Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016 20:55

Δεύτερο σερί "διπλό" η Ξάνθη, 1-0 τον Πλατανιά στην Κρήτη

Γράφτηκε από τον
Δεύτερο σερί "διπλό" η Ξάνθη, 1-0 τον Πλατανιά στην Κρήτη

Τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της πανηγύρισε η Ξάνθη, που χωρίς να… θέλξει με την εμφάνισή της πέρασε με 1-0 από την έδρα του Πλατανιά για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, το Σάββατο (22/10). Και με την πρώτη νίκη στη ιστορία της στα Περιβόλια, η ακριτική ομάδα που τρέχει αήττητο τεσσάρων αγώνων αποσπάστηκε από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι Ακρίτες δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς χωρίς να είναι καθόλου μα καθόλου απειλητικοί. Αρκούσε ένα ωραίο τελείωμα του Γιουνές στο 19’ με καρφωτή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Νιέτο για να πετύχουν τον στόχο τους, καθώς σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια αμύνθηκαν υποδειγματικά. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί μπορεί να είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή μπάλας (75%-25%), αυτή ωστόσο ήταν εντελώς ανούσια.

Το θέαμα ήταν πολύ φτωχό στο πρώτο 45λεπτο, με τους παίκτες του Πλατανιά να περιορίζονται σε άσκοπες εναλλαγές της μπάλας, κυρίως στο δικό τους μισό του γηπέδου. Με άψογη οργάνωση, οι Ακρίτες κατάφεραν να μένουν μακριά από κάθε κίνδυνο, την ώρα που βεβαίως και από τη δική τους πλευρά ήταν άφαντοι επιθετικα. Μπήκε πιο δυνατά ο Πλατανιάς στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να πιέσει και κατάφερε να κλείσει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως και να δημιουργεί τις μεγάλες φάσεις. Οσο περνούσαν τα λεπτά όλο και υποχωρούσε η Ξάνθη, έχοντας μονίμως διπλή ζώνη άμυνας και προσπαθούσε να γίνει απειλητική με αντεπιθέσεις.

Ο Λουτσέσκου είχε στήσει υποδειγματικά τους φιλοξενούμενους και έτσι η πρώτη φάση όπου ο Πλατανιάς απείλησε στην επανάληψη ήταν στο 89’, αλλά και αυτό ήταν περισσότερο… υποψία φάσης με το σουτ του Γουνδουλάκη από το ύψος της περιοχής να μπλοκάρει άνετα ο Ζίβκοβιτς.

 

Δεν είχε τις δύσκολες φάσεις ο Μάνταλος, που εκτέθηκε σε –ελάχιστες, πάντως- φάσεις από τους βοηθούς του σε ορισμένες λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ.

 

Κίτρινες: 39’ Γκνιάτιτς, 49’ Μπαξεβανίδης, 76’ Λάζιτς, 94’ Ζίβκοβιτς.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (70’ Ντιλαβέρ), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς (46’ Γουνδουλάκης), Τσουράκης (80’ Ντίνας), Γιακουμάκης.

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Νιέτο (77’ Τριάδης), Καμαρά, Βασιλακάκης (69’ Λάζιτς), Γιουνές (84’ Ράνος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR