Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2013 00:30

Βγαίνει σήμερα το ζευγάρι των ημιτελικών του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Η τελευταία πράξη του κυπέλλου Μεσσηνίας για το 2013 θα πέσει σήμερα Κυριακή με τους αγώνες ρεβάνς της προημιτελικής φάσης. Κι αυτό διότι οι δύο ημιτελικοί που θα ακολουθήσουν έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Σήμερα λοιπόν το βραδάκι θα γνωρίζουμε τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν φέτος το κύπελλο Μεσσηνίας και στα τέσσερα ζευγάρια υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, με βάσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.
Ετσι η Εράνη, η Κυπαρισσία, το Διαβολίτσι και ο Πάμισος είναι πιο κοντά στους "4", όμως καμία από αυτές τις ομάδες δεν έχει εξασφαλισμένο το εισιτήριο της πρόκρισης.
Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, ο Πανθουριακός, ο Τέλλος Αγρας και
η Σπερχογεία θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση και μένει να δούμε αν και ποιοι θα τα καταφέρουν.
Πάμε να δούμε τα τελευταία νέα των 8 ομάδων της προημιτελικής φάσης:

ΕΡΑΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε πριν μία εβδομάδα στην Καλαμάτα θέλει η Εράνη που δεν θα προσπαθήσει απλά να υπερασπιστεί το 1-0 που κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά θα επιδιώξει να διπλασιάσει τις νίκες της. Οι "πράσινοι" εκτός από το πρωτάθλημα ενδιαφέρονται και για το κύπελλο και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που μιλάμε για την πολυνίκη ομάδα του θεσμού.
Ο προπονητής Δημήτρης Παναγιώτου και οι παίκτες του ξέρουν πως δεν θα έχουν εύκολο έργο και γι' αυτό θα μπουν υποψιασμένοι και με σκοπό να βάλουν ένα γκολ, που θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.
Η προετοιμασία όλη την εβδομάδα κύλησε δίχως προβλήματα και η μοναδική απουσία για τον έμπειρο τεχνικό θα είναι ο αρχηγός Παναγιώτης Κώτσος που θα απουσιάσει για προσωπικούς λόγους.
Στο πλευρό της Εράνης είναι σίγουρο πως θα βρεθούν αρκετοί φίλαθλοι που είναι από την αρχή της σεζόν κοντά στην ομάδα.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα προσπαθήσει να πουλήσει… ακριβά το τομάρι του και θα παλέψει να ανατρέψει την κατάσταση, παρότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Ουτως η άλλως όμως οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν τίποτα να χάσουν και παράλληλα θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους στην έδρα μιας εκ των καλύτερων ομάδων της κατηγορίας.
Φυσικά θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στην άμυνα προκειμένου να μην δεχθούν γκολ και από την άλλη να διαμορφώσουν τις συνθήκες προκειμένου να βάλουν δύσκολα στην άμυνα της Εράνης.
Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε χθες και οι απουσίες είναι δεδομένες, αυτές των Πανταζή και Περιβολάρη.
Το καλό είναι πως ο Σπύρος Τσίκινης θα έχει πιο πολλές επιλογές για την κατάρτιση της 11αδας αφού επιστρέφουν οι Παπαβασιλόπουλος, Τσούλος, Θεοδωρόπουλος και Σίνος, ενώ και ο Μπαλαλάς θα αγωνιστεί κανονικά.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ

