Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2016 18:23

Ο Κουτσοκούμνης ζήτησε συνάντηση με τους 4 «μεγάλους»

Γράφτηκε από τον

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για τα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κύπριος παράγοντας, απεσταλμένος της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, ζήτησε άμεσα ραντεβού με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, διευκρινίζοντας πως θέλει συνάντηση με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες και όχι με τους προέδρους των τεσσάρων συλλόγων.

Παράλληλα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τόνισε ότι είναι δύσκολη η ανεύρεση νέων επικεφαλής στην ΚΕΔ μετά τα όσα έγιναν με τους Μπίκα και Τσαχειλίδη και αφού εξέφρασε προβληματισμούς για το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ξένος αρχιδιαιτητής, διέψευσε ότι έχουν παραδοθεί ήδη νέοι πίνακες. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Κουτσοκούμνης 

Για την επίθεση στον Μπίκα και τις προεκτάσεις της: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός, πρέπει να μας προβληματίσει εξαιρετικά γιατί ήταν η πρώτη μας επιλογή για την ΚΕΔ και είχαμε προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες. Τώρα μπαίνουν στον πάγο αυτές οι ενέργειες, αφού πρέπει να βρεθεί νέα σύνθεση. Το να βρεθεί κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γι’ αυτό θα το συζητήσουμε στην Ευρώπη». 

Για το αν μελετάται η λύση ξένου αρχιδιαιτητή: «Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει γιατί ένας ξένος αρχιδιαιτητής δεν θα ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και γιατί τα όσα έγιναν με τους Μπίκα και Τσαχειλίδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δύσκολα θα δεχθεί κάποιος». 

Για το αν έχει παραδώσει πίνακες διαιτητών ο Μπίκας: «Ο κ. Μπίκας έκανε κάποιες πρώτες σκέψεις, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί σε κανέναν. Και απορώ πώς τις ξέρουν κάποιοι αυτές τις σκέψεις. Για να αλλάξει τους πίνακες έπρεπε πρώτα να κάνει τα αγωνιστικά τεστ». 

Για τη στάση της Πολιτείας στα θέματα του ποδοσφαίρου: «Υπάρχει μια κατανόηση από την Πολιτεία για το συγκεκριμένο πρόβλημα και γενικά αυτά που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Έχω τη διαβεβαίωση του κ. Βασιλειάδη ότι μας στηρίζει, ότι κι εκείνος θα αναλάβει κάποια πράγματα. Έγινε μια γνωριμία και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία». 

Για τη διακοπή των πρωταθλημάτων: «Δεν είναι αυτοσκοπός να διαλύσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι μεγάλοι θα αντέξουν στη διακοπή, οι μικρομεσαίες ομάδες είναι το πρόβλημα. Λυπούμαστε που έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση, αλλά μέσα στα επόμενα 24ωρα δεν μπορούμε να έχουμε μια σύνθεση της ΚΕΔ που να εγγυάται ορθολογιστική λειτουργία. Υπάρχουν λύσεις που έχουν προταθεί, αλλά δεν τις βλέπω εφαρμόσιμες». 

Για το πότε θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα θέλουμε να το ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κοσμάκη. Μετά όμως από ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και όχι να προσπαθούμε -όσοι είμαστε μέρος αυτού του οικοδομήματος- να το διαλύσουμε. Ανέμενα ότι η Σούπερ Λίγκα θα έπαιρνε μια κοινή στάση, ότι θα σταματήσουν οι αντιδικίες και ότι θα υπήρχε μια ηρεμία μέχρι να δούμε πώς θα πάμε μπροστά. Αντ’ αυτού, είδα και πάλι αντιπαλότητες για ένα τόσο σοβαρό γεγονός». 

Για τη συνάντηση που θα επιδιώξει με τους ιδιοκτήτες των «μεγάλων»: «Θα πρέπει να έχουμε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες, με τους πραγματικού ιδιοκτήτες και όχι μόνο με αυτούς που φαίνονται. Τα λέω έξω από τα δόντια. Θα πρέπει να συναντηθούν μάλλον μαζί μου. Θα ήθελα να γίνει πριν την απόφαση έναρξης των πρωταθλημάτων για να έχουμε μια συμφωνία ότι θα συμβάλλουν θετικά με τη σιωπή τους μετά από κάθε γεγονός που προκαλεί ή κάθε διαιτησία. Ελπίζω ότι θα βρεθεί μια κατάλληλη ημερομηνία όπου θα μπορούν όλοι να συναντηθούμε».

Πηγή: www.sentragoal.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