Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016 19:58

Μοιρασιά στη Βοιωτία για Λεβαδειακό και Ξάνθη (1-1)

Γράφτηκε από τον
Μοιρασιά στη Βοιωτία για Λεβαδειακό και Ξάνθη (1-1)

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα, Λεβαδειακός και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 το Σάββατο (5/11), για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

 

Οι Ακρίτες, που πλέον τρέχουν αήττητο επτά αγώνων στο πρωτάθλημα, έπαιξαν σεμιναριακή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα και παρότι ήταν σχεδόν «άφαντοι» επιθετικά, πήραν μάλλον δικαίως τον βαθμό. Η πρωτοβουλία ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που όμως στο πρώτο ημίχρονο αρκέστηκαν σε εντελώς ανούσια υπεροχή ενώ στην επανάληψη ήταν πιο δημιουργικοί, όμως και πάλι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά διάθεση να πάρουν τον έλεγχο και όντως τον πήραν, με τη διαφορά πως η διπλή ζώνη άμυνας της Ξάνθης δυσκόλευε πολύ τη... ζωή τους. Έτσι, αρκέστηκαν σε ανούσια κατοχή της μπάλας, με τις προσπάθειές τους να εξουδετερώνονται με ευκολία.

 

Η Ξάνθη χωρίς ίχνος υπερβολής είχε… ταμπουρωθεί, δείχνοντας ξεκάθαρη διάθεση να χτυπήσει στην κόντρα. Όπως και έγινε στο 22’ όταν από σέντρα του Λάζιτς, ο ξεχασμένος στην περιοχή Γιουνές με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ναμάσκο. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Λεβαδειακό να έχει συνεχώς τη μπάλα αλλά να μην.. ξέρει τι να την κάνει, ενώ η Ξάνθη προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη με αντεπιθέσεις και λίγο έλειψε να σκοράρει δεύτερη φορά με τον Γιουνές λίγο πριν την ανάπαυλα.

 

Και στην επανάληψη η Ξάνθη συνέχισε να αμύνεται πάρα πολύ καλά, με τους γηπεδούχους πάντως να παρουσιάζονται πιο δημιουργικοί και να βρίσκουν περισσότερους διαδρόμους. Με την είσοδο του Καραμπούε στο 55΄ο Λεβαδειακός γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, με τον νεοεισελθόντα να παίζει στο πλευρό του Μάντζιου στην επίθεση. Επιχειρούσε κυρίως με γεμίσματα να γίνει απειλητικός, ενώ όσο κυλούσαν τα λεπτά το παιχνίδι όλο και μεταφερόταν στο μισό γήπεδο.

 

Και τελικά οι Βοιωτοί βρήκαν την ισοφάριση στο 80’, όταν ο Γουόν ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα κι έστειλε στα δίχτυα την μπάλα ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες. Στα τελευταία λεπτά πάντως λίγο έλειψε η Ξάνθη να «κλέψει» το διπλό, χάνοντας σημαντική ευκαιρία σε τετ α τετ του Λουσέρο.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί (55' Καραμπουέ), Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (89’ Καλτσάς), Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα, Γιακουμάκης (69' Βασιλείου), Μάντζιος.

 

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Βασιλακάκης (83' λ.τρ. Νιέτο), Χατζητερζόγλου (61' Μπαξεβανίδης), Καμαρά (72' Φλίσκας), Ντε Λούκας, Λουσέρο, Λάζιτς, Γιουνές.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR