Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2016 20:34

Με χατ τρικ του Κόντε ο ΠΑΣ σάρωσε 4-0 τη Λάρισα!

Γράφτηκε από τον

Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του σε βάρος της ΑΕΛ πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα το βράδυ της Κυριακής (23/10) με το επιβλητικό 4-0. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και πήραν πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι θα περίμεναν αυτό το τρίποντο.

Μπορεί να μην είχαν παιχνίδι στα πόδια τους εδώ και δύο εβδομάδες, όμως, οι Ηπειρώτες παρουσιάστηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, πήραν τη δεύτερη νίκη τους στη σειρά και με ματς λιγότερο έφτασαν στους 10 βαθμούς, όσους έχουν Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Ατρόμητος.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ζάιρο, το με διαφορά καλύτερό του έως τώρα με τον ταύρο στο στήθος, ενώ το πρώτο του χατ τρικ με τη νέα του ομάδα πέτυχε ο Κόντε. Εξαιρετικός και ο Γιάκος, ο οποίος πέτυχε το ωραιότερο ίσως γκολ του ματς, ενώ πολύ καλά πήγε και ο Κοζορώνης. Αν ήταν πιο εύστοχος και ο Ναδάλες ο δείκτης του σκορ θα είχε πάει και ψηλότερα.

Από την άλλη, τη χειρότερή της εμφάνιση στη σεζόν έκανε η ΑΕΛ. Παρουσιάστηκε απροετοίμαστη και σε καμία περίπτωση δεν βγήκαν οι επιλογές του Άγγελου Αναστασιάδη. Ούτε το να αφήσει τους Κόντορ και Αβραάμ έξω ούτε το να κατεβεί με τριάδα στην άμυνα. Οι «βυσσινί» έδειξαν να έχουμ και θέμα ψυχολογίας, αφού κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη δεύτερη διαδοχική ήττα τους.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κατάφερε να το φέρει στα μέτρα του από νωρίς ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 10'. Ο Γιάκος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Καβουσάκης δεν έκανε καλή εκτίμηση και ο Κόντε τον τιμώρησε με κοντινό πλασέ.

Έτσι δόθηκε από νωρίς η δυνατότητα στους Ηπειρώτες να κάνουν το παιχνίδι τους, να χτυπούν στις αντεπιθέσεις με τους χώρους που θα έβρισκαν απέναντι σε μία ομάδα που έδειχνε αποδιοργανωμένη. Οι «βυσσινί» έχαναν με μεγάλη άνεση τις μάχες στον χώρο του κέντρου και δεν μπορούσαν να επιβληθούν.

Ο ΠΑΣ κέρδισε κάποια στημένα και προσπάθησε να φτιάξει φάσεις μέσω αυτών, χάνοντας στο 21' μία σημαντική ευκαιρία με τον Τζημόπουλο, ενώ έξι λεπτά έγινε το 2-0. Ο Γιάκος έκανε μία εντυπωσιακή ενέργεια, εξουδετέρωσε όλη την άμυνα της ΑΕΛ και με αριστερό σουτ έγραψε το 2-0.

Βλέποντας την κάκιστη εικόνα της ομάδας του, ο Αναστασιάδης άλλαξε το σχηματισμό και γύρισε την άμυνά του σε τετράδα. Ούτε αυτό, όμως, έφερε κάποια βελτίωση με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά να είναι εντελώς φλύαροι.

Ο Αναστασιάδης αποφάσισε να παρέμβει ξανά στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Αβραάμ και Κόντορ, τους δύο παίκτες που είχε αφήσει εκτός χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Αποδείχτηκε, όμως, πως ήταν αργά.

Η ΑΕΛ επιχείρησε να πάρει πρωτοβουλίες, να μπει δυνατά και να βρει γρήγορα ένα γκολ και σε μία εξαιρετική αντεπίθεση δέχτηκε και τρίτο τέρμα. Ο Ζάιρο έκλεψε την μπάλα, πέρασε δύο, έδωσε στον Κόντε και ο τελευταίος εκτέλεσε τον Καβουσάκη.

Ο «Άγιαξ» δεν κατέβασε ταχύτητα και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Ναδάλες για το 4-0. Η ΑΕΛ ήταν εμφανές πως είχε παραδοθεί και τελικά το 4-0 έγινε στο 74' ξανά από τον Κόντε. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και έως το σφύριγμα της λήξης δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί του οι Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας) και Παρασίου (Ημαθίας), ενώ τέταρτος ο Πουλημάς (Κέρκυρας).

Κίτρινες: 32' Κοζορώνης, 44' Κόντε - 39' Φατιόν

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ναδάλες, Ζάιρο, Γιάκος, Κόντε.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς (58' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Γκόλιας, Ναβάρο (46' Κόντορ), Ουρτάδο, Φατιόν, Ρέντζας, Ντοντό, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ), Ναζλίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR