Κουτσουρόπουλος με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Η Ζάκυνθος όμως δεν το έβαλε κάτω και με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Γουσέτη μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στο 73' ο Κλάδης πάσαρε στον Κανιώρο που σούταρε άουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Στο 87' ο δραστήριος Κλάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουτσουρόπουλος με κεφαλιά έγραψε το 3-1. Δύο λεπτά αργότερα όμως η Ζάκυνθος έκανε το 3-2, όταν ο Μπούνας δεν απομάκρυνε την μπάλα και έσπρωξε τον Γουσέτη, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Μεταξάς και έτσι η πρώτη νίκη για τη Μεσσηνία ήρθε με άγχος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκριτζέπη. ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Καλογερόπουλος, Τσαγκλής (60' Μπουρίκας), Μπίτσικας (77' λ.τρ. Αδαμόπουλος), Κακαλέτρης, Μπούνας, Ζαφείρης, Κανιώρος, Μιχαλέας, Κουτσουρόπουλος, Ζώτος (72' Κανανάι), Κλάδης. ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Βλάσόπουλος, Πομάνης, Μπράτης, Θεοδόσης, Σταμίρης, Μαρίνος, Γουσέτης, Μεταξάς, Κότσης (66' Καλόφωνος), Δρόσος, Γιανούλης (62' Λογοθέτης).

«Στόχος των ομάδων
μας η πρώτη θέση"

Ο Άγγελος Γεωργόπουλος, υπεύθυνος των μικτών ομάδων μαζί με τον Ηλία Αλεξανδρόπουλο, δήλωσε μετά το τέλος των αγώνων:
"Συγχαρητήρια στο τεχνικό τιμ και τους παίκτες για τις σημερινές νίκες. Όσον αφορά την ομάδα των νέων, να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Στόχος των μικτών διαχρονικά είναι να πλασαρίζονται στην πρώτη θέση. Η Μεσσηνία βγάζει πάντα ταλέντα, πρέπει να τα δουλεύουμε ώστε να πηγαίνουμε καλά.

Τα αποτελέσματα
και η επόμενη αγωνιστική

Η Μεσσηνία συμμετέχει στον 5ο όμιλο, μαζί με Ζάκυνθο, Ηλεία, Κεφαλλονιά/ Ιθάκη, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λακωνία. και ο νομός που θα τερματίσει στην πρώτη θέση, παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Εκεί θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του 6ου ομίλου, στον οποίο βρίσκονται Αρκαδία, Αργολίδα, Κόρινθος, Αθήνα, Αν. Αττική, Δυτ. Αττική και Πειραιάς.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου για παίδες και νέους έχει ως εξής:
ΠΑΙΔΕΣ
Hλεία - Κεφαλλονιά/ Ιθάκη  5-0
Αιτωλοακαρνανία - Αχαΐα 0-4
Μεσσηνία - Ζάκυνθος 7-0
Ρεπό: Λακωνία

ΝΕΟΙ
Hλεία - Κεφαλλονιά/ Ιθάκη  2-0
Αιτωλοακαρνανία - Αχαΐα 1-4
Μεσσηνία - Ζάκυνθος 3-2
Ρεπό: Λακωνία

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ίδιο πρόγραμμα για παίδες και νέους)
2η αγωνιστική (Τετάρτη 2 Νοεμβρίου)
Λακωνία - Ηλεία
Κεφαλλονιά/ Ιθάκη - Αιτωλοακαρνανία
Ζάκυνθος - Αχαΐα
Ρεπό: Μεσσηνία