Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2016 23:22

Στο 97' πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, 2-1 τον ΠΑΟΚ!

Γράφτηκε από τον

Μετά την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει και το τρίτο δύσκολο ματς που είχε στο πρωτάθλημα κάμπτοντας το βράδυ της Κυριακής (23/10) την αντίσταση του ΠΑΟΚ με 2-1. Tεράστιας σημασίας νίκη με την οποία εξασφάλισε την παραμονή στην κορυφή για τουλάχιστον άλλη μία αγωνιστική έστω και αν στο συγκεκριμένο ντέρμπι ο αντίπαλός ήταν καλύτερος.

 

Ιδανικά ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στην πρώτη του κιόλας επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ με τον Βαρέλα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κάμπος. Έτσι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του προκειμένου να χτυπά στην κόντρα στους χώρους που θα έβρισκε. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να βγει μπροστά για να απαντήσει και στα επόμενα λεπτά το ματς άνοιξε πολύ. Υπήρχαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με καλύτερη αυτή του Ελιουνούσι στο 16' και τελικά στο 25' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον... Βαρέλα. Πολύ κακή εκτίμηση από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ που με προβολή έβαλε αυτογκόλ κι ενώ ο Γλύκος του έλεγε να αφήσει την μπάλα. Να σημειωθεί ότι η μπαλιά έγινε από τον Ιντέγιε, ο οποίος ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

 

Κάπου εκεί το ματς διεκόπη προσωρινά για πρώτη φορά λόγω της ομίχλης από τα καπνογόνα και από τη στιγμή που ξεκίνησε και πάλι οι Θεσσαλονικείς ήταν ελαφρώς καλύτεροι. Ήλεγχαν τον χώρο του κέντρου με τους Κάνιας και Τσίμιροτ, αλλά δυσκολεύονταν να βγάλουν φάσεις. Ο Ολυμπιακός εξουδετερώθηκε και δεν είχε καμία φάση μέχρι την ανάπαυλα, ενώ ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να δημιουργήσει προβλήματα με τους δυο του εξτρέμ. Η καλύτερή του στιγμή ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες, όταν η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο διεκόπη με το που ξεκίνησε και πέρασαν σχεδόν δέκα λεπτά μέχρι να έχουμε και πάλι ματς. Ωστόσο, οι ομάδες έδειξαν να μην έχουν χάσει τον ρυθμό τους και αμφότερες μπήκαν ξανά δυνατά. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που στα πρώτα λεπτά έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Απείλησε με τον Αθανασιάδη στο 59' και δύο λεπτά μετά έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 1-2 με τον Κάμπος. Αυτή η φάση ήταν ενδεικτική της τακτικής που ακολουθούσαν οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι έψαχναν τους δύο τους εξτρέμ είτε στον κενό χώρο είτε στο ένας εναντίον ενός.

 

Σταδιακά ανέβασε στροφές και ο Ολυμπιακός και κυριάρχησε όσο περνούσαν τα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον Αθανασιάδη, αλλά οι Πειραιώτες φαινόταν ότι πατούσαν καλύτερα. Αναπτύσσονταν ορθολογικά, έψαχναν από τα πλάγια να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και έχασαν ευκαιρίες με τους Ελιουνούσι και Μποτία, όπως και ο ΠΑΟΚ με τον Ροντρίγκες.

 

Βαδίζοντας προς το φινάλε ο Μπέντο επέλεξε να βάλει τον Καρντόσο για να έχει έναν πιο ογκώδη και φρέσκο φορ και ο Παραγουανός έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Ολυμπιακός πίεσε όσο μπορούσε, ο ΠΑΟΚ έδιωχνε απλώς την μπάλα χωρίς να παγώσει τον ρυθμό και τελικά στο 90'+7 έγινε το 2-1 με κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς. Το παιχνίδι διεκόπη ξανά λόγω καπνογόνων και κάπου εκεί ο Ίβιτς έδωσε εντολή στους παίκτες του να φύγουν. Για αρκετά λεπτά οι Θεσσαλονικείς έμειναν στα αποδυτήρια, ακόμα και όταν ο Αρετόπουλος ενημέρωσε πως το ματς μπορεί να συνεχιστεί, και με χαρακτηριστική καθυστέρηση οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο. Παίχτηκε ποδόσφαιρο για λίγα λεπτά ακόμη, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων), βοηθοί του οι Ακριβός (Αθηνών) και Αλεξέας (Μεσσηνίας), ενώ τέταρτος ο Κιοτζένης (Ξάνθης).

 

Κίτρινες: 42' Βιάνα, 44' Μιλιβόγεβιτς, 45'+2 Φιγκέιρας - 32' Κάνιας, 45'+2 Ροντρίγκες

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα (46' Ελαμπντελαουί), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης (90'+7 Καμπιάσο), Ιντέγιε (85' Καρντόσο).

 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς (81' Κρέσπο), Τσίμιροτ, Κάνιας (46' Χαρίσης), Ροντρίγκες, Κάμπος, Σακχόφ (74' Μπίσεσβαρ), Αθανασιάδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR