Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016 19:21

Ο Αστέρας 1-0 τον... καλό πελάτη Λεβαδειακό

Γράφτηκε από τον

Ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε αποφασισμένος «λυγίζοντας» με 1-0 τον Λεβαδειακό σε κυριακάτικη (30/10) αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ήταν, μάλιστα, η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κορυφαία κατηγορία, με τους Βοιωτούς να φεύγουν ξανά με άδεια τα χέρια από την αρκαδική πρωτεύουσα.

Το άγχος άλλωστε ήταν διάχυτο στους Αρκάδες οι οποίοι έφτασαν στη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη μετά από εκείνη κόντρα στον Πλατανιά (2-0) και τη Βέροια (1-0) για το Κύπελλο. Μετριότατος εμφανίστηκε ο Λεβαδειακός μετά την ανάπαυλα αδυνατώντας να γίνει απειλητικός στην επίθεση.

 

Αρκετά ευχάριστο θέαμα προσέφεραν Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός σ’ ένα αρκετά παραγωγικό ματς με αξιόλογο ρυθμό. Οι Αρκάδες ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη κλασσική ευκαιρία που δημιούργησαν έπειτα από συνεργασία τριών παικτών. Ο Καλτσάς ελίχθηκε από δεξιά και ο Τσιλιανίδης άφησε τη μπάλα για τον Νίκο Φερνάντες ο οποίος σούταρε στην αριστερή γωνία του Ναμάσκο δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους!

 

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και έκτη συνολικά στη Σούπερ Λίγκα. Ωστόσο, ο Λεβαδειακός ανέβηκε περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και μπορούσε να ισοφαρίσει σε 1-2 περιπτώσεις.

 

Στους γηπεδούχους πάντως ανήκε η σπουδαιότερη ευκαιρία του α’ ημιχρόνου, όταν ο Ουόν απομάκρυνε σουτ του Φερνάντες πάνω στη γραμμή (22’). Ο 29χρονος Αργεντινός προκάλεσε αρκετούς… πονοκεφάλους στο κεντρικό δίδυμο χαφ που αποτελούσαν οι Κουλιμπαλί – Μαχαίρας για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί ανακτούσαν εύκολα την κατοχή όποτε προσπαθούσαν να πιέσουν πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

 

Σημείο αναφοράς στην επίθεση αποτελούσε ο Μάντζιος ο οποίος μπορούσε κάλλιστα να ισοφαρίσει στη μοναδική φορά που κατόρθωσε να γίνει απειλητικός (40’). Σε… αλχημείες προέβη ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ελλείψει βασικών λύσεων στην άμυνα του Αστέρα. Έτσι, ο Χαμντανί αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως στόπερ συνεπικουρούμενος από τον 19χρονο Ηλία Ευαγγέλου που έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία.

 

 

Ο Αστέρας οπισθοχώρησε μερικά μέτρα στο δεύτερο χρονικά σκέλος της αναμέτρησης. Στο μεταξύ, ο Λεβαδειακός αδυνατούσε να φανεί απειλητικός σε κανονική ροή αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί μόλις στο 65ο λεπτό, όταν ο Ντοναρούμα απέκρουσε μακρινό σουτ του Μιλιάζες.

 

Ο Ράτκο Ντόστανιτς «έριξε» τον Βασιλείου στο ματς προκειμένου ν’ αποτελέσει στήριγμα στον μοναδικό προωθημένο Μάντζιο. Παράλληλα, προέκυψε διαφοροποίηση διάταξης σε 4-4-2 από το αρχικό 4-2-3-1.

 

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έσπευσε να δώσει «ανάσες» τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στην επίθεση του Αστέρα. Επομένως, ο Γιάννης Κώτσιρας πέρασε ως αλλαγή πραγματοποιώντας ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκας αντικαθιστώντας τον Νίκο Καλτσά ο οποίος είχε πράξει ομοίως το 2008. Σε ρόλο επιθετικού τοποθετήθηκε ο 26χρονος μετά από το διάστημα που ανήκε στη Βέροια.

 

Η είσοδος του Ντουντού έφερε τον Βραζιλιάνο ν’ αναλαμβάνει καθήκοντα αμυντικού μέσου στη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων (σ.σ. 4-1-4-1). Ουδόλως απειλήθηκε ο Αντόνιο Ντοναρούμα ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Κίτρινες: 46’ Φαρίνια – 72’ Ουόν, 86’ Ζεζίνιο

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ Σίλβα, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Φαρίνια (74’ Ιωαννίδης), Καλτσάς (70’ Κώτσιρας), Νίκο Φερνάντες (85’ Ντουντού).

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες, Γκάρι Κουλιμπαλί (80’ Ν. Καλτσάς), Μαχαίρας (66’ Βασιλείου), Τόνι Σίλβα (85’ Καραμπουέ), Ζεζίνιο, Πέτρος Γιαουμάκης, Μάντζιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR