Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 11:24

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Μεσσήνιος… πολεμιστής!

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Μεσσήνιος… πολεμιστής!

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε γενικότερα την τάση να θυμόμαστε περισσότερο τους πιο… βιρτουόζους ποδοσφαιριστές, εκείνους που έκαναν… παπάδες με την μπάλα και να ξεχνάμε ορισμένους άλλους με μεγαλύτερη προσφορά.

Ο Παναγιώτης Μπιζίμης, για παράδειγμα που ντεμπουτάρει σήμερα στον πάγκο του Απόλλωνα Καλαμάτας, ήταν μία από τις εμβληματικές μορφές της «Μαύρης Θύελλας» στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90. Ο παλαίμαχος άσος που εδώ και αρκετά χρόνια είναι από τα γνωστά ονόματα της προπονητικής στη Μεσσηνία, έχει ήδη ένα δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ασπρόμαυρης ομάδας, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο αλησμόνητο παιχνίδι του 1991 στο Αιγάλεω.

Ξεχώριζε λόγω ύψους στις ακαδημίες της Καλαμάτας τη δεκαετία του ’80 και πέρασε από όλα τα στάδια (ερασιτέχνης, ημιεπαγγελματίας, επαγγελματίας) μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα, όπου μονιμοποιήθηκε γρήγορα. Με παρουσιαστικό που θύμιζε κάτι από Σκωτσέζο πολεμιστή, δίπλα στον αρχηγό της επανάστασης των Χαϊλάντερς Ουίλιαμ Ουάλας, ήταν ο πλέον κατάλληλος για το κέντρο της άμυνας. Για κακή του τύχη έφυγε μερικούς μήνες πριν ανακατευτεί με την ασπρόμαυρη ομάδα ο Σταύρος Παπαδόπουλος το 1992. Αν παρέμενε στο… άρμα που τα αμέσως επόμενα χρόνια άλλαξε επίπεδο, πιθανότατα η εξέλιξή του να ήταν αρκετά διαφορετική.

Ο Παναγιώτης Μπιζίμης ήταν ένας από τους πιο πιστούς… στρατιώτες της ασπρόμαυρης ομάδας σε δύσκολα χρόνια, όταν οι τότε ποδοσφαιριστές έπαιζαν με… κομμένους χιαστούς, παίρνοντας χρήματα που μοιάζουν με ψίχουλα μπροστά στην εκτόξευση των κασέ των παικτών τη δεκαετίας του ’90. Σε μία εποχή που μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση θύμιζε συχνά πολεμικό τοπίο ήταν πάντα από τους πρώτους στη μάχη.

Λόγω θέσης ήταν αδύνατο να σκοράρει συχνά, αλλά το γκολ που πέτυχε στο Αιγάλεω πραγματικά τον δόξασε. Σε ένα από τα πιο θρυλικά παιχνίδια στην 50χρονη ιστορία της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας ήταν εκείνος που προσπάθησε να δώσει αντρίκεια γροθιά στο σύστημα, όχι πισώπλατη με δύο… μαϊμουδίσια πέναλτι. 

Παιδί της «Μαύρης Θύελλας», θα έχει σίγουρα ένα λόγο παραπάνω σήμερα να γίνει ο πρώτος προπονητής στη φετινή σεζόν στο Τοπικό που θα καταφέρει να κόψει βαθμούς από το Μιλτιάδη. «Βουνό» η αποστολή του στον Απόλλωνα που χρειάζεται να μπει σε άλλα καλούπια για να εξασφαλίσει την παραμονή στην Α’ Τοπική, όμως με θετικό ξεκίνημα θα καταφέρει να αλλάξει γρήγορα το κλίμα.

Μπορεί χωρίς Μπαρσελό ο Μιλτιάδης;

Ο Μιλτιάδης συνέχισε στο τριφυλιακό ντέρμπι την ξέφρενη φετινή του κούρσα στην Α’ Τοπική και το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Καλαμάτα αποτελεί σημαντικό τεστ αντοχής.

Οι πρωτοπόροι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά φέτος χωρίς το ν ηγέτη τους Μάριο Μπαρσελό, καθώς ο Ουρουγουανός αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τον Τέλλο Αγρα σε μία αρκετά περίεργη φάση.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο ο Μιλτιάδης μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες με την ίδια ευκολία, χωρίς τον ποδοσφαιριστή που ψάχνουν μέσα στο γήπεδο όλοι οι συμπαίκτες του, καθώς έχει ακόμα το εύκολο γκολ σε αυτό το επίπεδο.

Αν τελικά η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο χωρίς τον ηγέτη της, τότε δεν αποκλείεται ο πήχης για φέτος να ανέβει ψηλότερα. Ηδη, μάλιστα, κυκλοφορούν σενάρια για τουλάχιστον μία πολύ δυνατή μεταγραφή.

Φαν της Ρεν ο Καμπουγέρης!

Στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Ρεν βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο πρώην πρόεδρος του «Π.Σ. Η Καλαμάτα» Σωτήρης Καμπουγέρης, προκειμένου να βρεθεί για κάποιο διάστημα κοντά στην αγαπημένη του κόρη Σταυρούλα που σπουδάζει εκεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το ίδιο μέρος και σχεδόν πάντα φροντίζει να παρακολουθεί από κοντά την ποδοσφαιρική ομάδα της Ρεν, από τις σταθερές δυνάμεις του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Την περασμένη Τετάρτη, μάλιστα, είδε από κοντά την αναμέτρηση του γαλλικού Λιγκ Καπ ανάμεσα στη Ρεν και την Λοριάν που είχε συγκλονιστική εξέλιξη (3-2) και δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Κολλημένος με τις… ισοπαλίες ο Τσικλητήρας 

Κι άλλη ισοπαλία, την 5η σε 7 ματς φέτος έφερε στη Χαλκίδα ο Τσικλητήρας (2-2) με τους αντιπάλους να ισοφαρίζουν χρονικά στο… θάνατο και το βαθμό να αφήνει γλυκόπικρη γεύση.

Είναι η δεύτερη φορά σε εκτός έδρας ματς από το ξεκίνημα της σεζόν που οι «ροσονέρι» της Πύλου έχουν χάσει… δικό τους παιχνίδι, καθώς γκολ στις καθυστερήσεις είχαν δεχτεί και στη Θήβα τη δεύτερη αγωνιστική.

Η απειρία και η αλλαγή επιπέδου μπορούν μέχρι ένα βαθμό να δικαιολογήσουν τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά, φανερώνει όμως και έλλειψη συγκέντρωσης.

 

Όπως και να έχει για τον Τσικλητήρα το αυριανό ματς με την Παναχαϊκή είναι ιστορικό, παρά το γεγονός ότι οι δύο τους αναμετρήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο Κύπελλο. Αλλο παιχνίδι αυτό, με ξεχωριστή σημασία για τους Πατρινούς που κρύβει μία σπουδαία ευκαιρία για τον Κακαλέτρη και τους ποδοσφαιριστές. Αν νικήσουν ο σύλλογος της Πύλου και οι ίδιοι θα συστηθούν στην πλατιά μάζα των φιλάθλων πανελληνίως.