Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 18:32

Αγχώθηκε αλλά καθάρισε ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Ηρακλή

Γράφτηκε από τον
Αγχώθηκε αλλά καθάρισε ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Ηρακλή

Τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις έβαλε το απόγευμα της Κυριακής (30/10) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε του Ηρακλή με 2-0.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασαν ξανά πολλές ευκαιρίες, αλλά η διαφορά συγκριτικά με προηγούμενα ματς τους ήταν πως αυτή τη φορά βρήκαν δύο γκολ και κλείδωσαν έτσι τη νίκη από το 62'.

 

Ορεξάτος και σκόρερ ο Λέτο, είχε διάθεση να δείξει πράγματα ο Εμποκού από τη στιγμή που μπήκε, ενώ πολύ δραστήριος ήταν ο Γουακάσο. Δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε ο Χουχούμης, ενώ δεν φάνηκε όσο σε άλλα ματς ο Μπεργκ. Σημασία, πάντως, για το «τριφύλλι» είναι πως ήρθε η νίκη πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο θα πάει στο -4 με στόχο να μαζέψει τη διαφορά.

 

Όσο για τον «Γηραιό», ήταν εντελώς ακίνδυνος με εξαίρεση τη φάση του Κυνηγόπουλου στο 79'. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το μόνο που σκέφτονταν οι φιλοξενούμενοι ήταν πώς θα αμυνθούν, ενώ μετά τα δύο γκολ δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί. Έτσι γνώρισαν άλλη μία ήττα και παρέμειναν στην τελευταία θέση.

 

 

Λες και έβλεπες τη συνέχεια του ματς του Κυπέλλου ήταν το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει πολλές ευκαιρίες κόντρα στον Ηρακλή, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται μαζικά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια.

 

Ο Περνίς χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του από νωρίς και το έκανε με επιτυχία αν και στις μεγαλύτερες φάσεις των «πρασίνων» ο τερματοφύλακας του Ηρακλή ήταν θεατής, αφού η μπάλα έφευγε εκτός στόχου.

 

Στο 22' ο Λέτο άγγιξε το γκολ, ένα λεπτό μετά ήταν ο Γουακάσο αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία, όπως και στο 36' ο Βιγιαφάνιες. Το «τριφύλλι» έπαιζε πολύ από αριστερά με τον δραστήριο Γουακάσο, Λέτο και Μπεργκ έβγαιναν από την περιοχή για να πάρουν μπάλα και το πρόβλημα ήταν η έλλειψη αποτελεσματικότητας.

 

Μετά το μισάωρο, πάντως, ο ρυθμός έπεσε και ο Ηρακλής κράτησε με σχετική άνεση τον Παναθηναϊκό μακριά από την περιοχή του εξαιρώντας φυσικά τη φάση του 36' με τον Βιγιαφάνιες. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν με τον χρόνο, επιχείρησαν να αλλάξουν την μπάλα και πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

 

Αγχωμένος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να βρει γρήγορα ένα γκολ για να μη γίνουν πιο δύσκολα για εκείνον τα πράγματα. Ο Στραματσιόνι περίμενε δέκα λεπτά, δεν είδε αυτά που ήθελε και έβαλε στη συνέχεια τον Εμποκού αντί του Χουχούμη. Μπακ πήγε ο Γουακάσο και οι «πράσινοι» έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί.

 

Τελικά στο 58' έγινε το 1-0 σε μία φάση διαρκείας με τον Λέτο να επιμένει και να σκοράρει τελικά προ κενής εστίας. Τέσσερα λεπτα μετά ο Εμποκού έκανε ωραία προσωπική ενέργεια και με εξαιρετικό τελείωμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

 

Εκεί επί της ουσίας τελείωσαν όλα, αφού ο Ηρακλής ήταν εμφανές πως δυσκολεύεται να περάσει ακόμα και τη σέντρα. Το «τριφύλλι» κατέβασε ταχύτητα και επέλεξε απλώς να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, ενώ η εξέδρα άρχισε να βάζει και τους παίκτες σε ρυθμούς ντέρμπι με τα συνθήματά της.

 

Ο «Γηραιός» είχε μοναδική ευκαιρία στο 79' με τον νεοεισελθόντα Κυνηγόπουλο να μειώσει και να βάλει νέο ενδιαφέρον στο ματς, αλλά αφού αυτό δεν έγινε τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά. Έτσι οι γηπεδούχοι πήραν μία νίκη που ειδικά ψυχολογικά είχαν μεγάλη ανάγκη πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών), βοηθοί του οι Καλφάκης (Χανίων) και Δόσης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Κύζας (Δράμας)

 

Κίτρινες: 21' Γουακάσο, 42' Ρέις, 45' Λέτο - 28' Μοντέιρο, 50' Ιντζόγλου, 63' Πασάς, 83' Μπαρτολίνι, 90'+4 Αγγελόπουλος

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μέστο, Ρέις, Ιβανόφ, Χουχούμης (55' Εμποκού), Κουτρουμπής, Λουντ (84' Μίγγας), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Λέτο (67' Ιμπάρμπο), Μπεργκ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιάννης Αμανατίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Βοσνακίδης, Κούρος, Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (67' Αγγελόπουλος), Λάμπρου (78' Κυνηγόπουλος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR