Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 18:36

Ο Αστέρας έκοψε τη... φόρα του ΠΑΣ Γιάννινα (1-2)

Γράφτηκε από τον
Ο Αστέρας έκοψε τη... φόρα του ΠΑΣ Γιάννινα (1-2)

Πού.. ΠΑΣ; Φρένο στην έως τώρα εξαιρετική πορεία που είχαν οι Ηπειρώτες έβαλε το απόγευμα του Σαββάτου (5/11) ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος για δεύτερη σερί χρονιά πέρασε με 2-1 από τους «Ζωσιμάδες» κάνοντας ξανά ανατροπή.

 

Οι Αρκάδες είχαν ένα ξεκάθαρο πλάνο από την αρχή του παιχνιδιού και τελικά δικαιώθηκαν γι' αυτό. Κατάφεραν να μπλοκάρουν σε μεγάλο μέρος του ματς τον ΠΑΣ Γιάννινα και όταν εκείνοι διόρθωσαν τις δικές τους επιθετικές ανορθογραφίες, έφτασαν και σε δύο γκολ.

 

Κάτι δείχνει να αλλάζει στους «κιτρινομπλέ», οι οποίοι έχουν σαφέστατη βελτίωση με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο τους. Αυτή ήταν η τρίτη τους νίκη σερί σε όλες τις διοργανώσεις και ξέφυγαν έτσι από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

 

Για τον «Άγιαξ» το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι απρόσμενο και τον επαναφέρει στην πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος δέχτηκε γκολ στους «Ζωσιμάδες» και αυτό έγινε από τη χειρότερη έως τώρα εκτός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος. Δεν υπήρχε στο ματς ο Κόντε, σημαντικά λάθη από Μιχαήλ και Μπουκουβάλα στα δύο γκολ. Κινητικός, αλλά άστοχος ο Μαμπουλού, κλείστηκε καλά και ο Ζάιρο που σκόραρε από στημένη φάση.

 

Πολύ φτωχό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο με μεγάλη δυσκολία μπορούσε κανείς να βρει τελικές. Αυτό εν πολλοίς είχε να κάνει με το πώς παρατάχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης και τη φιλοσοφία που είχε, καθώς έτσι εξουδετέρωσε τους γηπεδούχους.

 

Οι Αρκάδες κατέβηκαν για να κυκλοφορήσουν την μπάλα ακόμη και άσκοπα και ως έναν βαθμό το έκαναν καλά. Με αυτό τον τρόπο κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους τον ΠΑΣ, αλλά δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και έτσι δεν απειλούσαν ούτε εκείνοι.

 

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Αστέρα ήταν ότι έπαιζε με τον Φερνάντες κορυφή, ο οποίος δεν είναι φορ. Ο Αργεντινός έβγαινε συνεχώς προς τα έξω για να πάρει την μπάλα και έτσι στην περιοχή δεν έμενε κανείς με αποτέλεσμα όλα τα γεμίσματα που έγιναν να μην έχουν αποδέκτη.

 

Ο ΠΑΣ προσπαθούσε με γρήγορες επιθέσεις να χτυπήσει την άμυνα των «κιτρινομπλέ», αλλά δεν έβρισκε εύκολα χώρους. Ο Κόντε ήταν πολύ καλά κλεισμένος και μόνο ο Μαμπουλού μπορούσε να απειλήσει. Αυτός έχασε και τις δύο σημαντικές ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου, αλλά δεν κατάφερε

 

Εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο είχε φάσεις και γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 52' για τον Αστέρα, ο οποίος μπήκε και πάλι καλύτερα και με διάθεση να κρατήσει την μπάλα. Ωστόσο, τα προβλήματά του ήταν και πάλι τα ίδια.

 

Ο ΠΑΣ στο 58' απείλησε με τον Μαμπουλού να χάνει άλλη μία ευκαιρία και πέντε λεπτά μετά έγινε το 1-0. Από κόρνερ του Κοζορώνη ο Ζάιρο πήδηξε ψηλότερα όλων, νίκησε τον Φαρίνια και εκτέλεσε τον Ντοναρούμα. Παράλληλα, δικαίωσε με αυτό τον τρόπο τον Πετράκη που λίγο πριν είχε κάνει αλλαγή τον Κόντε και όχι εκείνον.

 

Όλα φάνηκαν να πηγαίνουν ιδανικά για τους γηπεδούχους, δεδομένου ότι ο Αστέρας δεν μπορούσε να τους απειλήσει. Ωστόσο, στο 72' ο Φαρίνια εξιλεώθηκε για το λάθος του στο 1-0 κερδίζοντας αυτή τη φορά εκείνος στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο (Μιχαήλ) και ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μέχρι να συνέλθουν οι γηπεδούχοι είχε γίνει και το 1-2 με κεφαλιά του νεοεισελθόντα Μάσα.

 

Με την ψυχολογία στο ναδίρ ο ΠΑΣ ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά. Ο Πετράκης έβαλε στο ματς τον Βιδάλ μήπως κάνει κάποια ατομική ενέργεια, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν φάνηκε. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έπαιξαν άναρχα και τελικά γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα για φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί του οι Ακρίβος (Αθηνών) και Φωτιόπουλος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 79' Λίλα - 21' Δημούτσος, 45'+1 Ευαγγέλου

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (79' Καρανίκας), Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης (76' Βιδάλ), Μαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55' Γιάκος).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου (64' Κυριακόπουλος), Χαμντανί, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86' Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (75' Μάσα), Φερνάντες.

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR