Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2016 19:59

Κρύα... σούπα προσέφεραν Ξάνθη και Κέρκυρα (0-0)

Γράφτηκε από τον

Ένα από τα χειρότερα παιχνίδια στις λίγες αγωνιστικές που έχουμε διανύσει στη Σούπερ Λίγκα έγινε στην Ξάνθη το Σάββατο (29/10), για την 9η αγωνιστική, με την ομώνυμη ομάδα και την Κέρκυρα να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα.

 

Ουσιαστικά η ομάδα που πλησίασε περισσότερο τη νίκη ήταν οι Φαίακες, που όμως είχαν μοιραίο τον Τουράμ ο οποίος σπατάλησε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.

 

Το θέαμα ήταν… θλιβερό στο πρώτο 45λεπτο, με τους Ακρίτες να αρκούνται σε ανούσια κατοχή της μπάλας και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται και οι 11 –τουλάχιστον στο πρώτο 25λεπτο- στο δικό τους μισό.

 

Περίπου λίγο πριν το ημίωρο άρχισε να γίνεται πιο απειλητική η Κέρκυρα, έχοντας τρεις καλές στιγμές με τον Τουράμ, εκ των οποίων η σημαντικότερη το δοκάρι στο 43’.

 

Στο 23’, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Κόντος έστρωσε στον Τουράμ έξω από την περιοχή, ο οποίος έκανε μια προσποίηση και στη συνέχεια σούταρε δυνατά αλλά ο Ζίφκοβιτς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

 

Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Λάζιτς, ωστόσο ο Νεοφυτιάδης έδειξε σωστά «παίζετε» και στο 38’ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

 

Ο Τουράμ έγινε αποδέκτης της μπάλας από κάθετη του Ζορμπά, έκανε μία περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και πλάσαρε όμως η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι και πέρασε άουτ.

 

Και στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται πολύ καλά και να ψάχνουν το γκολ στην κόντρα, ενώ οι παίκτες της Ξάνθης είχαν μεγάλη δυσκολία στο δημιουργικό κομμάτι.

 

Στο 73’ ο Τουράμ σπατάλησε άλλη μία ευκαιρία, όταν έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος, με την Ξάνθη να μένει δικαίως άσφαιρη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στην έδρα της…

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (72’ Ορφανίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Φλίσκας, Λάζιτς, Νιέτο (55’ Τριάδης), Καμαρά, Γιουνές (80’ Ράνος).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (80’ Ντουαλά), Σπίνουλας, Κόντος (90’+2 Ανδρεόπουλος), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (67’ Γκόμες), Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR