Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 13:18

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 0-2: Εκανε το 6 στα 6 και συνεχίζει μόνος στην κορυφή!

Γράφτηκε από τον

Τους τρεις πόντους και το αήττητο για 6η σερί αγωνιστική διατήρησε ο Μιλτιάδης που πέρασε νικηφόρα το Σάββατο από το "Γ. Λουκαρέας", επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα.

Η ομάδα του Πύργου με την εμφάνιση της επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι μόνο τυχαία δεν είναι η έως σήμερα πορεία στο πρωτάθλημα. Καλή παρουσία, ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική γραμμή και αξιοποίηση ευκαιριών είναι μερικά από τα στοιχεία που διαθέτει και την έχουν φέρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' τοπικής με 18 βαθμούς.

Στο Σαββατιάτικο παιχνίδι, μπήκε όπως και στα προηγούμενα αποφασισμένος για τη νίκη, όμως στο πρώτο 45λεπτο, εκτός από ένα σουτ του Βέλλη (28'), δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Απόλλωνα. Στην επανάληψη όμως από νωρίς επιβεβαίωσε ότι ήθελε τη νίκη και θα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να την πάρει. Έτσι και έγινε αφού 6 λεπτά μετά την έναρξη του β' μέρους βρήκε δίχτυα με τον Βέλλη και στο 60' έβαλε γερές βάσεις για την επικράτηση σημειώνοντας και 2ο γκολ.

Ο Απόλλωνας που είχε στον πάγκο του νέο προπονητή τον Παναγιώτη Μπιζίμη, παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός στο α' ημίχρονο, όμως στο δεύτερο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Βέβαια στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα αν ο Μανωλόπουλος σε μία και ο Εμμανουήλ σε τρεις φάσεις είχε βρει δίχτυα.

Φάσεις - γκολ

Στο 28' ο Βέλλης ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή και σχεδόν από το ημικύκλιο έκανε το φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. στο 44' μπροστινή μπαλιά του Ε. Τσουλάκου ο Μανωλόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την μπλόκαρε ο Γιαννόπουλος. Στο 51' μπροστινή μπαλιά του Κάππου ο Βέλλης πρόλαβε αμυντικούς και τερματοφύλακα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ "έγραψε" το 0-1. Στο 60' μπροστινή μπαλιά του Αναστασόπουλου στον Διαμαντόπουλο, αυτός απέφυγε με προσποίηση τον Αντωνόπουλο και με σουτ πέτυχε το 0-2. Στο 68' κόνρερ του Μπούρα στο πίσω δοκάρι ο Γρ. Παπαγεωργίου με κεφαλιά γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή για κάποιο συμπαίκτη του, όμως πρόλαβε ο Στρατή σχεδόν πάνω στη γραμμή και την απομάκρυνε με κεφαλιά. Στο 84'  Σεφεράσι εκτέλεσε με πάσα φάουλ μακριά από την περιοχή τροφοδοτώντας τον Μανωλόπουλο, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ για να εκτιναχθεί στη δεξιά πλευρά της εστίας του ο Γιαννόπουλος που απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια. Η μπάλα έφτασε στον Εμμανουήλ, ο οποίος με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 88' ο Βέλλης με το στήθος πάσαρε στον Διαμαντόπουλο, αυτός έκανε αμέσως το συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Αντωνόπουλος που είχε κλείσει τη δεξιά του γωνία μπλόκαρε την μπάλα. Στο 90' σέντρα του Μανωλόπουλου για τον Εμμανουήλ που έκανε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Γιαννόπουλος. Ενα λεπτό μετά ο Εμμανουήλ έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε αμέσως για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Γιαννόπουλος. Στο 92' κόρνερ του Μπούρα ο Ν. Παπαγεωργίου έκανε την καρφωτή κεφαλιά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και ο Εμμανουήλ προσπάθησε να σκοράρει με σουτ όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής Αλεξέας και οι βοηθοί διαιτητές Τσουκάλη και Παναγιωτόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Αντωνόπουλος, Παυλάκος, Φαράντος (73' Ξυδιάς), Μπιζίμης, Ν. Παπαγεωργίου, Γρ. Παπαγεωργίου, Δ. Τσουλάκος, Ε. Τσουλάκος (61' Μπούρας), Βουρνάς (55' Εμμανουήλ), Σεφεράσι, Μανωλόπουλος.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιαννόπουλος, Γαλάνης, Αναστασόπουλος, Βέλλης, Παυλόγιαννης (48' Παλιάς), Δημόπουλος, Διαμαντόπουλος, Καραμπότσος (83' Λακριντής), Κάππος (69' Ταχίρι), Στρατής, Τσέρτος. 

Κατάσκοπος ο Χατζηαγγελής

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Τάσος Χατζηαγγελής εκ του τεχνικού τιμ της Καλαμάτας, συγκεντρώνοντας στοιχεία κυρίως για τον Μιλτιάδη, το οποίο θα αντιμετωπίσει την 9η αγωνιστική (μετά από 3 ματς).