Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016 23:42

Γκέλα και γιούχα για την ΑΕΚ στο ντεμπούτο Μοράις (0-0)

Γράφτηκε από τον

Κάθε άλλο παρά επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις στον πάγκο της ΑΕΚ που έμεινε το βράδυ του Σαββάτου (22/10) στο 0-0 με τον Πανιώνιο, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες της εξέδρας.

Η Ένωση επιβεβαίωσε πως έχει πρόβλημα στις κλειστές άμυνες και στο ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις, αφού οι φάσεις που δημιούργησε ήταν ελάχιστες. Σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από τις εμπνεύσεις του Μάνταλου, ενώ πήρε ελάχιστα από τα πλάγια.

 

Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Μπακασέτας, εντελώς εξουδετερωμένος ο Αλμέιδα, ενώ δεν βοήθησε καθόλου και ο Πλατέλλας. Πάλεψε αρκετά ο κινητικός Αραβίδης, ο οποίος είχε δύο από τις συνολικά τέσσερις καλές στιγμές της ομάδας του. Το μόνο θετικό για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ότι έδειξαν πολύ σταθεροί στα μετόπισθεν και επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος διατήρησε το εκτός έδρας αήττητό του και έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ καλά στημένος τακτικά αλλά δεν είχε κανέναν από τους μεσοεπιθετικούς του σε καλή μέρα για να δημιουργήσει προβλήματα. Μοναδική εξαίρεση ο Μασούντ, ο οποίος κρατούσε εξαιρετικά μπάλα, αλλά δεν τον βοηθούσαν οι υπόλοιποι να βγάλει συνδυασμούς. Αναμφίβολα, πάντως, ο βαθμός είναι θετικό αποτέλεσμα για εκείνον.

 

Πολλά λάθη, μονομαχίες κέντρου και ενέργειες χωρίς ουσία ήταν τα κύρια συστατικά του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο να δυσκολεύονται πολύ να χτίσουν επιθέσεις ορθολογικά και ακόμα περισσότερο να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν.

 

Η ΑΕΚ έδειχνε μπλοκαρισμένη από την καλή αμυντική λειτουργία των Νεοσμυρνιωτών, οι οποίοι μετά τα πρώτα λεπτά έδειξαν πως δεν είχαν πρόβλημα να περιμένουν όποτε χρειαζόταν. Έκλειναν καλά τους χώρους, έβαζαν όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα και δυσκόλευκαν πολύ τους γηπεδούχους.

 

Η Ένωση δεν είχε παιχνίδι καθόλου από δεξιά με τον Μπακάκη να μην έχει καλά ανεβάσματα και τον Πλατέλλα να μην παίρνει πάνω του προσπάθειες. Περίμεναν τα πάντα από αριστερά με τους Μάνταλο και Ντίντακ. Αυτοί ήταν και οι δύο παίκτες που δημιούργησαν τις μοναδικές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Από τα πόδια του αρχηγού ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά άγγιξε το γκολ στο 25', ενώ στο 39' από τη σέντρα του Ισπανού ο Αραβίδης για λίγο δεν βρήκε στόχο.

 

Όσο για τους «κυανέρυθρους», δεν μπορούσαν να συνεργαστούν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, κάτι που εκνεύριζε τον Μιλόγεβιτς. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ εύκολα το λάθος σε κανονική ροή παιχνιδιού και γίνονταν απειλητικοί μόνο από τα στημένα που κέρδιζαν. Ακόμη κι έτσι, όμως, κλασική ευκαιρία δεν έχασαν.

Ελαφρώς πιο δραστήρια μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ με στόχο να αιφνιδιάσει τον Πανιώνιο και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, το πλάνο δεν λειτούργησε και αρκετά γρήγορα ο Μοράις αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2 βάζοντας τον Μάνταλο εξτρέμ και τον Αραβίδη δίπλα στον Αλμέιδα.

 

Οι Νεοσμυρνιώτες, πάντως, ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και σε αυτό το τρικ με εξαίρεση μία καλή κεφαλιά του Αραβίδη στο 62'. Τα μαρκαρίσματα έβγαιναν με σχετική άνεση, αλλά το πρόβλημα ήταν άλλο. Μεσοεπιθετικά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σχεδόν με κανέναν τρόπο και έτσι επιχειρούσαν απλώς κάποια μακρινά άστοχα σουτ.

 

Ο Μοράις παρενέβη ξανά στο ματς και έκανε τις πρώτες του αλλαγές. Εκτιμώντας ότι η ομάδα του θα ξεκινήσει τις βαθιές μπαλιές έβαλε τον Πέκχαρτ, ενώ έριξε στο παιχνίδι και τον Σιμόες για να πάρει περισσότερες ελευθερίες ο Γίοχανσον και να μπορεί να πατά περιοχή.

 

Δεν λειτούργησε, όμως, ούτε αυτό. Αντιθέτως, για λίγα λεπτά ο Πανιώνιος προσπάθησε να φανεί απειλητικός και είχε δύο καλές με τους Ανσαριφάρντ και Φούντα, ενώ η απάντηση της ΑΕΚ ήταν ένα σουτ του Μάνταλου μετά από λάθος του Γιαννιώτη. Στο τελευταίο τέταρτο οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά ευκαιρίες δεν έκαναν και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), βοηθοί του οι Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Μεσσήνης (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Μπλάνας (Μεσσηνίας).

 

Κίτρινες: 65' Πλατέλλας, 76' Αλμέιδα - 52' Ρισβάνης, 66' Οικονόμου, 80' Γιαννιώτης, 90'+4 Ενγκόγκ

 

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον (84' Γαλανόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Πλατέλλας (67' Σιμόες), Αραβίδης (67' Πέκχαρτ), Αλμέιδα.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Γκιοατά, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70' Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86' Ενγκόγκ).

 

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR