Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016 11:07

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ξεχωρίζει το Καλαμάτα - Πάμισος, εντός ο Μιλτιάδης με Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

 

Η Καλαμάτα είναι δεύτερη στην βαθμολογία μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές ενώ υπάρχουν ματς που έχει δυσκολευτεί μέχρι τώρα, ωστόσο παραμένει το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο στην Α' τοπική.

Ο Πάμισος από την άλλη έχει βγάλει το πιο δύσκολο πρόγραμμα, είναι τέταρτος έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους από την Καλαμάτα ενώ με την έως τώρα εικόνα του δείχνει ικανός να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Τα παραπάνω στοιχεία προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ούτως ή άλλως ενδιαφέρουσα Κυριακάτικη κόντρα των δύο μεγάλων Μεσσηνιακών ομάδων που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Ένα ματς με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον που αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο στο γήπεδο.

Αγωνιστικά, την Κυριακή η Καλαμάτα θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Κουντάνη, Κουκούτση και Γεωργιόπουλο ενώ οι υπόλοιποι θα είναι στην διάθεση των Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή. Στον Πάμισο ο Αλέξης Μαντζούνης δεν υπολογίζει μόνο στον Χρήστο Μάρκου. 

Την ίδια ώρα η ομάδα - έκπληξη της Α' τοπικής, ο πρωτοπόρος Μιλτιάδης θα υποδέχεται το Διαβολίτσι με στόχο να κάνει το 7 στα 7 και να πάει έχοντας βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι που έχει στην συνέχεια με Πάμισο και Καλαμάτα!

Η επιστροφή του Μπαρσελό που εξέτισε την ποινή του αλλά και του Γεωργιόπουλου που ξεπέρασε τον τραυματισμό δημιουργούν αισιοδοξία για νέο τρίποντο στον Μιλτιάδη. ο οποίος με νίκη θα κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του, σπάζοντας το 6 στα 6 που είχε την σεζόν 1989-1990!

Το Διαβολίτσι προέρχεται από την ισοπαλία με τον Πάμισο ενώ την Τετάρτη προέκυψε η παραίτηση του Μιχάλη Φασουλή από την τεχνική ηγεσία. Νέος προπονητής ανέλαβε ο Κώστας Λαμπρόπουλος ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στην πρώην ομάδα του καθώς πέρυσι ήταν στον πάγκο τοτ Μιλτιάδη. 

Αρχή σήμερα με τρία ματς

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής περιλαμβάνει τρία παιχνίδια για σήμερα Σάββατο. Η Αναγέννηση προέρχεται από θετικά αποτελέσματα, ισοβαθμεί με τον Πάμισο στην τέταρτη θέση και θα υποδεχθεί χωρίς απουσίες τον ΑΟ Φαραί στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία (καθώς έχει γίνει σπορά στο Στάδιο).

Ο ΑΟ Φαραί από την άλλη αγνοεί την νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Στέλιου Σπανού και Σήφη Παπαδόπουλου.

Ο Ολυμπιακός έχασε το βαθμό της ισοπαλίας στο 94' την περασμένη Κυριακή στους Γαργαλιάνους και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Κλασικό Καλαματιανό ντέρμπι που αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπο. 

Το τρίτο ματς της ημέρας θα γίνει στην Ανδρούσα όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Πανθουριακό. Μετά το γρήγορο διαζύγιο με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο, η Ανδρούσα βρίσκεται και πάλι σε αναζήτηση προπονητή (είχε προηγηθεί και το διαζύγιο με τον Τσίκινη) ενώ σήμερα θα κοουτσάρει την ομάδα ο Κώστας Καλογερόπουλος. Στα θετικά η επιστροφή του Νίκου Κατσίποδα που εξέτισε την ποινή του ενώ στην διάθεση του τεχνικού τιμ θα είναι και ο νεοαποκτηθέντας από τον Απόλλωνα Κώστας Μάλαμας. 

Ο Πανθουριακός προέρχεται από δύο σερί νίκες και ψάχνει ένα ακόμη τρίποντο ώστε να μείνει κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Η απουσία του τραυματία Καραγιάννη είνια σημαντική για το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου. 

Ντέρμπι στα Φιλιατρά

Πέρα από το ντέρμπι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ντέρμπι θα διεξαχθεί αύριο και στα Φιλιατρά όπου η Εράνη θα υποδεχθεί  την Κυπαρισσία.

Οι Φιλιατρινοί την περασμένη Κυριακή πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην Ανδρούσα και θα πάνε στο αυριανό ματς με σαφώς ανεβασμένο ψυχολογία. Η Κυπαρισσία έχει κάνει σαφώς καλύτερο ξεκίνημα, αύριο θα έχει και τον Ντιοπ και θα στοχεύσει στο διπλό με το οποίο θα μείνει ψηλά στην βαθμολογία. 

Παιχνίδια με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα διεξαχθούν στα Αρφαρά και τον Μελιγαλά! 

Ο Αστέρας Αρφαρών παραμένει στην τελευταία θέση (μαζί με τον Απόλλωνα) χωρίς να έχει πετύχει ακόνη νίκη και θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο αύριο. Η ΑΕ Αβίας έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα και ψάχνει το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα.

Χαμηλά στην βαθμολογία είναι και ο Εθνικός Μελιγαλά, ο οποίος κατά την διάρκεια της εβδομάδας ενισχύθηκε με τους Στρατή και Σβερκούνο και ψάχνει μια νίκη που θα του δώσει ώθηση για την συνέχεια. Ο Τέλλος Άγρας πήρε το πολυπόθητο τρίποντο με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή και αύριο θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στο Μελιγαλά. Εκτός παραμένουν πάντως οι τραυματίες Πότσης και Παπανδρεόπουλος και αμφίβολος είναι ο Τζωρτζίνης, ενώ Ερέκι και Πανάγου θα είναι στην αποστολή αλλά είναι δύσκολο να ξεκινήσουν. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 

Αναγέννηση Παραλίας - Α.Ο. Φαραί

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Κουτσαναστάσης

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Καρβούνης, Γεωργαντάς

Ανδρούσα - Πανθουριακός

Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Τσοπανάκης, Βρυώνης

Κυριακή 

Καλαμάτα - Πάμισος

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.

Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Βρυώνης 

Μιλτιάδης - Διαβολίτσι

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

Αστέρας Αρφαρών - Αβία

Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Τσοπανάκης, Μπασιλάρης

Εράνη - Κυπαρισσία

Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.

Νίκας, Τσουκάλη, Γεωργαντάς

Εθνικός Μελιγαλά- Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Κασκάνης, Αντωνόπουλος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 6 αγώνες)

1. Μιλτιάδης 13-3 18

2. Καλαμάτα 15-4 16

3. Κυπαρισσία 9-4 14

4. Πάμισος 16-9 13

-. Αναγέννηση Παραλίας 10-4 13

6. Πανθουριακός 13-5 12

7. Διαβολίτσι 7-6 9

8. Ολυμπιακός Καλαμάτας 8-12 6

9. Αβία 7-11 5

-. Εράνη 6-11 5

-. Ανδρούσα 6-9 5

-. Εθνικός Μελιγαλά 3-8 5

13. Α.Ο. Φαραί 8-10 4

-. Τέλλος Αγρας 8-15 4

15. Απόλλωνας Καλαμάτας 5-13 2

 

-. Αστέρας Αρφαρών 4-12 2