Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2016 20:39

Μίλησε ξανά η έδρα στη Λιβαδειά (2-1)

Γράφτηκε από τον
Μίλησε ξανά η έδρα στη Λιβαδειά (2-1)

Στο άτυπο ντέρμπι της Στερεάς Ελλάδας αναδείχθηκε νικητής ο Λεβαδειακός που έφτασε σε οριακή νίκη με σκορ 2-1 επί του Παναιτωλικού.

 

 

Το ματς απέκτησε αξιόλογο ρυθμό από το ξεκίνημα κιόλας. Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί είχαν εκ νέου ως σημείο αναφοράς τον Βαγγέλη Μάντζιο. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα και δέχθηκε σφοδρή πίεση στα μετόπισθεν.

 

Οι Αγρινιώτες απείλησαν μόλις μία φορά με σουτ του Λουίς Ρότσα (4’). Κατόπιν όμως χρειάστηκαν τον Κυριακίδη είτε παρεμβάσεις των αμυντικών προκειμένου ν’ αποτρέψουν το… μοιραίο! Οι ποδοσφαιριστές του Ράτκο Ντόστανιτς ήθελαν απεγνωσμένα το τρίποντο και ενέτειναν τις προσπάθειές τους. Στο 42ο προέκυψε φάση διαρκείας στα «καρέ» των φιλοξενούμενων με τον Πέτρο Γιακουμάκη να εξαπολύει βολέ, την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αντιπάλου και να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη για το 1-0!

 

 

 

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν το ματς και στο β’ ημίχρονο. Χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους οι γηπεδούχοι, όταν ο Μάντζιος «άδειασε» εντυπωσιακά τον Κλέσιο και  πλάσαρε στη «ρίζα» του αριστερού δοκαριού, αλλά στην επαναφορά καιροφυλακτούσε ο Τόνι Σίλβα που σημείωσε από κοντά το 2-0!

 

 

Βλέποντας την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ με δύο γκολ, ο Γιάννης Ματζουράκης αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Σε ρόλο δεξιού εξτρέμ προωθήθηκε ο Κλέσιο αφήνοντας το δεξιό αμυντικό άκρο στον νεοεισελθόντα Παπάζογλου. Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός «τόνωσε» τη μεσαία και την επιθετική γραμμή του Παναιτωλικού, περνώντας ταυτόχρονα τους Μαρκόβσκι και Οσμάν Φερέϊρα αντίστοιχα. Οι δύο αλλαγές απέδωσαν πλήρως, καθώς ο Σέρβος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος μειώνοντας σε 2-1 στο 73ο λεπτό. Κατόπιν, ακολούθησαν ευκαιρίες που προέκυψαν από επικίνδυνες εκτελέσεις φάουλ του Φερέιρα, όμως το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους!

 

Κίτρινες: 72’ Μεντί, 77’ Μιλιάζες, 84’ Κουλιμπαλί, 85’ Ναμάσκο, 90’+3’ Καλτσάς - 40’ Κλέσιο, 65’ Λεντέσμα, 81’ Τσοκάνης, 90’+2’ Μάκος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
(Ράτκο Ντόστανιτς) Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες (90’+3’ Τριποτσέρης), Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Τόνι Σίλβα, Μπελγκαζουανί (6’ λ.τρ. Ζεζίνιο), (88’ Καλτσάς), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Λουίς Ρότσα (56’ Κουτρομάνος), Αμρ Ουάρντα (68’ Μαρκόβσκι), Εμμανουέλ Λεντέσμα (68’ Οσμάν Φερέιρα), Τομανέ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR