Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 13:04

Κύπελλο Ελλάδας: Συνέχεια σήμερα με άλλες 5 αναμετρήσεις

Γράφτηκε από τον

Πρόκειται για δυο ανεξάρτητες διοργανώσεις. Για δυο στόχους τους οποίους ο Αστέρας Τρίπολης οριοθετεί με το ξεκίνημα κάθε νέας σεζόν. H χρονική στιγμή, όμως, (σήμερα) που ξεκινάει γι’ αυτόν η «μάχη» του Κυπέλλου, υποδεχόμενος τη Βέροια στην Τρίπολη, όταν στο πρωτάθλημα ακόμη παραμένει στις τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία, προσθέτει επιπλέον άγχος για τη νίκη.

Παρόλα αυτά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε να ξεκουράσει τον Κοσίτσκι, με τον Αθανασιάδη να παίρνει τη θέση του στην αποστολή και να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να καθίσει κάτω από το τέρμα. Την παρουσία του στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Κώτσιρας, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι και ακόμη δεν έχει πάρει την ευκαιρία... Πρόκειται, όμως, για έναν μεσοεπιθετικό, ο οποίος στην προηγούμενη ομάδα του, τον Παναρκαδικό, πέρσι είχε σημειώσει αρκετά γκολ. Με ανάλογες συστάσεις για την εκτελεστική του δεινότητα, πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και ο 19χρονος Συρεγγέλας (από την Κ20) και μπαίνει κι αυτός μαζί με τον Κώτσιρα στο «μικροσκόπιο» του «Ελέ» για τις λύσεις που αναζητάει για την επίθεση του Αστέρα. Επίσης, για πρώτη φορά στην αποστολή μπήκε και ο 19χρονος Ευαγγέλου που πραγματοποίησε –κι αυτός- πριν από λίγες ημέρες τη διαδρομή από την Κ20 στην πρώτη ομάδα. 

Οι νεαροί περιμένουν να πάρουν τις ευκαιρίες τους, όμως η πίεση που δημιουργείται στον σύλλογο ετούτες τις ώρες είναι τεράστια και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να την σηκώσουν. όμως, μέχρι τον Ιανουάριο που η διοίκηση έχει δρομολογήσει μεταγραφικές εξελίξεις απομένει πολύς χρόνος, ό,τι δηλαδή δεν έχει αυτή την στιγμή η ομάδα και ο «Ελέ». Ο 40χρονος τεχνικός γνωρίζει πως από εδώ και στος εξής κρίνεται κι αυτός όπως όλοι τους...«Η ομάδα μας έχει παράδοση στο κύπελλο και καλούμαστε να την υπερασπιστούμε. Ξέρω πως είναι δύσκολο για σας όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αλλά σκεφτείτε πως αν κερδίσουμε θα μπορέσουμε να χειριστούμε αλλιώς το πρωτάθλημα. Πρέπει να κερδίσουμε και για τον κόσμο μας» είπε στους παίχτες ο «Ελέ». Ανάλογες ήταν οι προτροπές και από τη διοίκηση. 

Δεν χαλαρώνει η Βέροια

Ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά η Βέροια ταξίδεψε στην Τρίπολη έχοντας βάλει για τα καλά πλέον στους στόχους της και το Κύπελλο. Μετά το «Χ» με τον Παναθηναϊκό, όλοι στη «βασίλισσα» του Βορρά νιώθουν ενισχυμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε αντίπαλο. Η κατάσταση όμως του Αστέρα Τρίπολης περισσότερο προβληματίζει παρά ευχαριστεί τους Ημαθιώτες με τον Θωμά Γράφα χθες να ζητάει από τους παίκτες του να μη χαλαρώσουν καθόλου. Κι ο ίδιος πέρα από μια δυο αλλαγές στο βασικό σχήμα δεν σκοπεύει να φέρει τα πάνω κάτω στην ενδεκάδα. Στην αποστολή συμπεριέλαβε τον 18χρονο αμυντικό Ράδη και τον συνομήλικό του μεσοεπιθετικό Δόρη που από το καλοκαίρι είχαν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια. Ο Γράφας προτίμησε να ξεκουράσει τον Καπετάνο, όμως ο αποκλεισμός του Ολλανδού μεσοεπιθετικού Σαρπόνγκ εικάζεται πως είναι μήνυμα απομάκρυνσης καθώς δεν υπολογίζεται. Επίσης στη Βέροια παρέμειναν και οι τραυματίες Κάλβο, Αντόνις, Τόμας, Μίλιεβιτς αλλά και ο Μελίσσης, που χθες όμως ξεκίνησε να προπονείται κανονικά.

