Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016 23:07

O ΠΑΟΚ στο 95' πήρε το ντέρμπι των δικεφάλων (1-0)

Γράφτηκε από τον
O ΠΑΟΚ στο 95' πήρε το ντέρμπι των δικεφάλων (1-0)

Καραμπινάτη ισοπαλία και μάλιστα λευκή φαινόταν στο ματς της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής (30/10) στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά ο Βραζιλιάνος αμυντικός Λέο Μάτος με γκολ στο 90’+5 χάρισε μια σπουδαία νίκη με 1-0 στους γηπεδούχους και έστειλε στο καναβάτσο την κατά τα άλλα διαβασμένη (καλοστημένη - κυρίως μεσοαμυντικά) Ένωση.

Βασισμένο στο ρητό… ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη, ήταν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Και αυτό γιατί υπήρχε τακτική μπόλικη, αλλά θέαμα και τελικές λίγες. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, αλλά η ΑΕΚ δεν του επέτρεπε να μετουσιώσει αυτή την κατοχή μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπλοκάρει τα ατού των γηπεδούχων με τον Κλάους να μην φαίνεται πουθενά και τον Ροντρίγκες να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Όλα θύμιζαν σούπα, αλλά δύο κινήσεις από τους πάγκους διαφοροποίησαν την εικόνα του αγώνα. Η είσοδος του Μπίσεσβαρ από πλευράς ΠΑΟΚ και αυτή του Χριστοδουλόπουλου (πρώτο σοβαρό ματς που έδειξε κάτι για να δικαιολογήσει τη μεταγραφή του) από την ΑΕΚ έκαναν καλύτερο το θέαμα. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό από το 70’ και η μπάλα άρχισε να πηγαίνει πάνω-κάτω…

Η κορυφαία ευκαιρία φυσικά ήταν της Ένωσης με το δοκάρι του Λάζαρου στο 73’, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε επιμονή μεγαλύτερη, το πίστεψε μέχρι τέλους και δικαιώθηκε με την δώσει τύχης, που απαιτείται φυσικά. Στη ζυγαριά, οι Θεσσαλονικείς ήταν στα σημεία καλύτεροι και άξιζαν το τρίποντο, άσχετα αν οι Αθηναίοι το πάλεψαν και μπορούσαν άνετα να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ενώ τα… δάκρυα των ηττημένων και οι διαμαρτυρίες μετά το… μοιραίο για το αν ήταν ή δεν ήταν κόρνερ η αφετηρία της φάσης που κατέληξε στο γκολ προφανώς και δεν αντέχουν σοβαρής συζήτησης, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ψάχνουν άλλοθι για την πίκρα τους (δεν θα είχαν ασχοληθεί καν εφόσον το 0-0 έμενε μέχρι τέλους).

 

Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Μάνταλος (Καβάλας).

 

Κίτρινες: 17’ Κάμπος, 28’ Κολοβέτσιος.

 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σακχόφ (63’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (76’ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (87’ Περέιρα).

 

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (84’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτα, Πατίτο Ροντρίγκεζ (69’ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέιδα (90’ Αραβίδης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR