Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016 12:59

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Το «φαινόμενο» και ο... Τονίνιο!

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Το «φαινόμενο» και ο... Τονίνιο!

 

Νέες αναφορές αλλά και μία αποκάλυψη που έρχεται να δικαιώσει τα όσα έχουμε γράψει κατά καιρούς γύρω από το παλιό... σήριαλ της παραλίγο μεταγραφής του Ρονάλντο στη «Μαύρη Θύελλα» είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Μεγάλο αθλητικό σάιτ... ξέθαψε ξανά εκείνη την παλιά ιστορία με το φαινόμενο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που λίγο έλειψε να φορέσει τη φανέλα της Καλαμάτας. Αυτή τη φορά, μάλιστα, πλησίασε αρκετά κοντά στην αλήθεια αναφέροντας πως ο Ρονάλντο ουδέποτε βρέθηκε για δοκιμή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το όλο στόρι είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος ο Σταύρος Παπαδόπουλος αρκετά χρόνια μετά το καλοκαίρι του 1993, όταν σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Τέλε Σαντάνα του πρότεινε να πάρει τον Ρονάλντο, που είχε ήδη αρχίσει να αποκτά τη φήμη του σούπερ ταλέντου.

Το πρόβλημα ήταν πως ο τότε και νυν πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» είχε συμφωνήσει με φίλο του Βραζιλιάνο ατζέντη μήνες πριν, να φέρει στην Ελλάδα δύο άλλους ποδοσφαιριστές από τη Βραζιλία, τον Αντεμάρ και τον Τονίνιο, που θα καταλάμβαναν τις θέσεις των ξένων στο ρόστερ (τότε επιτρέπονταν μάξιμουν δύο στη Β’ Εθνική).

Ο Αλεχάντρες Σοάρες σε περσινή του συνέντευξη υποστήριξε πως η μετακίνηση του Ρονάλντο στην ασπρόμαυρη ομάδα χάλασε στο οικονομικό. Ο αγαπημένος «Γιάννης» των Μεσσήνιων φιλάθλων είπε πως ο Παπαδόπουλος θεώρησε πολλά τα 50.000 δολάρια που κόστιζε, όμως ο Τάσος Σιούλας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο πρώην υπεύθυνος των ακαδημιών της ΠΑΕ Καλαμάτα που εκείνη την περίοδο έστηνε τα τμήματα υποδομής ξεκαθάρισε πως το μετέπειτα... φαινόμενο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. «Το deal δεν έγινε για τον εξής λόγο: η Καλαμάτα έπαιζε στην Β΄ Εθνική και οι δύο θέσεις ξένων είχαν καλυφθεί από τους Αντεμάρ και Τονίνιο. Ήταν δύο πιο έμπειροι παίκτες που είχαν εγκατασταθεί με τις οικογένειες τους στην Καλαμάτα. Ο κ. Παπαδόπουλος θεώρησε πως δεν ήταν σωστό να λύσει την συνεργασία με έναν εκ των δύο προαναφερθέντων και πως ο 16χρόνος Ρονάλντο δεν θα ανταποκρινόταν στις συνθήκες Β Εθνικής. Δεν ήταν οικονομικός ο λόγος που δεν ήρθε ο Ρονάλντο στην Καλαμάτα» αποκάλυψε ο Ελληνοαμερικάνος τεχνικός που τα τελευταία χρόνια είναι από τους ανθρώπους που υλοποιούν ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για την περαιτέρω ανάδειξη του ποδοσφαίρου στην Ινδία και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι πως δεν ήρθε ποτέ! Τα χρήματα που ζητούσαν οι Βραζιλιάνοι ήταν πράγματι 50.000 δολάρια Δεν υπήρχε πρόβλημα σε αυτό άλλωστε στη είχε αγοράσει πολλούς παίκτες».

Ο Παπαδόπουλος, που εκείνη την περίοδο ξόδευε τα εκατομμύρια (δραχμές) σαν... κατοστάρικα ασφαλώς και δεν θα είχε πρόβλημα να αγοράσει τα δικαιώματα του Ρονάλντο και θα το έκανε αν η Κρουζέιρο δεν κατόρθωνε να κινηθεί με ταχύτητα και να αποκτήσει εκείνη το... φαινόμενο. 

Κάπως έτσι ναυάγησε, λοιπόν, η μεταγραφή του Ρονάλντο, με τον οποίο παρόντα η ιστορία της «Μαύρης Θύελλας» και η πορεία της τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά.

Κι εντάξει, ο Αντεμάρ μπορεί να μην... κόλλησε στη «Μαύρη Θύελλα» ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά, αλλά στον Πανσερραϊκό και στον Ολυμπιακό Βόλου απέδειξε ότι ήταν σπουδαίος γκολτζής... ματώνοντας τα δίχτυα. Ο Τονίνιο, όμως, ήταν μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές. Μόνο για... Βραζιλιάνος δεν έμοιαζε μέσα στο γήπεδο και είναι από τους λίγους ξένους που δεν ξανακούστηκαν ποτέ.

Τριάδα αγώνων που θα δείξει πολλά για την "Μαύρη Θύελλα"…

Η «Μαύρη Θύελλα» παρ’ ότι δεν έχει ξεκινήσει άσχημα τη φετινή σεζόν στην Α’ Τοπική εξακολουθεί να βλέπει την... πλάτη του πρωτοπόρου Μιλτιάδη.

Η ασπρόμαυρη ομάδα ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο του ΑΟ Φαραί την προηγούμενη αγωνιστική και τώρα έχει μπροστά της τρία παιχνίδια με ανώτερο βαθμό δυσκολίας, στα οποία καλείται να δείξει ότι πράγματι αποτελεί το γκραν φαβορί για τον τίτλο.

Η αρχή θα γίνει αύριο στην αναμέτρηση με τον Πάμισο, που αποτελεί διαχρονικά... σκληρό καρύδι. Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με την ισχυρή Αναγέννηση Παραλίας του Αντώνη Μαυρέα και αμέσως μετά το ντέρμπι κορυφής με το Μιλτιάδη στις 20 του μήνα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Παιχνίδια που θα αποτελέσουν κριτήριο για πολλούς, καθώς ο Σταύρος Παπαδόπουλος δεν εμφανίζεται ενθουσιασμένος από τη μέχρι τώρα εικόνα της ασπρόμαυρης ομάδας, η οποία, όμως, παραμένει εντός στόχων.

Στην Ερμιονίδα ο Τσικλητήρας

Στις λεπτομέρειες έχασε και από την Παναχαϊκή ο Τσικλητήρας την περασμένη εβδομάδα και ετοιμάζεται για Ερμιονίδα.

Οι νεοφώτιστοι δεν έχουν χάσει ακόμα φέτος εκτός έδρας, αλλά δεν έχουν κερδίσει κιόλας τσιμπώντας το βαθμό της ισοπαλίας σε όλες τις εξόδους τους μέχρι τώρα.

 

Είναι ιδιαίτερα δυσδιάκριτες οι διαφορές φέτος στη Γ’ Εθνική. Η Παναχαϊκή πέρασε νικηφόρα από την Πύλο χάρη στη βαριά φανέλα που διαθέτει, όμως η Ερμιονίδα είναι σαφώς μικρότερο μέγεθος και δεν είναι απίθανο οι «ροσονέρι» να γυρίσουν πίσω με βαθμό ή βαθμούς. Αδικούνται, άλλωστε, από τη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή τους εκτός έδρας και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σταματήσουν να δέχονται γκολ στα τελευταία λεπτά.