Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 20:03

Διπλή... σούζα η Λάρισα, 2-0 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον
Διπλή... σούζα η Λάρισα, 2-0 τον Πανιώνιο

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις είχε η ΑΕΛ, η οποία προερχόταν και από δύο κακές εμφανίσεις, αλλά το απόγευμα του Σαββάτου (29/10) έδειξε πως έχει αφήσει πίσω της όλα αυτά νικώντας τον Πανιώνιο με 2-0.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν έξυπνα, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως από νωρίς προηγήθηκαν στο σκορ και κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα στο δεύτερο μόλις ματς της σεζόν που κατόρθωσαν να μη δεχτούν γκολ.

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα περίμεναν τον Πανιώνιο, αλλά αυτό τους βγήκε γιατί απέναντί τους είχαν μία ομάδα που δεν ήξερε τι να κάνει με την μπάλα στην κατοχή της. Μεγάλο το επιθετικό πρόβλημα των Νεοσμυρνωτών, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά στη θεσσαλική πόλη. Έτσι έμειναν για τέταρτο σερί ματς άσφαιροι!

Απογοητευτικός ο Φούντας, ο οποίος έκανε μόνο λάθη μέχρι να αποβληθεί, σε κάκιστη μέρα ο Μασούντ. Δεν έδινε την μπάλα σε κανέναν τις περισσότερες φορές, ενώ συμπλήρωσε και κάρτες με ανόητο τρόπο (λόγω διαμαρτυρίας). Δεν ήταν καλά ο Οικονόμου, ενώ κανένας δεν βοήθησε τον Ανσαριφάρντ. Ο Ρισβάνης μπαίνει στους διασωθέντες.

Κακό ματς, λίγες φάσεις και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα είχε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ήταν πολύ μεγάλη η ένταση. Από πολύ νωρίς άρχισαν να εκνευρίζονται οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με αποκορύφωμα την αποβολή των Ουρτάδο και Φούντα στο 22', όταν ο πρώτος έκανε αντιαθλητικό μαρκάρισμα και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια.

Καλύτερα μπήκε η ΑΕΛ, η οποία ευτύχησε να σκοράρει και στην πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Στο 9' ο Σιώπης ανέτρεπε εντός περιοχής τον Βαρέλα και ένα λεπτό μετά ο Ουρουγουανός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-0 δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα του στη συνέχεια να παίξει με αντεπιθέσεις.

Ο Πανιώνιος πήρε μέτρα στο γήπεδο σταδιακά, αλλά δεν μπορούσε με αυτό τον τρόπο να κάνει το παιχνίδι του, να χτυπήσει δηλαδή στον χώρο. Αντιθέτως, η ΑΕΛ ήταν εκείνη που το προσπαθούσε και στο 28' άγγιξε το 2-0 με το δοκάρι του Αβραάμ με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να διασπάσουν την άμυνα των «βυσσινί», αλλά μάταια. Είχαν τρομερό πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ τους με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Δύσκολα έπαιρνε πάσες ο Ανσαριφάρντ και όταν αυτό γινόταν, δεν είχε τα απαραίτητα στηρίγματα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος του Πανιωνίου, ο οποίος από πολύ νωρίς προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Αποδείχτηκε, όμως, πως δεν είχε τρόπο να το κάνει με τους παίκτες του Μιλόγεβιτς να παίζουν χωρίς πλάνο.

Στο 54' οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με τον Τασουλή, ο οποίος σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, ενώ στα επόμενα λεπτά έφτασαν σε κάποιες ακόμη τελικές με σουτ εκτός περιοχής. Μασούντ και Ανσαριφάρντ δεν μπορούσαν να συνεργαστούν και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον πρώτο να κρατά συνεχώς την μπάλα περισσότερο απ' όσο χρειαζόταν.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Πανιώνιος είχε και περισσότερο την μπάλα. Στο 70' έφτασε να έχει κατοχή στο 67%, ενώ πέντε λεπτά μετά χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Ρισβάνη. Το γκολ, όμως, δεν ερχόταν με την ΑΕΛ να κρατά σχετικά εύκολα ανέπαφη την εστία της έστω και εάν δεχόταν συνεχώς επιθέσεις επειδή έχανε πανεύκολα την μπάλα.

Οι «βυσσινί» βρίσκονταν σε ρόλο κομπάρσου, αλλά τους αρκούσε μία φάση. Στο 81' ο Οικονόμου υπέπεσε σε ανόητο φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή και ένα λεπτό μετά ο Ναζλίδης έκανε το 2-0 με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ. Στα εναπομείναντα λεπτά η μοναδική αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν το δοκάρι του Ρισβάνη στο 87'.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), βοηθοί του οι Δημητριάδης Καστοριάς και Κουρουμπίλια (Δυτικής Αττικής), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 41' Φάρκας, 42' Ναζλίδης, 47' Γιοβάνοβιτς, 88' Ρέντζας - 81' Οικονόμου

Κόκκινες: 22' Ουρτάδο - 22' Φούντας

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (70' Ποτουρίδης), Φάρκας, Κόντορ, Φατιόν (90'+1 Ναβάρο), Ουρτάδο, Βαρέλα (56' Ντέλετιτς), Αβραάμ, Ναζλίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (67' Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης (46' Τασουλής), Κόρμπος (84' Εντόγκ), Σιώπης, Μπεν, Φούντας, Μασούντ, Ανσαριφάρντ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR