Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016 20:50

Ανάσανε η Κέρκυρα 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον

Τη δεύτερη φετινή νίκη της στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε το Σάββατο (22/10) η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΕΑΚ.

«Ζορμπάς έδινε, Τουράμ έβαζε», θα μπορούσε να ήταν ο εναλλακτικός τίτλος του θέματος, καθώς από συνεργασίες τους, οι «Φαίακες» πήραν τη νίκη. Έπειτα από ένα δεκάλεπτο με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και τρεις κίτρινες κάρτες, η Κέρκυρα πήρε τα ηνία του αγώνα και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Με τη συμπλήρωση 16 λεπτών, ο Ζορμπάς έβγαλε σέντρα και ο Τουράμ με κοντινό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ιονίου.

Ο Ζορμπάς δεν κατάφερε να μετατραπεί από δημιουργός σε σκόρερ, καθώς στο 25’ η σέντρα-σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά τρία λεπτά αργότερα, ξανάγινε εμπνευστής, ενώ ο Τουράμ διπλασίασε τα γκολ του από θέση τετ α τετ.

Εν συνεχεία, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε κάποια μέτρα, ωστόσο δεν κατάφερε να μεταφέρει ιδιαίτερο άγχος προς τα καρέ του Κουτζαβασίλη. Ο Νίκο Φερνάντες ήταν ο μοναδικός παίκτης των φιλοξενούμενων που προσπαθούσε να δημιουργήσει, ωστόσο δεν ήταν αρκετός. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έβαλε Δημούτσο και Στανισάβλιεβιτς σε μία προσπάθεια να μεταμορφώσει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του, αλλά…

Ο τραυματισμός του Ζορμπά στο 65’ δεν επηρέασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι μάλιστα θα μπορούσαν να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις. Ο Επστάιν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τουράμ έχασε διπλή ευκαιρία για να πετύχει χατ τρικ.

 

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών). Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Γκαβέρας (Αχαΐας).

 

Κίτρινες: 10’ Νίκιτς - 4’ Γιαννούλης, 8’ Φερνάντες, 61’ Στανισάβλιεβιτς, 71’ Ίγκορ, 85’ Μπέρτος.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος, Ζαραδούκας, Ιωάννου, Σπίνουλας, Νίκιτς (82’ Γρομητσάρης), Ανδρεόπουλος (70’ Ναζίμ), Σιόντης, Επστάιν, Ζορμπάς (65’ Ντουάλ), Τουράμ.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοζίτσκι, Σεφίλ (74’ Μάσα), Τσουκαλάς, Μπέρτος, Γιαννούλης, Ίγκορ, Χαμντανί (60’ Δημούτσος), Καλτσάς (60’ Στανισάβλιεβιτς), Νίκο Φερνάντες, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR