Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 12:58

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε την ανατροπή με Τσουλάκο

Γράφτηκε από τον

Το γρήγορο γκολ του ΑΟ Φαραί με τον Σεριάτο στο 8' έβαλε δύσκολα στην "Μαύρη Θύελλα" χθες στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Ωστόσο οι «μελανόλευκοι» γύρισαν το παιχνίδι με δύο γκολ του Σταύρου Τσουλάκου, πήραν το τρίποντο και συνεχίζουν να βρίσκονται στο κυνήγι του πρωτοπόρου της Α' τοπικής Μιλτιάδη. 

Το ματς που παρακολούθησαν περίπου 400 θεατές απέκτησε νωρίς… ενδιαφέρον με το γκολ του Σεριάτου και γύρισε χάρη σε μια έμπνευση του Καλαντζή στο 24', που έβγαλε τετατέτ τον Τσουλάκο, αλλά και ένα πέναλτι στο 55', το οποίο σωστά καταλόγισε ο Αλεξέας σε χέρι του Καπακλή.

Συνολικά πάντως η Καλαμάτα είχε πολύ μέτρια εικόνα και το μόνο που κρατά από το χθεσινό ματς είναι η νίκη. Ο ΑΟ Φαραί είχε ένα ασυναγώνιστο μούσα στην άμυνα, συνολικά θετική παρουσία και ίσως αν το πίστευε λίγο περισσότερο ή αν ήταν πιο τυχερός να μπορούσε να πάρει κάτι από το χθεσινό ματς. 

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα αλλά ο ΑΟ Φαραί ήταν αυτός που σκόραρε στην πρώτη του αντεπίθεση. Ηταν το 8' όταν ο Σεριάτος πήρε την πάσα του Πέτσι και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, απέφυγε με ωραία προσποίηση τον Λιόλιο και με πλασέ νίκησε τον Κυριακόπουλο γράφοντας το 1-0.

Το γκολ ανάγκασε την Καλαμάτα να πιέσει περισσότερο ωστόσο ο ΑΟ Φαραί είχε καλή οργανωμένη άμυνα με πρωταγωνιστή τον Μούσα που καθάριζε τις περισσότερες φάσεις.

Η Καλαμάτα απείλησε για πρώτη φορά στο 16' όταν ο Νάτσης εκτέλεσε ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι και ο Καντούτσης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 24' ήρθε η ισοφάριση. Ο Καλαντζής έκανε μια τρίπλα έξω από την περιοχή και πέρασε μια καταπληκτική κάθετη πάσα στον Τσουλάκο ο οποίος απέναντι στον Μάρη πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 1-1.

Στο 30' ο Λιόλιος έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους με τον Καλογερόπουλο να κάνει την προβολή αλλά να μην προλαβαίνει για λίγο να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Καλαμάτα να πιέζει και τον ΑΟ Φαραί να προσέχει κυρίως την άμυνα του. Στο 51' ο Νάτσης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Αθανασόπουλου όμως είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο 55' η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλαντζή η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Καπακλή που ήταν στο τείχος. Ο Αλεξέας έδωσε σωστά το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τσουλάκος γράφοντας το 1-2.

Στο 74' ο Τσουλάκος έπαιξε το 1-2 με τον Καλαντζή και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Μάρης είχε καλή θέση και μπλόκαρε.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε φανερά μετά το 1-2 καθώς η Καλαμάτα συνέχισε να ελέγχει μεν το παιχνίδι αλλά έριξε ρυθμό και δεν το καθάρισε με ένα τρίτο γκολ. Θα μπορούσε λοιπόν να το πληρώσει στο τέλος και συγκεκριμένα στο 89' όταν ο Κακκαλής μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το πλασέ αλλά ο Κυριακόπουλος είχε καλή θέση και μπλόκαρε.

Ο Τσουλάκος ήταν ο σκόρερ αλλά ο Καλαντζής ήταν και πάλι ο κορυφαίος της Καλαμάτας ενώ ο Μούσα ήταν ο κορυφαίος για τον ΑΟ Φαραί. 

Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας και βοηθοί η Τσουκάλη και ο Παναγιωτόπουλος.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Μαυροειδάκος, Καπακλής (85' Παπαδόπουλος), Παχής, Μούσα, Πιτσιλής, Κακαλής, Σταματελόπουλος (89' Δοβλέτης), Τσέρτος (77' Σπανός), Πέτσι, Σεριάτος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Νάτσης (76' Μπεγέτης), Αθανασόπουλος (85' Σαραντόπουλος), Τσουλάκος, Καλογερόπουλος (89' Κουρούπης).