Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016 22:05

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-1: Εχασε άδικα από την πρωτοπόρο

Γράφτηκε από τον

Οπως στο ματς του κυπέλλου, έτσι και σε αυτό του πρωταθλήματος, ο Τσικλητήρας κοίταξε στα μάτια την Παναχαϊκή, αλλά έμεινε και πάλι με τις εντυπώσεις.


Στις 16 Οκτωβρίου οι Πατρινοί πήραν την πρόκριση στα πέναλτι χάρη στον γκολκίπερ Βασίλη Σούλη. Σήμερα η αήττητη πρωτοπόρος του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής, απέδρασε από το γεμάτο γήπεδο της Πύλου με τους τρεις βαθμούς, με γκολ του έμπειρου επιθετικού Δημήτρη Σιαλμά στο 10'  και αφού ο Σπύρος Βρονταράς κράτησε ανέπαφη την εστία του για 7ο διαδοχικό ματς!
Ο Τσικλητήρας ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στη φυσική του έδρα και δεύτερη στο πρωτάθλημα (από το 0-1 με το Ζευγολατιό στην πρεμιέρα της Γ' εθνικής).
Το αήττητο των 50 ημερών έσπασε άδικα για την ομάδα της Πύλου, που αγωνίστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Κωστή στο 49'. Παρ' όλα αυτά με ψυχή και πάθος, πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ισοφάριση, χωρίς να απειλείται.
Η Παναχαϊκή έκανε κακή εμφάνιση, ειδικά μετά την αποβολή και αρκέστηκε στο να διαφυλάξει το προβάδισμα. Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο πήγε στη δύναμη και στις μονομαχίες, ενώ ανάλογη εικόνα είχε και το πρώτο ημίχρονο.
Οι Πατρινοί φάνηκαν μόνο στο ξεκίνημα του αγώνα, όπου πατούσαν καλύτερα την μπάλα και εκμεταλλεύτηκαν ένα αμυντικό λάθος ώστε να ανοίξουν το σκορ. Στο 10' ο Γκίνο κουβάλησε για αρκετή ώρα την μπάλα και τροφοδότησε το Σιαλμά, που είδε τον Χοτζάι να γλιστράει και έτσι ανενόχλητος με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Νωρίτερα στο 3' ο Κωστής είχε δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Βρονταρά που απέκρουσε σε κόρνερ. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Παναχαϊκή, αλλά ο Τσικλητήρας δεν το έβαλε κάτω και στο 36' άγγιξε την ισοφάριση. Ο Μικελάτος έβγαλε τετ α τετ με τον Βροντερό, τον Καραμπά, όμως ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων νικήθηκε από τον κορυφαίο -βάσει επιδόσεων- γκολκίπερ του 3ου ομίλου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για την Πύλο, μιας και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στο κέντρο ο Κωστής.
Μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της κερκίδας, αλλά και του προπονητή Νίκου Κακαλέτρη που αποβλήθηκε.
Και ενώ θα περίμενε κανείς η Παναχαϊκή να πάρει τα ηνία και να ψάξει το δεύτερο γκολ, έγινε το αντίθετο. Ο Τσικλητήρας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και η Παναχαϊκή είχε βασικό μέλημα το μηδέν και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Ο Γραμματικόπουλος έκανε το γυριστό σουτ στο 53', το οποίο μπλόκαρε ο Βρονταράς, όπως και την κεφαλιά του προωθημένου Ρούσση στο 60'  Στο 64' ο Μικελάτος επιχείρησε να αιφνιδιάσει από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 82' πλαγιοκόπησε από δεξιά και έκοψε για τον Γραμματικόπουλο, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον ρέφερι Αδαμόπουλο από τη Ζάκυνθο, ο οποίος είχε πολλές λανθασμένες αποφάσεις και έδωσε όλες τις αμφισβητούμενες υπέρ της Παναχαϊκής, καθώς και ο βοηθός του Ψαρρής από τον ίδιο σύνδεσμο. Ο κ. Αδαμόπουλος φαίνεται ότι μετά την αποβολή έχασε τον έλεγχο. Τα παράπονα των γηπεδούχων εστιάζονται κυρίως σε δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Το επιθετικό φάουλ που σφυρίχτηκε στο Γραμματικόπουλο και ενώ ετοιμαζόταν να ισοφαρίσει και το οφσάιντ στο Μικελάτο που έβγαινε φάτσα με το γκολ.* Το ματς παρακολούθησε μαζί με τη συζυγό του  και ο παλιός προπονητής της Καλαμάτας Μπο Πέτερσον.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος (90' Σβίγγος), Καραμπάς, Ρούσσης, Κυριαζόπουλος (67' Ζαχαρόπουλος), Χοτζάι, Κωστής, Τσάτσος, Γραμματικόπουλος, Μικελάτος, Κερμενίδης (60' Τσώνης).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Βρονταράς, Βλάχος, Λαμπρόπουλος (61 Αδαμόπουλος), Γκίνο, Μακρυδημήτρης, Λουμπαρδέας, Ελευθεριάδης, Φωτάκης, Μαστραντωνάκης, Πιταράς (67' Μπιτσάκος), Σιαλμάς (77' Μωραϊτης).