Από εκεί όπου έμεινε η Σπάρτη

Με... όπλο το ότι ήδη έχει δώσει δύο επίσημα παιχνίδια, αλλά και τον ενθουσιασμό του πρώτου φετινού ματς στο δημοτικό στάδιο της Σπάρτης, οι Λάκωνες υποδέχονται τα Χανιά και θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν στις νοκ άουτ αναμετρήσεις με τον Παναιγιάλειο. Ο Σωτήρης Αντωνίου είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους και η αποστολή θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του ματς. Από την άλλη, τα Χανιά πάνε στο Κύπελλο με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρίες, όπως δήλωσε ο προπονητής Αντώνης Δρακόπουλος, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στον ανέτοιμο Ζόρο και τον τραυματία Κοζάκη. Εκτός έδρας αποστολή και για την άλλη ομάδα του νομού Χανίων, τον Κισσαμικό, ο οποίος αγωνίζεται στις Σέρρες. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Ποκόνγκ. Περισσότερα είναι τα προβλήματα για τον Πανσερραϊκό, καθώς τραυματίας είναι ο Γκατσέσα, τιμωρημένος ο Τσελεπίδης κι ο Παπατζίκος κρίθηκε ανέτοιμος.

Ξεμπερδεύει με  τα δικαστικά, πιάνει τα αγωνιστικά

Από σήμερα ο Πανελευσιανιακός μπορεί να συγκεντρώνεται στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς αθωώθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Football League αναφορικά με την καταγγελία της Ζακύνθου σχετικά με τη μετοχική του σύνθεση, ενώ η προσφυγή των νησιωτών στο διαιτητικό δικαστήριο κατά του ορισμού του σημερινού παιχνιδιού Κυπέλλου των «σταχυοφόρων» κόντρα στα Τρίκαλα απορρίφθηκε ως μη νόμιμη. Ετσι, η ομάδα του Θανάση Δημόπουλου ξεκινά κανονικά σήμερα τις επίσημες αγωνιστικές τις υποχρεώσεις. Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υπολογίζονται οι Πούρνος και Σιλιγαρδάκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιες μικροενοχλήσεις.

Με νίκη και καλή εμφάνιση θέλουν να δώσουν το έναυσμα της νέας αγωνιστικής περιόδου οι Τρικαλινοί, οι οποίοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Σιδεράκη. Με ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας στη Λαμία, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Μπάμπης Τεννές καλείται να βρει λύσεις στις απουσίες των Πίντο και Κοτσώνη και να δώσει ένα πρώτο δείγμα της δυναμικής της ομάδας του, η οποία φέτος έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Οσον αφορά την Αναγέννηση Καρδίτσας, δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει ο Φέτσης, ο οποίος μόλις χθες μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15.00 Σπάρτη ΑΕ-Χανιά ΑΟ, OTE sport1HD

15.00 Πανσερραϊκός ΜΓΣ 1964-Κισσαμικός ΠΓΣ, OTE sport2HD

17.15 Λαμία 1964 ΠΑΣ-Αναγέννηση Καρδίτσας 1904 ΑΣ, OTE sport1HD

17.15 Αστέρας Τρίπολης ΑΓΣ-Βέροια ΓΑΣ, OTE sport3HD

19.30 Παναθηναϊκός ΑΟ-Ηρακλής, OTE sport3HD

Πηγή: www.sentragoal.gr