Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 13:22

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 3-1: Εκανε το "5 στα 5" με θρίαμβο στο ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 3-1: Εκανε το "5 στα 5" με θρίαμβο στο ντέρμπι

 

Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και με φανερή διαφορά ποιότητας ο Μιλτιάδης κέρδισε άνετα με 3-1 τον Τέλλο Αγρα στο Τριφυλιακό ντέρμπι και συνεχίζει να οδηγεί μόνος την κούρσα στην 

Α' τοπική.

Η ομάδα του Πύργου έκανε το "5 στα 5" και δείχνει πως αντέχει στην κορυφή της βαθμολογίας, αν και ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο μία καλή πορεία. Μεγάλοι πρωταγωνιστές και σκόρερ του Μιλτιάδη στο χθεσινό ντέρμπι ήταν οι Θανάσης Γεωργιόπουλος που σκόραρε δις και Γρηγόρης Αναστασόπουλος που άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο.

Η πέμπτη σερί νίκη πανηγυρίστηκε έντονα από τους 200 και πλέον φίλους του Μιλτιάδη που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, με καπνογόνα, δυναμιτάκια και κόρνες.

Δυναμική παρουσία είχαν και οι φίλοι του Αγρα (περίπου 200 άτομα), 

οι οποίοι όμως έφυγαν απογοητευμένοι από τον Πύργο βλέποντας την ομάδα τους μετά από 5 αγωνιστικές να είναι ουραγός με μόλις ένα βαθμό!

Δοκάρι ο Μπαρσελό, γκολ ο Αναστασόπουλος

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια μεγάλη φάση στο 8' όταν ύστερα από κόρνερ του Διαμαντόπουλου ο Μπαρσελό με πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με τον Γεωργιόπουλο να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να την στείλει από κοντά στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, με τους Διαμαντόπουλο, 

Αναστασόπουλο και Καραμπότσο να ελέγχουν τον χώρο του κέντρου.

Ετσι στο 27' έγινε το 1-0 όταν ο Καραμπότσος τροφοδότησε τον Αναστασόπουλο μέσα στην περιοχή και ο έμπειρος μέσος με σουτ άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος και το τσαφ που έκανε ο Μπούμπα.

Μετά το ημίωρο οι "ερυθρόλευκοι" ισορρόπησαν και προσπαθούσαν κυρίως με βαθιές μπαλιές να απειλήσουν.

Δοκάρι ο Αγρας στο 44', το 2-0 ο Γεωργιόπουλος στο 45'

Στο 44' μάλιστα στάθηκαν άτυχοι μιας και έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία.

Ο Κούτρης δεν έπιασε καλά το σουτ, με την μπάλα να στρώνεται στον Μπουντά που σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι…

Στην εξέλιξη της φάσης ο Διακουμής σούταρε από κοντά, όμως ο Γιαννόπουλος έκανε φοβερή απόκρουση.

Αυτή η φάση έκρινε σε μεγάλο βαθμό και τον αγώνα, μιας και μετά από ένα λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους…

Οι αμυντικοί του Αγρα μπερδεύτηκαν μέσα στην περιοχή, με τον Γεωργιόπουλο να κερδίζει και με αριστερό σουτ να νικά τον Καλογήρου, που φέρει ευθύνη για το γκολ.

Το 2-0 ήταν σκορ ημιχρόνου με την ομάδα του Κώστα Στυλιανόπουλου, έχοντας την ψυχολογία υπέρ της, να μπαίνει καλά και στο β' μέρος.

Στο 50' ο Κάππος σέντραρε με την κεφαλιά του Βέλλη να μην βρίσκει στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από σέντρα σουτ του Βέλλη ο Μπούμπα από κοντά παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, στέλνοντας προ του Μπαρσελό την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Δοκάρι είχε και η ομάδα του Γιώργου Πολυμενέα στο 60' όταν ύστερα από κόρνερ του Κουπούζου, η κεφαλιά του Λ.Χ. Ανδρώνη σταμάτησε στη δεξιά δοκό και κατέληξε άουτ.

Κόκκινη ο Μπαρσελό στο 69', το "καθάρισε" στο 72' ο Γεωργιόπουλος

Στο 69' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μπαρσελό για αντιαθλητικό παίξιμο (διαπληκτίστηκε με τον Λ.Χ. Ανδρώνη), 

όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο κ. Μπλάνας, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων σε μια πράγματι ανύποπτη φάση.

Οι γηπεδούχοι έμειναν λοιπόν με 10 παίκτες, όμως στο 72' "καθάρισαν" το ματς με ένα τρίτο γκολ… Μετά από ενέργεια του Βέλλη, οι αμυντικοί του Άγρα δεν απομάκρυναν σωστά και ο Γεωργιόπουλος με βολέ στην κίνηση έκανε το 3-0, σημειώνοντας ένα γκολ για χάι λάιτ.

Ο Αγρας δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροπλία, με τους παίκτες του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και έτσι ο Μιλτιάδης έχανε ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ, με τους Στρατή και Τσέρτο να καθαρίζουν κάθε φάση στην άμυνα. 

Στο 82' το γυριστό σουτ του Αναστασόπουλου από σέντρα του Βέλλη έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 86' το φάουλ του Στρατή απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλογήρου.

Νέα ευκαιρία για τους "μελανόλευκους" στο επόμενο λεπτό με τον Βέλλη να σεντράρει, ο Αναστασόπουλος έπιασε το σουτ στην κίνηση όμως ο Γεωργόπουλος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Ο Αγρας πέτυχε το γκολ της τιμής στο 93' με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Κοντογόνη (3-1).

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Σερεμέτη και Γιαννέτσου, σε ένα ντέρμπι με πάθος, ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα και δύο μικροδιακοπές. 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιαννόπουλος, Μπαρσελό, Αναστασόπουλος, Βέλλης, Γεωργιόπουλος (85' Ταχίρι), Δημόπουλος, Διαμαντόπουλος, Καραμπότσος (53' Γαλάνης), Παλιάς (45' λ. τρ. Κάππος), Στρατής, Τσέρτος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Καλογήρου, Λ.Χ. Ανδρώνης, Μότσκα (73' Κοντογόνης), Λ. Ν. Ανδρώνης, Μπούμπα, Κουπούζος, Παπανδρεόπουλος (46' Μπάρο), Εμμανουήλ (64' Γεωργόπουλος), Μπουντάς, Διακουμής, Κούτρης.