Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2016 11:41

Τι έχει γίνει στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον
Τι έχει γίνει στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Α' τοπικής

Εφτά αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή και την μάχη για την άνοδο στην Γ' εθνική, όσο και στην ουρά και την μάχη που θα δοθεί για παραμονή στην κατηγορία.

Ας δούμε συνοπτικά με αριθμούς τι έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα, αξιοσημείωτα στοιχεία, σκόρερ, πέναλτι, αλλαγές προπονητών και διάφορα άλλα στοιχεία. 

• Η Καλαμάτα, ο Πάμισος και ο Πανθουριακός είναι οι ομάδες που έχουν την καλύτερη επίθεση έχοντας πετύχει από 16 γκολ στις εφτά πρώτες αγωνιστικές. Ακολουθεί με 14 γκολ ο Μιλτιάδης. 

Την καλύτερη άμυνα έχουν Καλαμάτα, Μιλτιάδης και Αναγέννηση που έχουν δεχθεί από 4 γκολ ενώ από 5 έχουν δεχθεί Πανθουριακός και Κυπαρισσία. 

• Την χειρότερη επίθεση έχουν Ανδρούσα και Απόλλωνας που έχουν πετύχει από έξι γκολ. Την χειρότερη άμυνα έχει ο Τέλλος Αγρας που έχει δεχθεί 19 τέρματα. 

• Καλαμάτα και Μιλτιάδης είναι οι δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Τις περισσότερες ήττες έχουν Ολυμπιακός, Τέλλος Αγρας και Φαραί. 

• Ο Πάμισος είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα στο πρωτάθλημα καθώς εφτά παίκτες του έχουν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Πέντε γκολ έχει ο Λαθύρης, τρία ο Ηλιόπουλος, από δύο οι Γεωργιόπουλος, Τουρλίδας, Δημητρακόπουλος και από ένα οι Μωράκης, Μπίσα. Από έξι σκόρερ έχουν Καλαμάτα και Πανθουριακός. Αξιοσημείωτο επίσης για τον Πάμισο το γεγονός ότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει δώσει εκτός έδρας τα πέντε από τα εφτά παιχνίδια του. 

• Πρώτος σκόρερ είναι ο Χρήστος Καλαντζής της Καλαμάτας με 7 γκολ και ακολουθεί ο Βασίλης Πανταζής του Πανθουριακού με 6 γκολ και οι Βαγγέλης Λαθύρης (Πάμισος), Σταύρος Τσουλάκος (Καλαμάτα) και Ο Γιάννης Κούτρης με 5 γκολ.

• Ο Γιάννης Κούτρης είναι ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει με τη φανέλα δύο ομάδων. Πέτυχε 4 γκολ με τον Τέλλο Αγρα και σημείωσε το πρώτο με την νέα του ομάδα τον Απόλλωνα Καλαμάτας. 

• Για τον ΑΟ Φαραί έχουν σκοράρει μόλις τρεις παίκτες. Τέσσερα γκολ έχει ο Σεριάτος, τρία ο Πέτσι και ένα ο Κακκαλής. Επιπλέον, οι Καλαματιανοί νίκησαν στην πρεμιέρα τον Ολυμπιακό αλλά από τότε αγνοούν τη νίκη. 

• Στην Ανδρούσα (6 γκολ) και την Εράνη (7 γκολ) δεν υπάρχει παίκτης που νσ έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ, καθώς όλα τα τέρματα έχουν σημειώσει διαφορετικοί παίκτες. 

• Ο Πανθουριακός και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας είναι οι δύο ομάδες που δεν έχουν φέρει ακόμη ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Τις περισσότερες ισοπαλίες έχει το Διαβολίτσι που έχει τέσσερα «Χ» και μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα. 

• Η Καλαμάτα έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι, πέντε, μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και ακολουθεί ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με τρία κερδισμένα πέναλτι. Κανένα πέναλτι δεν έχουν κερδίσει Κυπαρισσία, Διαβολίτσι, Ανδρούσα, Τέλλος Αγρας και Φαραί. 

• Στην "Μαύρη Θύελλα" δεν έχουν χάσει μέχρι τώρα ούτε λεπτό συμμετοχής ο Αγγελος Μπαστακός και ο νεαρός Νίκος Νικολόπουλος. 

• Το απόλυτων των βαθμών στην έδρα τους έχουν μέχρι τώρα η Καλαμάτα με 4 νίκες σε 4 ματς και ο Πάμισος με 2 νίκες σε 2 ματς. Αήττητες έδρες είναι ακόμη του Μιλτιάδη (3 νίκες, 1 ισοπαλία), το Διαβολίτσι (1 νίκη, 2 ισοπαλίες), η Κυπαρισσία (3 νίκες, 1 ισοπαλία), Αναγέννηση (2 νίκες, 1 ισοπαλία), Εθνικός (2 νίκες, 2 ισοπαλίες).

• Το απόλυτο των βαθμών εκτός έδρας έχουν κατακτήσει ο Μιλτιάδης (3 νίκες σε 3 ματς) και ο Πανθουριακός (3 νίκες σε 3 ματς). 

 

Οι αλλαγές προπονητών

Τέσσερις ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή μέχρι τώρα, η μια μάλιστα δύο φορές.

Ο λόγος για την Ανδρούσα που ξεκίνησε με τον Σπύρο Τσίκινη, τον αντικατέστησε ο Γιώργος Γρηγορόπουλος και τώρα ανέλανε ο Στάθης Βανικιώτης. 

Στον Απόλλωνα ξεκίνησε ο Τζίμης Αναστασόπουλος και πλέον είναι στον πάγκο ο Παναγιώτης Μπιζίμης. Ο Τέλλος Αγρας ξεκίνησε με τον Γιώργο Πολυμενέα και ακολούθησε ο Σπύρος Τσίκινης ενώ στο Διαβολίτσι ξεκίνησε ο Μιχάλης Φασουλής τον οποίο αντικατέστησε ο Κώστας Λαμπρόπουλος.

Ας δούμε και το ντεμπούτο των νέων τεχνικών περιμένοντας το πως θα ξεκινήσει και ο Βανικιώτης στην Ανδρούσα. Με ισοπαλίες ξεκίνησαν Γρηγορόπουλος, Λαμπρόπουλος, με ήττα ο Μπιζίμης (που νίκησε στο δεύτερο παιχνίδι του) και με νίκη μόνο ο Σπύρος Τσίκινης (που έχασε στο δεύτερο παιχνίδι του).