Πεπεισμένοι πως μπορούν να ανατρέψουν το 1-0 με το οποίο έχασαν στο Διαβολίτσι είναι στον Τέλλο Αγρα. Αλλωστε ο Αγρας επιζητά τη διάκριση στο θεσμό του κυπέλλου και θέλει να βρεθεί μετά από αρκετά χρόνια στα ημιτελικά. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να εμφανίσει το καλό του πρόσωπο και να είναι πιο αποτελεσματικός.
Το 1-0 είναι ένα… πονηρό σκορ και γι' αυτό θα δοθεί έμφαση στο αμυντικό κομμάτι προκειμένου να μην δεχθούν γκολ, που θα κάνει τα πράγματα πολύ πολύ δύσκολα.
Οι "ερυθρόλευκοι" με τη βοήθεια του κόσμου τους, που λογικά θα δώσει δυναμικό "παρών", θα προσπαθήσουν να βάλουν ένα γρήγορο γκολ για να μεταφέρουν το άγχος στην αντίπαλη ομάδα.
Ο Λ. Ν. Ανδρώνης θα ξεκινήσει μιας και έδειξε πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο μόνος που δεν υπολογίζεται είναι ο Γιαννακόπουλος που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει προετοιμασία.
Στην αντίπερα όχθη το Διαβολίτσι με πολύ καλή ψυχολογία θα πάει στους Γαργαλιάνους για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους "4" του κυπέλλου Μεσσηνίας. Σίγουρα και μέχρι εδώ που έφτασε ο ΑΟΔ είναι επιτυχία, όμως όλοι θέλουν το βήμα παραπάνω και φαίνεται πως έχουν τα φόντα να το καταφέρουν.
Η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη θα παίξει με αμυντική τακτική και θα προσπαθήσει να βάλει ένα γκολ σε κάποια αντεπίθεση ή από στημένη φάση, προκειμένου να φτάσει κοντά στο στόχο της.
Ολη την εβδομάδα οι προπονήσεις γίνονταν στο γήπεδο της Σπερχογείας που διαθέτει πλαστικό τάπητα, όπως και εκείνο των Γαργαλιάνων. Μοναδική απουσία είναι ο εδώ και καιρό τραυματίας Ζαμπάρας.
ΠΑΜΙΣΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Τη νίκη που θα τον στείλει πανηγυρικά στην επόμενη φάση του κυπέλλου αναζητεί ο Πάμισος στον αυριανό αγώνα με τη Σπερχογεία.
Οι "πράσινοι" στην έδρα τους είναι παραδοσιακά πολύ δυνατοί και θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση.
Αλλωστε ο Πάμισος θέλει να κατακτήσει φέτος το κύπελλο και ένα από τα εμπόδια που πρέπει να περάσει για να βρεθεί στον τελικό είναι η Σπερχογεία. Η ισοπαλία 1-1 στο πρώτο ματς στη Σπερχογεία δίνει προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου, που όμως δεν πρόκειται να… καθίσει πάνω σε αυτό. Απεναντίας θα παίξει επιθετικά με σκοπό να προσφέρει θέαμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.
Οι απουσίες είναι δύο, ο τιμωρημένος Χ. Τρίψας και ο τραυματίας Σαλαπάτας, ενώ η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με προπόνηση στον Αγιο Νικόλαο.
Η Σπερχογεία από την άλλη καλείται να κάνει την υπέρβαση νικώντας μέσα στη Μεσσήνη τον Πάμισο ή φέρνοντας ισοπαλία με σκορ 2-2 και πάνω. Σίγουρα δύσκολο έργο για τον Τάσο Χατζηαγγελή και τους παίκτες του που όμως είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα.
Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι "Ταύροι" είναι τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης που λογικά οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά για να βάλουν ένα γκολ.
Απουσίες δεν υπάρχουν εκτός από τον Βασιλόπουλο που ξεκίνησε προπονήσεις όμως είναι ανέτοιμος. Επιστρέφει και ο Πιχιγιόνι που έλειπε στο πρώτο ματς λόγω δουλειάς.
Οι προπονήσεις όλη την εβδομάδα έγιναν στο γήπεδο του Αρι που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, όπως άλλωστε και αυτό της Μεσσήνης.
Μάλιστα η διοίκηση της Σπερχογείας ευχαριστεί τη διοίκηση του Αρι για την παραχώρηση του γηπέδου και υπόσχεται σε ανταπόδωση.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Να κάνει και δεύτερο… θαύμα θα επιδιώξει ο Πανθουριακός, να πετάξει δηλαδή εκτός κυπέλλου μετά τον Εθνικό Μελιγαλά και την Κυπαρισσία. Βέβαια τώρα το έργο των παικτών του Κώστα Καρλαύτη είναι σαφώς πιο δύσκολο αφού πρέπει να κερδίσουν με διαφορά δύο γκολ την Κυπαρισσία. Οπως και να' χει ο Πανθουριακός θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, δίχως να έχει άγχος, αφού και μέχρι εδώ που έφτασε συνιστά υπέρβαση.
Νοκ άουτ από το αυριανό ματς τέθηκε ο Σπάλας που υπέστη διάστρεμμα και ο Παπατζίκης λογικά θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί παρότι κι αυτός προέρχεται από τραυματισμό. Τρίτος τερματοφύλακας να σημειώσουμε είναι ο Γιώργος Αγγελής.
Από εκεί και πέρα εκτός από τον εδώ και καιρό τραυματία Χόλμπαν, ο Σισμανίδης έχει ανεβάσει στροφές και λογικά θα βρίσκεται στην 11αδα.
Στον αντίποδα η Κυπαρισσία κατάφερε να πάρει έστω και προς το τέλος του πρώτου αγώνα σαφές προβάδισμα πρόκρισης, αλλά δεν θα πάει… χαλαρή στη Σπερχογεία να αντιμετωπίσει τον Πανθουριακό, αφού δεν θέλει να την… πατήσει όπως ο Εθνικός Μελιγαλά.
Αντιθέτως ο ΑΟΚ θα κοιτάξει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει μία ακόμη νίκη στο θεσμό του κυπέλλου.
Αλλωστε στόχος των "κυανολεύκων" είναι να φτάσουν στον τελικό και μπορούν να το πετύχουν.
Στα αγωνιστικά ο Σιγέρης έχει χάσει πολλές προπονήσεις και δεν υπολογίζεται και φυσικά ο Γ. Παναγόπουλος που θα ενταχθεί την επόμενη εβδομάδα στην προετοιμασία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Κυριακή 29/9
Εράνη - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Φιλιατρών
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Κουτσαναστάσης
Τέλλος Αγρας - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Αλεξέας, Γκούμας, Καραπιπέρης
Πάμισος - Σπερχογεία
Γήπεδο Μεσσήνης
Γιαννόπουλος, Κατσάς, Ταβουλαρέας
Πανθουριακός - Κυπαρισσία
Γήπεδο Σπερχογείας
Μπλάνας, Σερεμέτης, Καστανάς
* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ.